Xavier vel Wedel & Ives

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Xavier vel Wedel

Post autor: asiak »

Wedelku, w zasadzie rodziców powinno się słuchać, ale w tym przypadku pańcio nie ma racji :nie: :nie: :nie:
Jesteś akurat :kotek: :kotek: :kotek: A takiego pięknego ogona, to ja nie widziałam <shock> <zakochana>
Awatar użytkownika
Barlog
Hodowca
Hodowla: AsPaBri*PL
Kontakt:

Post autor: Barlog »

Wedelek jest cudny . Czekoladek do schrupania <zakochana>
Niczego niema za dużo ,wszystko pięknie pasuję i współgra idealnie ,
Cud, miód i orzeszki <zakochana> :kotek:
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Zabijecie mnie pewnie :(((( ale na moje oko to TŻ Beatki ma rację. Wedelek ma zbyt krągłe boczki. Jest pięknym kotem, z ogonem jak marzenie, ale boczki ma zbyt krągłe :kotek:
Beatko, jeśli dasz radę to zrób mu zdjęcie "z lotu ptaka", wtedy widać to doskonale, czy jest ok, czy też nie.

Edit: jeszcze dopiszę, prosząc o zdjęcie z lotu ptaka chodziło mi o zdjęcie kotka stojącego, bo jak leży, to boczki zawsze się "rozlewają" :-)
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Dzięki dziewczyny za komplementy pod adresem mojego czekoladka :kwiatek:
Mago no przecież Wedelek ;-)) prosił o prawdę , więc pewnie nikt Cie nie zabije .
Postaram się ustrzelić go z lotu ptaka jak będzie w pozycji stojącej :-) i wtedy zapadnie wyrok .
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Też mi się wydaje, że boczki są trochę za bardzo wystające ;-))
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

"...brzuszek z głodu wisi" <rotfl> <rotfl> <rotfl>
Ogon jest imponujący, cała reszta tez <lol> Mi sie wydawała, ze wag dla bryka ok 5 kg to jest taka idealna??? Mylę sie?
Dla mnie Wedelek to chodzący ideał brysiowatego kotka <zakochana>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

To jest jakieś szaleństwo z tym ważeniem kotów i licytacją który więcej ;-))
Nie chodzi o wagę, a o proporcje. Oczywiście są jakieś granice minimum, ale one też zależą od wielu czynników.
Niedawno odrobaczałam swoje koty, wiec ważyłam je i dla porównania, moja Luna waży 5,5kg i na chwilę obecną ma zbyt krągłe boczki, za to Gato, pieszczotliwie przez Dorszkę określany chartem, waży 7kg. Luna wygląda jak kulka, Gato jest bardzo, bardzo dużym kotem ale cholernie szczupłym, wysokim i długim. Spokojnie mógłby przybrać na wadze jeszcze z kilogram.
Tak więc nie ma co podbijać, kto więcej <lol> Patrzcie na swoje koty z lotu ptaka, boczki nie mogą być wypchane jak pyszczek chomika. To zresztą ma przełożenie w wynikach badań kontrolnych, bo Luniakowi wyszedł podwyższony cholesterol.
Beate, Wedelku, przepraszam za <offtopic>
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Nic nie szkodzi Mago :-)
Właśnie zauważyłam ,że niektórym bardzo zależy na dużej wadze kota . Jeżeli za wagą idzie proporcjonalność całego ciała to O.K :-)
Mi akurat nie zależy na osiągnięciu wagi np.7kg .Tata Xaviera nie jest z tych ciężkich więc nie spodziewałam się ,że syn będzie olbrzymem . Muszę go dobrze obejrzeć .
Chyba dietę czas zacząć i dawkować jedzenie ? Tak naprawdę to on nie je tak dużo , bo 75g chrupek starcza mu na prawie dwa dni , raz w tygodniu mała puszeczka tuńczyka , 1-2 razy w tygodniu przemrożona wołowina w minimalnej ilości i na dodatek nie zawsze ją zjada .
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Beatko masz pięknego kotka i z góry ma być taka długa paróweczka bez specjalnych uwypukleń i tyle :ok: moja Kala jak na babę sporo waży ale z góry jest długa i równa ( rodzona młodsza siostra Gatona naszej Mago ) <mrgreen> ,a jak się połozy to się rozlewa bo taka ich uroda :ok: ,a Kolorek z góry wygląda jak piłka do rugby :brzydal: ale on jest kotkiem specjalnej troski i nasza dr Agnieszka tak mówi ,ze póki nerkowiec jest pulpet tzn ,ze jest z nim ok ale jak zaczyna chudnąć to zaczyna się już ta droga na nie..... ,wiec nie przesadzaj nasze kotki są puchate mają dużo futra i takie maja być <lol>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Dawkować to raczej nie, z dieta też bym nie szalała ;-)) Może wystarczy codziennie bardziej go wyszaleć za piórkiem czy co on tam lubi łowić <mrgreen> Taki fitnesik powinien pomóc :kotek:
Zablokowany