Burbon i Bercik

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Re: Burbon i Bercik

Post autor: Sonia »

Jacy piękni prezesowie a już wtuleni do drzemki są rewelacyjni <zakochana> :mdleje:
Ja też tak chcę :kotek: :kotek:
Trzymam kciuki za Bubcia, żeby odczyn znikł i żeby wyniki były dobre <ok>
Awatar użytkownika
Karola

Post autor: Karola »

Dziękujemy za wszystkie kciuki, ale niestety... Wyniki są gorsze niż poprzednio ;-( ;-(
odczyn 8,5, białko i krew w moczu, bardzo liczne struwity. Poryczałam się dziś, ale już mi lepiej.
Burbon je z ręki pomasełkowanej RC Urinary, z miski nie tknie... wsypałam sobie do małego pudełka dzienną zalecaną dawkę i tak chyba będę mu podawać.
dwa tygodnie z Uropetem to za mało, lekarz kazał odstawić i w poniedziałek ma przyjść zamówiony Urinomet (podobno lepsze..).
Zobaczymy. Za radą Dorszki w przyszłym tygodniu złapię jeszcze raz Bubciowe siuśki i zawiozę na pełne badanie z antybiogramem (będą akurat dwa tygodnie od antybiotyku). co dziwne, Bubin wygląda jakby czuł się lepiej niż przez cały ostatni miesiąc, a te wyniki takie do d****.

Martwię się :((((
Awatar użytkownika
PyzowePany
Agilisowy Rezydent

Post autor: PyzowePany »

O niieee jak to mój liliowy ulubieniec się gorzej miewa :(((( :(((( ??
Od czego to cholerstwo się bierze??
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Ojej. Przykro czytać takie wiadomości. Karola, mocno trzymam kciuki za Bubisia. <ok> <ok> Wiem, jak się czujesz. :hug:
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Bubciu, koteczku zdrowiej szybciutko <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Karola pisze:(...)dwa tygodnie z Uropetem to za mało, lekarz kazał odstawić i w poniedziałek ma przyjść zamówiony Urinomet (podobno lepsze..)(...)
Pisałam już o tym, ale powtórzę <oops> . Może warto włączyć Urinodol? Tabletki są w 100% ziołowe, więc nie zaszkodzą, a przy problemach układu moczowego mojego Bentleya bardzo pomogły i przyczyniły się do tego, iż problem więcej się nie pojawił. Przez dwa tygodnie Bentley dostawał codziennie 3 x 3ml pasty Uropet, gdy pH zostało ustabilizowane, a kryształki nie były już obecne to włączyłam na stałe Urinodol i od tego czasu problemy ze struwitami u Nas nie powrócił.

Cofnęłam się o kilka stron i doczytałam, że kocurek nie lubi tabletek, ale podawanie bezpośrednio do pyszczka nie jest trudne i trwa kilka sekund. Jeśli nie potrafisz podawać tabletek (ja na początku kompletnie sobie z tym nie radziłam), a kocurek nie chce ich sam zjadać to poproś weterynarza aby pokazał Ci jak się je podaje. To naprawdę nic trudnego :-)
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Bubciu kochany, kciuki za Twoje zdrówko. Oby szybko problemy się skończyły <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Karola, bardzo mi przykro :((((
Mam jednak nadzieje, ze jakos przez to przejdziecie i Bubciu szybko wyzdrowieje <ok>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Bubciu kochaniutki, wracaj szybko do zdrówka <ok> <ok> <ok> Nie wolno chorować :nie:
:kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Bubciu, szybko proszę zdrowieć! Ciocia ładnie prosi :kotek:
Zablokowany