Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Usuwanie sierści
Moniko, a jaki masz ten odkurzacz akumulatorowy? Czy jesteś z niego zadowolona, czy ma dosyć wysoką moc? Mi też nie chce się wyciągać odkurzacza, a taki akumulatorowy tak na szybkiego, żeby poodkurzać podoba mi się :-)
Przepraszam za <offtopic>
Przepraszam za <offtopic>
- Joanna P.
Re: Usuwanie sierści
U mnie też pełen zestaw akcesoriów: odkurzacz zwykły i akumulatorowy, który kupiłam z takich samych powodów co MoniQ, swiffer + ściereczki mokre i suche, rękawica do ściągania sierści. Świetnie się też sprawdza zwykła gumowa rękawica - lekko nawilżona świetnie ściąga sierść z wszelkich tkanin i dywanów. A meble przed przetarciem ścierką traktuję odkurzaczem.
Walczymy - 3 koty to już jest wyzwanie
Walczymy - 3 koty to już jest wyzwanie
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią
Dziewczyny, czy możecie polecić jakiś akumulatorowy odkurzacz za rozsądną cenę, taki do odkurzenia na szybko?
Nie chodzi mi o taki z Rossmana, tylko taki trochę większy i żeby odkurzał :-)
Nie chodzi mi o taki z Rossmana, tylko taki trochę większy i żeby odkurzał :-)
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Podczepię się do pytania Asi <mrgreen> Też planuję od dawna kupić taki odkurzacz. Teraz to już będzie konieczność. Trzy koty to wyzwanie <lol>
- yamaha
- Genius Loci
Ja mam pomaranczowego Elektroluxa, cos takiego :
http://www.mixelectronics.pl/electrolux ... 904x-35894
Powiem tak : na szybkie odkurzenie przed kuweta, jakis klak albo jak cos sie wysypalo NA KAFELKACH, panelach itp jest SUPER.
Na dywany, wykladziny itp. nie bardzo sie nadaje - niby wzielam "najmocniejszy" z tej rodziny Elektrolux'a, ale i tak kudlow Missuni z wykladzina wylozonych schodow nie daje rady pozbierac jak trzeba.
Za to co jest naprawde SUPER, to ta mala czesc, ktora sluzy za odkurzacz "stolowy" - naprawde rewelacja, choc ja sie tym posluguje na podlodze (wlasnie przed kuweta) a nie na stole
http://www.mixelectronics.pl/electrolux ... 904x-35894
Powiem tak : na szybkie odkurzenie przed kuweta, jakis klak albo jak cos sie wysypalo NA KAFELKACH, panelach itp jest SUPER.
Na dywany, wykladziny itp. nie bardzo sie nadaje - niby wzielam "najmocniejszy" z tej rodziny Elektrolux'a, ale i tak kudlow Missuni z wykladzina wylozonych schodow nie daje rady pozbierac jak trzeba.
Za to co jest naprawde SUPER, to ta mala czesc, ktora sluzy za odkurzacz "stolowy" - naprawde rewelacja, choc ja sie tym posluguje na podlodze (wlasnie przed kuweta) a nie na stole
-
polecam Hyundai HVC 101 - tani (76zł), odpowiadający mocą i funkcjonalnością popularnym odpowiednikom za dwa razy wyższą cenę. Ja ostatnio znalazłem przyjemny sklep z dużą ilością AGD w Warszawie (przy rondzie Babka) i tam mieli w dobrej cenie ale w innych sklepach i na allegro też dostępny. Z tym że nie wiem jak sobie radzi z sierścią - u mnie służy do usuwania żwirku, wygodniej niż zmiotką, szybciej niż wyciągać odkurzacz
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
My mamy Bosha, chyba takiego: http://www.redcoon.pl/B377043-Bosch-BBH ... mulatorowe
Jest to w tym momencie jedyny odkurzacz w domu i sprawdza się świetnie.
Tylko że nie mamy w ogóle dywanów, bo na dywanie to nie sądzę żeby dał radę.
Ale wygoda i "podręczność" odkurzacza sprawiają, że sprzątamy częściej niż przy tradycyjnym.
Jest to w tym momencie jedyny odkurzacz w domu i sprawdza się świetnie.
Tylko że nie mamy w ogóle dywanów, bo na dywanie to nie sądzę żeby dał radę.
Ale wygoda i "podręczność" odkurzacza sprawiają, że sprzątamy częściej niż przy tradycyjnym.
-
- Agilisowy Rezydent
Wiem, że już zachwycałam się Dysonami i nie podoba Ci się w nich wyłącznie cena <roll> ale ja, jako zamiłowany łowca okazji, znalazłam taki, praktycznie nowy, na Tablica.pl za mniej niż 900 zł! Co prawda takie ogłoszenia są bardzo rzadkie, ale jak widać czasami się udaje. Naprawdę warto mieć ten odkurzacz, szczególnie wersję Pro Animal bo ma 2 turboszczotki, do mebli i do dywanów. Od ok. 10 lat mam w drugim mieszkaniu innego Dysona i niestety nie miał ich w zestawie za to działa kompletnie bezawaryjnie (i też skutecznie). Naprawdę warto kupić, choćby na raty, przy regularnym odkurzaniu różnica w ilości kłaków w domu, zarówno w powietrzu jak i na meblach jest kolosalna.Polecam.
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Aga, ja do takiego porządnego odkurzania mam Raibowa, z którego jestem bardzo zadowolona. Chodzi mi o odkurzacz bez kabli i zbędnego oprzyrządowania, żeby szybciutko odkurzyć. Ale z tego, co piszecie nie zdają one egzaminu na chodnikach. A mi w szczególności chodziło o przedpokój, gdzie mam chodnik
-
- Agilisowy Rezydent
No tak, Rainbow to już superliga :-) tylko dość kłopotliwy w użyciu, z tego co wiem.