Ale ja nie patrzę obiektywnie, bo nasza Pyza jest prawie identyczna
Lili i Bazylek
- PyzowePany
- Agilisowy Rezydent
Re: Lili
Liluniu jesteś piękna <zakochana>
I tylko 3 tygodnie młodsza, więc wyglądają jak siostry <mrgreen>
- mogg
Znowu chwile Nas nie było ale już jesteśmy :>
Lila znów miała zawirowania brzuszkowe ale nnic poważnego, martwiło mnie że bez względu jaką karmę podam tj. średnia półka i ta wyższa Lila ma może nie biegunkę, ale taką nie zwartą kupę. postanowiliśmy przejść na bezzbożówkę i jednak mój kot preferuje przejście nawet do miesiąca czasu albo i dłużej a my za szybko i za dużo wprowadziliśmy no i skończyło się biegunką i schudnięciem
co widać na fotkach więc udaliśmy się do weta bo kot miał luźną kupę po wszystkich dostaliśmy zaszczyle i zakupiliśmy karmę RC Gastro. Karma służy ładnie narazie podaje 50/70g/dobę żey odbudowała się flora bakteryjna a jelitka odpoczęły. Dzięki temu w kuwetce zwarta kupka i kot tyłeczek ma czysty bo raz się zdaarzyło .. wchodzę do domu a tu mozaika z kupy bo kot miał biegunkę i chciała pupę wytrzeć, śmierdziało o matko! kot do mycia, kuweta do zmiany. A temu była winna karma. Przechodzimy już na stałe na Gastro może nie koniecznie RC, tylko Hils albo animonda itegra bo RC zczyści nas doszczętnie finansowo
no nic najważniejsze że już jest ok i panienka odzyskuje i mase i ma miseczke pełną.
Swoją drogą na paczce pisze że mam podawać 50/70 g ale Lila wyraźnie prosi o więcej czy muszę juz tak zawse tylko tyle dawać ? Bo w sumie ta porcja odnosi się do odbudowania tej flory i stosuje się ją przez 3 tygodnie , nie mamy problemów z tyciem ale wyraźnie widzę że to za mało dla Niej bo płacze nad miską i prosi o więcej jedzonka.
Lekko zła dziewczynka , ach te sesje zdjęciowe

Jakieś 2 tygodnie temu leżakowanie

Dzisiaj tak czasem sobie drzemie w kąciku
nie patrzcie na ściany 

moje małe słodkości <zakochana>

takie futro!
i to futro obecnie schudło i ma jedyne 3 kg 

dzieciaczek a we wrześniu będzie miała rok

Lila znów miała zawirowania brzuszkowe ale nnic poważnego, martwiło mnie że bez względu jaką karmę podam tj. średnia półka i ta wyższa Lila ma może nie biegunkę, ale taką nie zwartą kupę. postanowiliśmy przejść na bezzbożówkę i jednak mój kot preferuje przejście nawet do miesiąca czasu albo i dłużej a my za szybko i za dużo wprowadziliśmy no i skończyło się biegunką i schudnięciem
Swoją drogą na paczce pisze że mam podawać 50/70 g ale Lila wyraźnie prosi o więcej czy muszę juz tak zawse tylko tyle dawać ? Bo w sumie ta porcja odnosi się do odbudowania tej flory i stosuje się ją przez 3 tygodnie , nie mamy problemów z tyciem ale wyraźnie widzę że to za mało dla Niej bo płacze nad miską i prosi o więcej jedzonka.
Lekko zła dziewczynka , ach te sesje zdjęciowe

Jakieś 2 tygodnie temu leżakowanie

Dzisiaj tak czasem sobie drzemie w kąciku

moje małe słodkości <zakochana>

takie futro!

dzieciaczek a we wrześniu będzie miała rok

- yamaha
- Genius Loci
Sliczna jest ! <zakochana>
I trzyma linie.... szczuplutka, ale nie "za chuda" moim zdaniem.
No to juz Pancia nie kombinuj z tymi chrupkami.
Co do ilosci : moze zapytaj weta co o podawaniu "do woli" mysli, co ?
I trzyma linie.... szczuplutka, ale nie "za chuda" moim zdaniem.
No to juz Pancia nie kombinuj z tymi chrupkami.
Co do ilosci : moze zapytaj weta co o podawaniu "do woli" mysli, co ?
- PyzowePany
- Agilisowy Rezydent
Piękna <zakochana> Bardzo podobna do naszej Pyzy
I wiekowo też zbliżone, 3 tygodnie różnicy między nimi są
Chociaż wagowo faktycznie trochę Lilunia jest mniejsza, ale spokojnie- nadrobi <ok>
Chociaż wagowo faktycznie trochę Lilunia jest mniejsza, ale spokojnie- nadrobi <ok>
- Zosiak
Sliczna Lilunia. Zgrabniutka jest a nie chuda - nie znasz sie Pancia <zakochana>
Z podawaniem jej pokarmu - w kwestii ilosci - skontaktowalabym sie z wetem, ktory Lilunie leczyl. Ogolnie jest powiedziane ze do 1 roku zycia kotki nie powinny miec ograniczanego suchego jedzonka. No ale moze z nia bedzie inaczej ze wzgledu na jelitka?
Trzymam kciuki, zeby zmiana karmy nie przyniosla juz wiecej sensacji <ok> <ok> <ok>
Z podawaniem jej pokarmu - w kwestii ilosci - skontaktowalabym sie z wetem, ktory Lilunie leczyl. Ogolnie jest powiedziane ze do 1 roku zycia kotki nie powinny miec ograniczanego suchego jedzonka. No ale moze z nia bedzie inaczej ze wzgledu na jelitka?
Trzymam kciuki, zeby zmiana karmy nie przyniosla juz wiecej sensacji <ok> <ok> <ok>