Zawsze w takich sytuacjach odstawiałam dotychczasowe suche i przechodziłam na karmę leczniczą. Co prawda na RC Gastro Intestinal, ale zawsze pomagało. Ja podaję Belli saszetki Hills i/d i też są w porządku. Trzymam kciuki, żeby i u Was szybko kotek lepiej się poczułFusiu pisze:Nasunęło mi się pytanie. Czy jak kotek na co dzień je karmę bezzbożową, a lekarz przepisze karmę na parę dni np."Hill's Prescription Diet i/d Feline Zaburzenia przewodu pokarmowego", to można ją podawać bez obaw o dodatkowe problemy z brzuchem w związku z podaniem nagle karmy zbożowej?
Magnus i Madox
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Re: Magnus
- Kathi
Ojej Magusiku!
Ale sie przytrafilo - po prostu czlowiek chce kotu dogodzic a w sumie nie wiadomo jak on zareaguje na nasze dobre checi i tak to pozniej wychodzi
Oj, Magnus mam nadzieje ze wyjdziesz z tego szybciutko i znow bedziesz fikal jak kociak
Trzymam mocno kciuki za twoj brzuszek <ok> <ok>
Ale sie przytrafilo - po prostu czlowiek chce kotu dogodzic a w sumie nie wiadomo jak on zareaguje na nasze dobre checi i tak to pozniej wychodzi
Oj, Magnus mam nadzieje ze wyjdziesz z tego szybciutko i znow bedziesz fikal jak kociak
Trzymam mocno kciuki za twoj brzuszek <ok> <ok>
- ozon
- Agilisowy Rezydent
Wreszcie obejrzałam i to z jaką przyjemnością <zakochana>Fusiu pisze:http://www.tv.rtk.pl/kontent/wideo/?id=459
Tajga dostawała tę karmę, kiedy miała biegunkę i nie spowodowało to dodatkowych problemów, wręcz przewciwnie, bardzo pomogło, mam nadzieję, że w przypadku Magnusa też tak będzie.Fusiu pisze:Nasunęło mi się pytanie. Czy jak kotek na co dzień je karmę bezzbożową, a lekarz przepisze karmę na parę dni np."Hill's Prescription Diet i/d Feline Zaburzenia przewodu pokarmowego", to można ją podawać bez obaw o dodatkowe problemy z brzuchem w związku z podaniem nagle karmy zbożowej?
Magnusku, zdrowiej szybko!
- Betuś
Magnusku pij dużo wody
I zdrowiej szybciutko
I zdrowiej szybciutko
- ozon
- Agilisowy Rezydent
I jak dzisiaj?
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Jak się kotuś dzisiaj czuje?
Kciuki za zdrówko trzymam <ok> <ok> <ok>
Kciuki za zdrówko trzymam <ok> <ok> <ok>
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Rano byliśmy u weterynarza na drugim zastrzyku z antybiotykiem.
Od wczoraj ok godz. 14 wszystko się na szczęście uspokoiło. Niestety mało je i pije. Dokupiłam też saszetkę z mokrym RC na chore brzusie..ale ledwo tknął. Mimo tego dziś widzę poprawę. Jest dużo lepszy. Jutro kolejny zastrzyk z antybiotykiem..
Zastanawiam się dziewczyny czy podawać mu coś osłonowego. U nas na forum w dziale o kocich brzuszkach znalazłam info od Danusi o leku o nazwie Enterol.
Od wczoraj ok godz. 14 wszystko się na szczęście uspokoiło. Niestety mało je i pije. Dokupiłam też saszetkę z mokrym RC na chore brzusie..ale ledwo tknął. Mimo tego dziś widzę poprawę. Jest dużo lepszy. Jutro kolejny zastrzyk z antybiotykiem..
Zastanawiam się dziewczyny czy podawać mu coś osłonowego. U nas na forum w dziale o kocich brzuszkach znalazłam info od Danusi o leku o nazwie Enterol.
- ozon
- Agilisowy Rezydent
Przy antybiotyku chyba nawet trzeba, ale to niech się wypowiedzą dziewczyny z doświadczeniem :-) Tajga przy antybiotyku (w tabletkach) osłonowo dostawała Lakcid - ten w ampułkach - i bardzo chętnie go piła.Fusiu pisze:Zastanawiam się dziewczyny czy podawać mu coś osłonowego. U nas na forum w dziale o kocich brzuszkach znalazłam info od Danusi o leku o nazwie Enterol.
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Asiu, ile dni podawałaś Lakcid? Rozpuszczałaś go w wodzie i po prostu dawałaś do picia?ozon pisze: Przy antybiotyku chyba nawet trzeba, ale to niech się wypowiedzą dziewczyny z doświadczeniem :-) Tajga przy antybiotyku (w tabletkach) osłonowo dostawała Lakcid - ten w ampułkach - i bardzo chętnie go piła.
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Fusiu, Magnus może się kiepsko czuć po tym antybiotyku i dlatego nie ma apetytu.
Przyczyny jednak mogą być inne. Czy wet zrobił jakieś badania, które uzasadniają ten antybiotyk? Mam na myśli krew i kupę pod kątem pasożytów.
I czy on miał biegunkę (czyli wiele luźnych kup w ciągu doby), czy po prostu luźne kupale (1-2/dobę)?
O lekach osłonowych się nie wypowiem, bo sama mam mnóstwo wątpliwości (o których napisałam w wątku o biegunkach)
Przyczyny jednak mogą być inne. Czy wet zrobił jakieś badania, które uzasadniają ten antybiotyk? Mam na myśli krew i kupę pod kątem pasożytów.
I czy on miał biegunkę (czyli wiele luźnych kup w ciągu doby), czy po prostu luźne kupale (1-2/dobę)?
O lekach osłonowych się nie wypowiem, bo sama mam mnóstwo wątpliwości (o których napisałam w wątku o biegunkach)