Karmelek - nasze maleństwo
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Re: Karmelek - nasze maleństwo
<ok> <ok> Mocno trzymam kciuki za zdrówko kotka maglującego. <serce>
- Marika
Śliczny ten Karmelek <serce> taki dostojny ,ja też z moją Afi trzymamy mocno kciuki za wyniki Karmelka 
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Wyniki koteczka

- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Za szybko mi się wysłało <mrgreen>
Karmelek dostał Urinodol i zalecenie pić dużo. Mocz trochę za gęsty
Za miesiąc powtórzyć badanie.
Karmelek dostał Urinodol i zalecenie pić dużo. Mocz trochę za gęsty
Za miesiąc powtórzyć badanie.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Elwirko po pierwsze Karmelek musi więcej pić MUSI podostawiaj szklanki , miseczki , może zmień wodę , moja wypieszczona królewienka żłopie kranówę <mrgreen> ,a najwięcej pije z poidełka Cat Mate http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... nna/162333 , fontanna LK była miesiącami omijana w ten sposób Kolorek ma drugą na zapas
Kolorek chlipie przede wszystkim z misek i ostatnio też polubił dwie miski Kali i żłopie od czasu do czasu kranówę ( a tak pije Primaverę).
W wyniku jest napisane mocz lekko kwaśny ? jak dla mnie 1 Urinodol to za mało kup Urosept dla ludzi i podawaj dodatkowo 1 tabletkę dziennie , Kala rano dostaje 1 Urosept ,a wieczorem 1 Urinodol i to tez dopiero przy następnym badaniu zobaczysz czy wystarczy .
Kryształy są tylko pojedyncze i to rozpuszczalne ,więc musicie popracować nad zakwaszeniem moczu ale tak naprawdę najważniejsza jest ilość wody . Na początek możesz kupić dużą strzykawkę 10 ml i dopajać kotka po troszeczku za kiełek ,ja też tak robiłam .
Kulki tłuszczu ? czy on je tłuszcze ? to trzeba by było ograniczyć , albo brudny był pojemniczek .
Reszta jest OK i się Elwirko nie martw będzie dobrze
Na początku września też łapiemy kontrolnie mocz Kali na badania ogólne i posiew :-)
W wyniku jest napisane mocz lekko kwaśny ? jak dla mnie 1 Urinodol to za mało kup Urosept dla ludzi i podawaj dodatkowo 1 tabletkę dziennie , Kala rano dostaje 1 Urosept ,a wieczorem 1 Urinodol i to tez dopiero przy następnym badaniu zobaczysz czy wystarczy .
Kryształy są tylko pojedyncze i to rozpuszczalne ,więc musicie popracować nad zakwaszeniem moczu ale tak naprawdę najważniejsza jest ilość wody . Na początek możesz kupić dużą strzykawkę 10 ml i dopajać kotka po troszeczku za kiełek ,ja też tak robiłam .
Kulki tłuszczu ? czy on je tłuszcze ? to trzeba by było ograniczyć , albo brudny był pojemniczek .
Reszta jest OK i się Elwirko nie martw będzie dobrze
Na początku września też łapiemy kontrolnie mocz Kali na badania ogólne i posiew :-)
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Szkoda, że nie podano po prostu pH, tylko opisowo "słabo kwaśny", jednak to na pewno poniżej 7, prawda? Więc w zasadzie dobrze, aczkolwiek skoro są struwity, to pewnie lepiej ciut obniżyć. No i to picie - koniecznie, bo tak jak pisze Danusia, to właśnie jest główny problem.
Za zdrówko Karmelka <ok>
Za zdrówko Karmelka <ok>
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Kotek napojony <mrgreen> kubek z piciem na noc dla pańci naszykowany <gwiżdże> oby tylko TZ mocno spał jak kotek pić z kubka będzie
- Betuś
Karmelku, prosze ładnie pic
Trzymam mocne kciuki za zdrowie Karmelka <ok> <ok> <ok>
Trzymam mocne kciuki za zdrowie Karmelka <ok> <ok> <ok>
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Melciu, pij słoneczko. 
- ozon
- Agilisowy Rezydent
I jak, było nocne picie z kubka? Pańcio spał mocno?
Bo Tajga z takiej "kubkowej" szklanki to tak siorbie, że umarłego by obudziła <lol>