Ducati Szkrabek*PL vel Puchaty i Raja

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Re: Ducati Szkrabek*PL vel Puchaty i Raja

Post autor: elwiska3 »

Oj Puchary zostaw tą ranę to prędzej kubrak Ci zdejmą <ok>
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Mam nadzieję,że z raną nie będzie już żadnych problemów. Głaski dla koteczka! :kotek:
Awatar użytkownika
komunikacja24

Post autor: komunikacja24 »

Fusiu pisze:Mam nadzieję,że z raną nie będzie już żadnych problemów. Głaski dla koteczka! :kotek:
Rana już zagojona całkowicie...jedynie dookola jest taka gulka ale wet twierdzi,ze to normalne bo szwy w środku jeszcze się nie rozpuscily....dostał antybiotyk gdyby to wylizywanie rany mogło zaszkodzić....już rana suchuteńka i ładna,odrastają kłaczki nowe dookoła.

A my chorzy,ja w ciąży a złapało mnie zapalenie oskrzeli i krtani ;-( gorączka i ból chyba wszystkiego,katar i kaszel na maksa.....ech,ciagle coś ostatnio się mi przytrafia...ile jeszcze?
poprzedni rok był dla mnie cały super....ale ten mnie powoli irytuje....

Dzięki za słowa otuchy...
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

:hug: będzie dobrze :-)
Nieraz tak bywa ,że się różne złe rzeczy natłoczą i mamy dość <diabeł>
Awatar użytkownika
Kathi

Post autor: Kathi »

Ciesze sie ze puchaty i jego ranka juz sie fajnie goja! :ok:
A co do chorobsk to sa one parszywe :bicz:
Nie martw sie wyzdrowiejesz, fakt ze czujesz sie marnie :hug: a po drugie to dopiero polowa roku - jeszcze drugie pol roku zostalo ktore zapewne bedzie o wiele bardziej milsze i przyjemne dla ciebie! :kwiatek: :hug:
Awatar użytkownika
komunikacja24

:kwiatek:
Kathi pisze:Ciesze sie ze puchaty i jego ranka juz sie fajnie goja! :ok:
A co do chorobsk to sa one parszywe :bicz:
Nie martw sie wyzdrowiejesz, fakt ze czujesz sie marnie :hug: a po drugie to dopiero polowa roku - jeszcze drugie pol roku zostalo ktore zapewne bedzie o wiele bardziej milsze i przyjemne dla ciebie! :kwiatek: :hug:
:kwiatek:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Dużo zdróweczka życzę <ok> <ok> <ok>
Super, że u Puchatego ranka zagojona :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
komunikacja24

Witamy i my.
Nieco smutnie dla mnie.....
Najpierw śmierć taty....
Ciążowe dolegliwości mnie wykańczają.
Drugi raz w ciągu 2 tygodni jestem chora(zatoki,gardło),
obecna ciąża jest zupełnie inna niż poprzednia,mam chyba wszystkie możliwe dolegliwości,
do mdłości chyba już się przyzwyczaiłam,do zapachów,smaków ale do wymiotowania niestety nie da się przyzwyczaić <roll>
W dodatku niestety nasza pręguska chyba nie czuła się u nas dobrze,choć kocham ją bardzo.
Rajeczka od początku jak u nas zamieszkała to stała pod drzwiami,pod balkonem i odczyniała serenady rozpaczliwe.
Jak tylko mąż wychodził na balkon na fajeczkę to Raja między nogami już była przed nim,wychylała się tak że sie bałam,ze wypadnie.
Kilka razy dziennie wchodziła na parapet i łapkami uderzała o szybę strasznie lamentując przy tym.
Jak tylko wchodziliśmy do domu czy z niego wychodziliśmy to Raja między nogami i uciekała schodami na dół....
Tęskniła za wolnoscią i to było bardzo widać,bardzo uciażliwe dla nas i męczące dla niej....
Po długich rozmyśleniach stwierdziliśmy z mężem,że trzeba jej zwrócić wolność bo ona wcale nie jest u nas szczęśliwa.....
Wypuściłam ją z tyłu domu,zdala od samochodów i jak tylko ją z rąk pusciłam ta momentalnie zaczęła biegać jak wariatka...nawet psów się nie bała,latała jak pies spuszczony ze smyczy.....cieszyła się niesamowicie,zaczęła podgryzac trawę.....
Po czym susem zniknęła za blokiem,chyba się bała żebym jej zaraz do domu nie zabrała...
Ona w schronisku nie była w klatce czy boksie,chodziła sobie po schronisku denerwujac wszystkie psy...dlatego umie sobie poradzić na wolności....i jej nóżki są dużo sprawniejsze,moim zdaniem całkiem się wyleczyły,bo chodzi normalnie,skacze nawet na meble czy na parapet z podłogi....poradzi sobie,zna życie miejskie....
Tylko jak dzisiaj padało i była burza to się martwiłam o nią i tęsknię ;-(
A Puchaty chodzi po pokojach i miałczy.....
On był sam to i przywyknie,ale Raja już się w domu męczyła strasznie,odstawiała pod drzwiami lamenty aż się sąsiedzi pytali....

A z drugiej sprawy to jak nauczyć Puchatego korzystania z kuwety zamykanej z klapką?Bo on się jej boi,nie chce tam wchodzić jak tylko jest klapka i jak była założona to zrobił pod drzwiami do łazienki kupsztalka... <shock>
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Bardzo Ci współczuje z powodu odejścia taty. Może to głupie co powiem, ale myśle, ze nasi bliscy którzy odeszli gdzieś obok nas są, może w świecie równoległym? Ja czasami słyszę taki wewnętrzny głos, który coś mi podpowiada, ostrzega i jak go słucham to jest dobrze. Okazuje się, ze ten wewnętrzny głos miał racje. Myśle, ze to nasi Aniolowie Stróże <aniołek> czyli bliscy, którzy od nas już odeszli...
Dbaj o siebie, rodzine i swoje maleństwo i kociaki :hug: :hug: :hug:
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Ale jak to.. Wypuściłaś po prostu ot tak na dwór kotkę, którą adoptowałaś ze schroniska? Nie mogłaś osiatkować balkonu? Przecież ona prawdopodobnie do Was nigdy nie wróci, lub zginie pod kołami auta/zostanie przez psa zagryziona. Kotka nie była wysterylizowana, te jej miauczenie to właśnie jeden z powodów takiego zachowania. Brak mi słów...
komunikacja24 pisze:(...) A z drugiej sprawy to jak nauczyć Puchatego korzystania z kuwety zamykanej z klapką?Bo on się jej boi,nie chce tam wchodzić jak tylko jest klapka i jak była założona to zrobił pod drzwiami do łazienki kupsztalka... <shock>

Widocznie klapka mu po prostu nie odpowiada. Nie zakładajcie jej, najważniejszy jest komfort kota.
Zablokowany