Kąpiel kota
- yamaha
- Genius Loci
Re: Kąpiel kota
<pokłon> Dziekuje, Mago, ale czy to nie jest bardziej do "czyszczenia" kota ? Mnie o zapach chodzi..... (chociaz jak dobrze pomyslec, to jedno pewnie idzie z drugim w parze....)
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Na zapach również wpływa. Ja tę rękawicę moczę mocno, odciskam tyle żeby nie kapało z niej i tak "na mokro" przejeżdżam po futrze. Kot oczywiscie niezadowolony ale nie jest to tak straszne jak kąpiel a efekt jest zarąbisty. Futro naprawdę robi się czyste i pachnie! świeżością (jak wyschnie <diabeł> ). Rękawicę trzeba spłukiwać z futra zebranego i czynność powtarzać, ale na prawdę warto :-) Do tego jest mydełko. Ja tym mydełkiem prałam zawsze rękawicę.
Wiem, że Missy ma długie futro, ale sądzę, że powinno też być ok.
Wiem, że Missy ma długie futro, ale sądzę, że powinno też być ok.
- yamaha
- Genius Loci
Nic z tego poki co, nie ma tego nigdzie u nas, nawet firma jakas "nieznana".... (chyba polska, ale nieeksportujaca sie)
Na stronie producenta faktycznie jest, ale to bedzie musialo poczekac do wrzesnia albo grudnia i wizyty w Polsce.
Na stronie producenta faktycznie jest, ale to bedzie musialo poczekac do wrzesnia albo grudnia i wizyty w Polsce.
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Yamaha, a jakbyś wytarła Missy mocno wilgotnym ręcznikiem? A ręcznik możesz zamoczyć w wodzie z niewielką ilością delikatnego szamponu? Może to by pomogło?
- Miss_Monroe
- Moderator
Szampon nie jest zbyt dobrym pomysłem, gdyż może zostać jego niewielka ilość na sierści, a kot myjąc się zliże pozostałość szamponu z futerka.Becia pisze:(...)A ręcznik możesz zamoczyć w wodzie z niewielką ilością delikatnego szamponu?(...)
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Ja miałam na myśli naprawdę niewielką ilość szamponu. Można później przetrzeć raz jeszcze, ręcznikiem zamoczonym tylko w wodzie :-)
- yamaha
- Genius Loci
To czasem robie, najpierw mokrym potem suchym.
Co prawda bez szamponu, ale reczniki prane i plukane w plynie, wiec ladnie pachna.
Tylko ze na Missy ten zapach jakos nie przechodzi <lol>
Ten Julkowy pomysl z pudrem dla niemowlat moze wyprobuje.... tylko czy te pudry ladnie pachna to ja nie wiem <lol>
Bo poki co sie skarze ze futro pachnie "srednio swiezo", ale to tez nie jest tak ze pachnie "brzydko"....
Zeby nie wyszlo gorzej niz jest <lol>
Co prawda bez szamponu, ale reczniki prane i plukane w plynie, wiec ladnie pachna.
Tylko ze na Missy ten zapach jakos nie przechodzi <lol>
Ten Julkowy pomysl z pudrem dla niemowlat moze wyprobuje.... tylko czy te pudry ladnie pachna to ja nie wiem <lol>
Bo poki co sie skarze ze futro pachnie "srednio swiezo", ale to tez nie jest tak ze pachnie "brzydko"....
Zeby nie wyszlo gorzej niz jest <lol>
- Julcik
- Agilisowy Rezydent
- Hodowla: ClarusCattus*PL
- Kontakt:
Żebyś potem na mnie nie krzyczała <diabeł> , że przeze mnie biedna Missunia nie pachnie Chanel No. 5 (chociaż mi się ten zapach i tak nie widzi <roll> ) to może lepiej będzie jak puder wypróbujesz wcześniej, na przykład na sobie! <gwiżdże>
Takie pudry dla dzieci podobno całkiem dobrze spisują się jako suche szampony do ludzkich włosów 8-)
Takie pudry dla dzieci podobno całkiem dobrze spisują się jako suche szampony do ludzkich włosów 8-)
- yamaha
- Genius Loci
TZ mnie do psychiatry umowi jak zaczne sie talkiem dla niemowlat posypywac <lol>
- Beate
- Agilisowy Rezydent
yamaha pisze:TZ mnie do psychiatry umowi jak zaczne sie talkiem dla niemowlat posypywac <lol>