Drapaki
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Re: Drapaki
Ja poprosiłabym o wycenę tego samego z 14 cm słupami 
- Miss_Monroe
- Moderator
A ja bym jeszcze pomyślała o zamianie tej najwyższej półki np. na rozetę :-) . Wydaje mi się, że drapak mógłby być wówczas bardziej atrakcyjny dla kotków, tylko nie wiem o ile droższa byłaby taka zmiana.
-
Engram
O rozecie też myślałam ale raczej jako zamianie w przyszłości bo wszystko na raz to się nie wypłacę ;)
Same słupy sprawdzałam na stronie i na te wysokości wychodzi ok. 80 zł różnicy. Ale skoro radzicie słupy szersze to wypytam dokładnie Pana Leszka. I o rozetę też przy okazji.
Same słupy sprawdzałam na stronie i na te wysokości wychodzi ok. 80 zł różnicy. Ale skoro radzicie słupy szersze to wypytam dokładnie Pana Leszka. I o rozetę też przy okazji.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
No u mnie rozety sa najważniejsze
<lol> ,wiec sie nie zastanawiaj ,a słupy im szersze tym bardziej stabilne 
- Kot_w_japonkach
Za miesiąc trafi do mnie śliczna srebrna kicia (nie omieszkam podzielić się z Wami fotkami <mrgreen> ) i myślę nad drapakiem. Niestety po podliczeniu wszystkich wydatków stwierdzam, że przeceniłam nieco swoje finansowe możliwości i chyba zamiast wymarzonego Rufiego muszę zdecydować się na tańszy drapak
Chciałabym, by posłużył chociaż przez najbliższe półtora roku. Czy ten się nada? http://www.leoland.pl/m,1739,a,972,.html - Kicia to typowe sreberko, nie będzie dużo ważyć (ok.3kg), ale to wciąż brytyjczyk, więc martwi mnie, że nie wszystkie słupy mają średnicę minimum 12cm. Ale może na początek wystarczy? Nigdy nie miałam takiego kociaka, nie mam pojęcia, jak bardzo potrafi rozbujać drapak ;) I czy rozeta o średnicy 42cm jest ok?
Piszecie też o drapakach MyKitty, ale w Sieci wyszukuje mi się tylko My Kitty Darling - czy to to samo?
Będę bardzo wdzięczna za rady!
Piszecie też o drapakach MyKitty, ale w Sieci wyszukuje mi się tylko My Kitty Darling - czy to to samo?
Będę bardzo wdzięczna za rady!
- Miss_Monroe
- Moderator
Lepiej kupić podstawę od Rufiego, tj. słup 100 cm z rozetą za ok. 260 złotych lub półką (będzie taniej) w sztruksie i będziesz miała gwarancję, że drapak długo posłuży kotu. Drapak, który pokazałaś nie nadaje się dla Brytka i wątpię, aby wytrzymał 1,5 roku. Jest kiepskiej jakości.
Tak, to ten sam drapak.Kot_w_japonkach pisze:(...)Piszecie też o drapakach MyKitty, ale w Sieci wyszukuje mi się tylko My Kitty Darling - czy to to samo?(...)
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
MM, nie jest to ten sam drapak.Miss_Monroe pisze:Lepiej kupić podstawę od Rufiego, tj. słup 100 cm z rozetą za ok. 260 złotych lub półką (będzie taniej) w sztruksie i będziesz miała gwarancję, że drapak długo posłuży kotu. Drapak, który pokazałaś nie nadaje się dla Brytka i wątpię, aby wytrzymał 1,5 roku. Jest kiepskiej jakości.
Tak, to ten sam drapak.Kot_w_japonkach pisze:(...)Piszecie też o drapakach MyKitty, ale w Sieci wyszukuje mi się tylko My Kitty Darling - czy to to samo?(...)
My Kitty Darling wygląda tak klik
Firma MyKitty zmieniła niedawno nazwę na MyKotty, a drapak wyglada tak klik
- Kot_w_japonkach
Dziękuję ślicznie za odpowiedzi! W takim razie przemyślę tę skromniejszą wersję Rufiego, którą Miss Monroe proponuje - brzmi to sensownie. Albo rozważę MyKitty(MyKotty) 
Jeszcze myślę, czy nie namówić ojca, by skonstruował mi jakiś skromny drapaczek
Kilka osób tutaj eksperymentowało z własnoręcznie robionymi drapakami, może ktoś wie, czy taki sznurek sizalowy się nada? http://allegro.pl/sznurek-sizalowy-100g ... 95779.html - chodzi mi o grubość sznurka i jak obliczyć ilość sznurka do zamówienia?
Jeszcze myślę, czy nie namówić ojca, by skonstruował mi jakiś skromny drapaczek
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Wydaje mi się, że sznur powinien być jak najgrubszy. Wtedy nie zużyje się tak szybko. A pomysł na własna produkcję drapaka jest świetny. 
- Montegri
- Hodowca
- Kontakt:
MyKitty czy MyKotty, cóż, ważne, że koty uwielbiają te mebelki :-)Kot_w_japonkach pisze:Dziękuję ślicznie za odpowiedzi! W takim razie przemyślę tę skromniejszą wersję Rufiego, którą Miss Monroe proponuje - brzmi to sensownie. Albo rozważę MyKitty(MyKotty)
ale faktycznie obecna nazwa to MyKotty w rożnych odmianach...
http://www.hubuform.pl/1377,pl_legowisk ... bialy.html