ozon pisze:Cieszę, że Raja jest już u Was z powrotem, bo spać nie mogłam po tym, co wczoraj przeczytałam.
Komunikacjo, oczywiście nie znam Rai, więc być może nie mam racji, ale bardzo Cię proszę przemyśl jeszcze raz decyzję o szukaniu dla niej koniecznie "wychodzącego" domu. Takich z bardzo bezpiecznymi ogródkami czy wolierami jest bardzo mało, a ja podobnie jak Mago (i na pewno wiele innych Dziewczyn) bywam na miau i wiem, że "wolność" dla kota może mieć nie tylko gorzki smak, ale i tragiczne konsekwencje.
Ja też mam w domu przygarniętą dachóweczkę, która tuż przed rują i w czasie samej rui bardzo chciała uciec z domu. Raz jej się nawet udało, TŻ ledwo ją dopędził na pierwszym piętrze i musiał użyć całego sprytu, żeby ją złapać, tak chciała na "wolność". Teraz jest wysterylizowana i ten problem już po prostu nie istnieje. Oczywiście, też uważam, że gdyby miała do dyspozycji wspaniały, zabezpieczony ogródek i mogła sobie brykać jak na przykład forumowa Missy, to pewnie byłaby szczęśliwsza. Ale to nie oznacza, że mieszkając na czwartym piętrze i mając do dyspozycji tylko mały osiatkowany balkon jest nieszczęśliwa. Sprawia raczej wrażenie kota, który jest zadowolony z życia.
Trzymam kciuki za to, żeby te dni poza domem nie miały dla kici jakichś niedobrych konsekwencji i żeby znalazł się dla niej wspaniały dom.
Edit: doczytałam, że jest szansa na dobry dom i to z ogrodem :-) Raju, powodzenia!
Ducati Szkrabek*PL vel Puchaty i Raja
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Re: Ducati Szkrabek*PL vel Puchaty i Raja
-
agnieszka9008
Jesli tylko beda chcieli to pomoge...znajoma mieszka na oltaszynie we Wroclawiu. Ma dobrze zabezpieczony ogrodek gdyz sama ma 2 ragdolle. Jest kobieta dojrzala po 40. Chetnie zaopiekuje sie Raja.
- komunikacja24
zrozumiałam juz,nie musisz mnie uświadamiać co?Danusia pisze:Długo już chodzę po tym padole ,na naszym :-) ,a moim ulubionym Forum jestem od kilku latróżne rzeczy widziałam i słyszałam , wychowałam się wśród zwierząt i one towarzyszą mi całe życie ale o takiej skrajnej głupocie jeszcze nie słyszałam i nie czytałam <shock> jestem po prostu w szoku .
Zwierze każde to nie zabawka ono żyje i czuje tylko tym się rożni od nas ,ze nie myśli ,nie ma tego czegoś rozumu i kieruje się przede wszystkim instynktem .
Nic więcej nie napisze bo po prostu musiałabym dość gorzko napisać i trochę niecenzuralnie.
Odpowiedzialność ..................to takie fajne słowo za...... kota , za...... psa ......za dziecko .
Chciałam dobrze.....nie sądziłam,ze tak wyjdzie....
Poza tym,gdybym chciała się jej zwyczajnie pozbyć to bym albo coś ściemniła,że ja oddałam czy cos albo nie napisałabym nic.....
Zrozumiałam już lekcje i nie musisz ciężarnej gnębić bo nie jest mi wcale z tym dobrze...
Chciałam wstawić też zdjęcie Puchatego ale Pokazywarka mi nie chce wstawić tu zdjęć bo jest limit wielkości a ja mam teraz dobry aparat,który robi dobrej jakości zdjecia i nie mogę.
Oczywiście wstawię zdjęcie aktualne Rajeczki,teraz sobie smacznie śpi,pojadła i odpoczywa,pewnie bidulka miała cięzką noc

- Szopi
- Hodowca
- Hodowla: Mikołówka*Pl
komunikacja24 - rozmawiałaś już z agnieszka9008?! To może być szansa dla kici, nie zaprzepaśćcie jej
- komunikacja24
Oczywiscie,że byłabym zainteresowana,bo my na 3cim piętrze nie mamy co z nią za bardzo zrobić,a balkonu niestety nie pozwolono nam osiatkować(wynajmujemy).agnieszka9008 pisze:Jesli tylko beda chcieli to pomoge...znajoma mieszka na oltaszynie we Wroclawiu. Ma dobrze zabezpieczony ogrodek gdyz sama ma 2 ragdolle. Jest kobieta dojrzala po 40. Chetnie zaopiekuje sie Raja.
Zresztą niedługo będziemy się wyprowadzać gdzieś nizej bo ja w ciaży a potem z dwójką dzieci nie będę w stanie bez windy tachac wózka na 3 piętro..
Do Wrocławia mamy 65km .
Edit.Tylko pewnie będę musiała ja wysterylizować....
- komunikacja24
-
agnieszka9008
Pani Ewa,o ktorej pisze sama moze podjechac po kotke i sterylizacja tez moze sama sie zajac.Rozmawialam z nia i powiedziala,ze mize przyjechac w kazdej chwili. Chocby zaraz. Jesli tylko bedziech chciala pisz na PW i podam ci namiary.
- komunikacja24
Może być na weekend jakoś?agnieszka9008 pisze:Pani Ewa,o ktorej pisze sama moze podjechac po kotke i sterylizacja tez moze sama sie zajac.Rozmawialam z nia i powiedziala,ze mize przyjechac w kazdej chwili. Chocby zaraz. Jesli tylko bedziech chciala pisz na PW i podam ci namiary.
To dobrze,ze moze ja wysterylizować,u nas teraz trochę cieżko z kaską...musiałabym z życiowych wziąć(mąż cały miesiac zeszły nie pracował)....
- asiak
- Agilisowy Rezydent
agnieszka9008 pisze:Pani Ewa,o ktorej pisze sama moze podjechac po kotke i sterylizacja tez moze sama sie zajac.Rozmawialam z nia i powiedziala,ze mize przyjechac w kazdej chwili. Chocby zaraz. Jesli tylko bedziech chciala pisz na PW i podam ci namiary.
-
agnieszka9008
Czemu dopiero weekend?komunikacja24 pisze:Może być na weekend jakoś?agnieszka9008 pisze:Pani Ewa,o ktorej pisze sama moze podjechac po kotke i sterylizacja tez moze sama sie zajac.Rozmawialam z nia i powiedziala,ze mize przyjechac w kazdej chwili. Chocby zaraz. Jesli tylko bedziech chciala pisz na PW i podam ci namiary.
To dobrze,ze moze ja wysterylizować,u nas teraz trochę cieżko z kaską...musiałabym z życiowych wziąć(mąż cały miesiac zeszły nie pracował)....
czy kotka ma szczepienia na wscieklizne,bialaczke i choroby zakazne,