Żwirek
-
- mimbla
- Kontakt:
Strasznie krótko! Ja mam 2 koty, wielką kuwete i na pewno starcza na dłuzej niż miesiąc...justy35 pisze:ja jestem początkującą właścicielką kociaka i od początku używam drewnianego Eko Plus, trochę się roznosi, ale zazwyczaj wszystko zostaje w łazience, jestem zadowolona z tego żwirku, tylko trochę szybko się kończy.
Na ile wam wystarcza opakowanie 40l, bo mi to tak na 3 tygodnie <shock> .
Wymieniasz go tak często ze względu na zapach? Może dosypuj codziennie odrobinę tego proszku: KLIK Przyjemnie odświeża, osiada na dnie kuwety, przez co łatwiej oderwać od niego kulki zbrylonego moczu, jest też mniej do szorowania przy cotygodniowym mysiu kuwety. Mam też wrażenie, że ładnie zasusza kupki i nie przylepia się do nich aż tyle żwirku, przez co żwir starcza na dłużej. Używam go od dawna i nie znalazłam lepszego zamiennika. A cena jest śmieszna :-)
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
- mimbla
- Kontakt:
Polecam dywanik łazienkowy z Ikei- wsuwam spory kawał pod kuwetę, reszta wystaje i pieknie zbiera trociny. Można go też przyciąć do dowolnego kształtu. Plus akumulatorowy odkurzacz - ale tego używam raczej do kłakow, bo dywanik starcza do ochrony mieszkania przed zatrocinieniem.
Wcześniej mieliśmy zwykłą wycieraczkę i i tak wszystko się nosiło. Poza tym dywanik w razie Niemca- do pralki i następnego dnia suchutki może już lądować pod kuwetą.
Wcześniej mieliśmy zwykłą wycieraczkę i i tak wszystko się nosiło. Poza tym dywanik w razie Niemca- do pralki i następnego dnia suchutki może już lądować pod kuwetą.
- Aga12
A co możecie polecić ze żwirków bentonitowych?Chodzi mi o taki dobrze zbrylający,dobrze pochłaniający zapachy.Miałam Hiltona compact,fajnie zbrylał,ale zapachu nie pochłaniał jak należy.Znajoma namówiła mnie na żwirek z Lidla,ale on z kolei słabo się zbryla,a zbrylone kawałki rozpadają się podczas wyciągania ich łopatką.
W związku z tym,czy możecie polecić mi jakiś dobrze zbrylający żwirek bentonitowy,ale w miarę w przyzwoitej cenie.A co sądzicie o żwirkach z Carrefoura lub Rossmana?Warto?Czy może lepiej dołożyć trochę pieniędzy i kupić jakiś lepszy?
Ja wiem,że to trudne,ale polećcie mi coś taniego i dobrego.Przecież nie zawsze te firmowe żwirki są takie ekstra, może można znaleźć jakiś tańszy a równie skuteczny zamiennik?
W związku z tym,czy możecie polecić mi jakiś dobrze zbrylający żwirek bentonitowy,ale w miarę w przyzwoitej cenie.A co sądzicie o żwirkach z Carrefoura lub Rossmana?Warto?Czy może lepiej dołożyć trochę pieniędzy i kupić jakiś lepszy?
Ja wiem,że to trudne,ale polećcie mi coś taniego i dobrego.Przecież nie zawsze te firmowe żwirki są takie ekstra, może można znaleźć jakiś tańszy a równie skuteczny zamiennik?
- Zafira
Z wielkim powodzeniem od dwóch lat stosuje ten żwirek z lidla ale tuninguje go benkiem tak w proporcji 3:1 ( jedna cześć benka) i żwirek super się wtedy zbryla. Próby przejścia na inne technologie ( żwirki CBE ostatnio itp) kończą się sikaniem poza kuwetą.Aga12 pisze:A co możecie polecić ze żwirków bentonitowych?Chodzi mi o taki dobrze zbrylający,dobrze pochłaniający zapachy.Miałam Hiltona compact,fajnie zbrylał,ale zapachu nie pochłaniał jak należy.Znajoma namówiła mnie na żwirek z Lidla,ale on z kolei słabo się zbryla,a zbrylone kawałki rozpadają się podczas wyciągania ich łopatką.
Jest ekonomicznie, zero zapachów , ale przyznaję że mam kuwetę krytą w ustronnym chłodnym miejscu domu. Ja sobie bardzo chwalę tę mieszankę
Niestety mój kot ten polecany lubiany żwirek drewniany CBE + oprotestował. Dwa próbne siki do kuwety a potem po kilku godzinach powstrzymywania się zaczęła lać na szmatę obok kuwety. Musiałam wrócić do pospolitego bentonitu a kot wrócił do kuwety...
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Zafira twój kot oprotestował CBE+ dlatego, że dałaś mu go zbyt radykalnie. Ja zrobiłam ten sam błąd jak przywiozłam drugiego kotka. Młody był nauczony w hodowli do Benka, a ja od razu chciałam go przestawić na CBE+. Biedak cały wieczór aż do rana trzymał, a na drugi dzień zlał się do legowiska zamiast do kuwety. Wcześniej parę razy wsadzałam go do kuwety to uciekał z niej jak oparzony. Potem mnie oświeciło i dałam mu Benka, a co tydzień do tego Benka dosypywałam coraz więcej CBE+. Po miesiącu takiego mieszania wsypałam już tylko CBE+ i bez protestów do dzisiaj kotek grzecznie chodzi do tego żwirku.