Cypis Happy Kasper*PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

a_pqa pisze:uwierzcie mi, delikatnie go czesałam tylko szybko,
a_pqa, proszę mi uwierzyć, że to nie było delikatnie. Niektóre koty uwielbiają takie rzeczy, ale nawet one na krótko. Trzeba znaleźć odpowiedni czas i rytm czesania. Cypis zachował się jak najbardziej normalnie, bo jego prośby o zaprzestanie zostały całkowicie zignorowane.

Nie wszystkie koty lubią czesanie, trzeba je wtedy dawkować i dobierać moc do wrażliwości danego kota.
olska

Post autor: olska »

My w przypadku Cupidona zmieniliśmy szczotkę na gumową rękawicę - też tak miauczał przeraźliwie - spróbujcie, może zaakceptuje.
Cypis cudo <serce>
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Post autor: DjDario »

Mój Enriko też byłby wściekły na takie szybkie czesanie <mrgreen> Ja to robię baaardzo powoli a kot w międzyczasie jest częstowany jego smakołykiem. W ten sposób czesanie przebiega w miłej i spokojnej atmosferze dla nas obojgu.

Z tym że z obcinaniem pazurków to już tak różowo nie jest, dlatego z tym akurat musimy jechać do weta.

Głaski dla Twojego pięknego kota :kotek:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja swoje brysie czeszę taką gumową szczotką albo grzebieniem przeczesuję. Robię to zazwyczaj w wannie, bo przynajmniej łatwo potem wszystkie fruwające kłaki zebrać. Moje kotki lubią wylegiwać się w wannie, stąd takie miejsce czesania. A w trakcie tych zabiegów to oczywiście cały czas gadam do nich jakie to są grzeczne i wspaniałe kotki i jakie będą miały ładne futerko. Mam wrażenie, że takie gadanie do nich to je chyba uspokaja i nie protestują przy czesaniu.
Awatar użytkownika
kasicalisica

Post autor: kasicalisica »

Sonia pisze:Ja swoje brysie czeszę taką gumową szczotką albo grzebieniem przeczesuję. Robię to zazwyczaj w wannie, bo przynajmniej łatwo potem wszystkie fruwające kłaki zebrać. Moje kotki lubią wylegiwać się w wannie, stąd takie miejsce czesania. A w trakcie tych zabiegów to oczywiście cały czas gadam do nich jakie to są grzeczne i wspaniałe kotki i jakie będą miały ładne futerko. Mam wrażenie, że takie gadanie do nich to je chyba uspokaja i nie protestują przy czesaniu.
Zgadzam się. Myśle, że chwalenie działa bardzo.
Ja robię tak , że siadam na dywanie ze szczotką kiedy oglądam TV i zapraszam dzieczyny na czesanie :) same podchodzą, czeszę je bardzo delikatnie bez przerwy powtarzając jakie są piękne i grzecze i jaka jestem dumna. Podchodzą, odchodzą na zmiane przez jakieś 30 minut.
Jest to metoda dla tych trochę bardziej próżnych kotów , lubiących komplementy:)
a_pqa

Post autor: a_pqa »

U nas kąpiel również była, Cypinio bardzo zły, ale teraz jest bardzo pachnący <mrgreen>

po akcji cały wylizał się

Obrazek
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

jaki bidulek :kotek:
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Nooooo,jaki "skrzywdzony".. Proszę go tam ładnie nagrodzić za "krzywdy" <lol>
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Zmokła kurka ;)
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

po kąpieli podalabym paste odklaczajaca

swoja droga moje za takie czesanie by Cie zezarly
tylek mu czeszesz pod wlos
sprobuj czesac jednostajnie przeciagajac po calym kocie jakbys go glaskala, a nie tak nerwowo
koty lubia spokoj
Zablokowany