Apollo Cezary Wita wszytskich

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Re: Apollo Cezary Wita wszytskich

Post autor: Julcik »

Pseudohodowle to naprawdę wielki problem i my staramy się z tym walczyć.
Czasu się nie cofnie, trudno. Ale przynajmniej w przyszłości będziesz wiedziała "z czym to się je".
Głaski dla koteła :kotek:
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

tunka pisze:
maga pisze:Na tym forum jest wiele kotów bez rodowodów, jest tez masa pięknych wielorasowców. To nie piętnowanie, to nie palenie na stosie. Wszystkie koty kochamy tu tak samo. Koty przedstawiamy z imienia i "nazwiska", tu po prostu okazało się, ze nazwisko jest jakie jest.

Zanim się obrazisz poczytaj o czym piszemy.
Tak zachwalasz reproduktora i ta "hodowle" jednak nie tędy droga. Powinnaś poczytać, jak powstały, z których masz kota. Decyzja zakupu, może była nieświadoma bo wielu ludzi łapie się w pułapkę "pseudo rodowodów". Potem tylko gdy próbuje zapisać się do związku felinologicznego, pojechać na wystawę okazuje się, ze to po prostu papierek wydrukowany na drukarce i czuje się oszukany.
Nikt nie mówi byś przestała kochać swojego kota ... jak najbardziej kochaj , rozpieszczaj i baw.
zachwalalam jak jeszcze o tym nie wiedzialam to raz a dwa ja zachwalam jego wygląd bo osoba ktora sie nie zna taka ja nie mialam innego oparcia
Może i ...mój pierwszy kot nie był ideałem. Ale do tego chcę dążyć mając hodowlę. Jak najszybciej starałam się wiedzieć. Myślę, że każdy decydując się świadomie na kota (nie tylko zajmujący sie hodowla), próbuje zglebić temat i rasy i specyfiki zachowań. Stara się zapoznać z tym co dana rasa lubi jakie ma problemy zdrowotne by ich uniknąć, jak żywić i jak opiekować się zwierzem by wszystkim dobrze było :-)
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

No to moze wrzucisz jeszcze jakies zdjecia Apolla, my tu zdjęcia bardzo lubimy <roll>
I fajny masz avatarek :ok:
Ja sie jeszcze nie witałam co niniejszym czynię i zyczę zeby maluch się zdrowo chował :kotek:
Awatar użytkownika
PyzowePany
Agilisowy Rezydent

Post autor: PyzowePany »

Cześc Tunko :)
Pseudohodowle to jest, wiadomo... <wsciekly>
Oczywiście nikt nie twierdzi, że twój kot nie jest kotem, natomiast musisz sobie zdawać sprawę, że zostałaś po prostu oszukana. Zapłaciłaś za kota rasowego, który nim nie jest.

Ale powiem wam dziewczyny... nasza Pyza jest z hodowli zrzeszonej w FPL, ale tak jak ta pani ma wyrąbane na losy Pyzy, to aż mi żal ściska pewną część ciała... :-///// Nasze problemy po odebraniu jej z hodowli zbywała, teraz w ogóle nie interesuje jej, co się dzieje z kotkiem... :(((( Także można też źle trafić wśród hodowców, którzy teoretycznie powinny świecić przykładem :(

Nie martw się Tunko, gwarantuję ci, że twój kolejny kocio będzie ze sprawdzonej i utytułowanej hodowli <mrgreen> :-? Pokaż Apolla :)!
Zablokowany