Żwirek
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
a ja dzisiaj dostałam paczkę z zooplusa - będę przechodzić na Golda /może mniej będzie się nosić niż ten zwykły/, ale nie o tym chciałam pisać - w paczce miałam bonus w postaci pakietu catsan http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... lka/179555 - założyliśmy z Gabrysiem do kuwetki i testujemy... jak na początek nie oprotestował, oczywiście wszedł i sprawdził.... jak już będziemy mieć jakieś wnioski to się na pewno podzielimy
- Aga12
Mam kotka od niemal 2 tygodni i on w hodowli a teraz u mnie miał żwirek bentonitowy.Nie chciałabym mu w tak krótkim czasie fundować tyle zmian.Nowy dom,nowa kuweta (kryta),nowy żwirek,nowe jedzenie.Trochę moim zdaniem tego dużo.W końcu się zbuntuje bo ile można <diabeł>
Dlatego tak usilnie pytam o ten bentonitowy.Może z czasem przestawię go na osławionego Cat's besta,ale raczej nie teraz.
Cóż, ponieważ tylko jedna osoba zechciała się wypowiedzieć nt.bentonitowego,Benka,będę musiała przeprosić się z Hiltonem,bo w moich zoologikach Benka niet.
Dlatego tak usilnie pytam o ten bentonitowy.Może z czasem przestawię go na osławionego Cat's besta,ale raczej nie teraz.
Cóż, ponieważ tylko jedna osoba zechciała się wypowiedzieć nt.bentonitowego,Benka,będę musiała przeprosić się z Hiltonem,bo w moich zoologikach Benka niet.
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
- Kamiko
- Hodowca
- Hodowla: Mazuria*PL
- Kontakt:
-
- Hodowca
- Kontakt:
u mnie w domu koty same wybrały z jakiego żwirku chcą korzystać. Najbardziej odpowiada im Benek bentonitowy.
Miałam kiedyś taką sytuację, że przywiozłam nowa koteczkę z hodowli w której koty załatwiały się w żwirek drewniany. Do domu dostałam w wyprawce żwirek taki jaki używano w hodowli. Postanowiłam, że na początek nie będę zmieniała kociakowi żwiru tylko niech załatwia się do tego który zna. Okazało się jednak, że nowa koteczka mając do wyboru żwirek drewniany i bentonitowy wolała załatwiać się w tym drugim. Kuweta z drewnem służyła tylko do zabawy i do spania.
Miałam kiedyś taką sytuację, że przywiozłam nowa koteczkę z hodowli w której koty załatwiały się w żwirek drewniany. Do domu dostałam w wyprawce żwirek taki jaki używano w hodowli. Postanowiłam, że na początek nie będę zmieniała kociakowi żwiru tylko niech załatwia się do tego który zna. Okazało się jednak, że nowa koteczka mając do wyboru żwirek drewniany i bentonitowy wolała załatwiać się w tym drugim. Kuweta z drewnem służyła tylko do zabawy i do spania.
- Agnieszka7714
-
My przed długi czas używaliśmy Benka (taki ciemny fiolet). Wszytko było ok, ładnie zbrylał tylko Melman sporo go wynosił na łapkach
Teraz spróbowaliśmy silikonowego (z duszą na ramieniu) i obawą czy przypadkiem Melman focha nie strzeli ale..... Moim zdaniem on wręcz go woli. Zresztą Stefan też bez żadnego kłopotu wskakuje do kuwety z tym żwirkiem.
Kuweta bezobsługowa oczywiście po za grubszymi sprawami.
Na chwilę obecną - zmiana pozytywna no i nie ma już żwirku w łazience <pokłon>
Teraz spróbowaliśmy silikonowego (z duszą na ramieniu) i obawą czy przypadkiem Melman focha nie strzeli ale..... Moim zdaniem on wręcz go woli. Zresztą Stefan też bez żadnego kłopotu wskakuje do kuwety z tym żwirkiem.
Kuweta bezobsługowa oczywiście po za grubszymi sprawami.
Na chwilę obecną - zmiana pozytywna no i nie ma już żwirku w łazience <pokłon>
-
Wymiana Żwirku
Wiecie co tak się zastanawiam nad wymianą żwirku
Konkretnie chodzi mi o to że nie którym taki worek np 5 litrowy starczał na miesiąc.
Jak to możliwe ? hm czy ludzie z kuwet wyjmują tylko zanieczyszczony żwirek i dosypują nowego do kuwety ??
Kurcze ja nie pamiętam jak było u moich rodziców z kotami ale wydaje mi się że mama sypie do kuwety dość dużo tego żwirku i przy wymianie wszystko wyrzuca
Pewnie głupie pytanie - no ale od czego jest forum
No i jak mama wyjeżdżała to ja też cały żwirek z kuwety wymieniałam więc jak to jest ?
taki 5 L starczy na miesiąc przy wymianie całego żwirku z kuwety ?
No i ile razy dziennie wymieniacie żwirek po każdym siuśku też ?
bo rozumiem że po kupie to na pewno ....
Wiem pewnie zalezy od żwirku hm nie wiem jakiego żwirku moja mama używa ale myślę że takiego zwykłego wiem że firmy BENEK
Konkretnie chodzi mi o to że nie którym taki worek np 5 litrowy starczał na miesiąc.
Jak to możliwe ? hm czy ludzie z kuwet wyjmują tylko zanieczyszczony żwirek i dosypują nowego do kuwety ??
Kurcze ja nie pamiętam jak było u moich rodziców z kotami ale wydaje mi się że mama sypie do kuwety dość dużo tego żwirku i przy wymianie wszystko wyrzuca
Pewnie głupie pytanie - no ale od czego jest forum
No i jak mama wyjeżdżała to ja też cały żwirek z kuwety wymieniałam więc jak to jest ?
taki 5 L starczy na miesiąc przy wymianie całego żwirku z kuwety ?
No i ile razy dziennie wymieniacie żwirek po każdym siuśku też ?
bo rozumiem że po kupie to na pewno ....
Wiem pewnie zalezy od żwirku hm nie wiem jakiego żwirku moja mama używa ale myślę że takiego zwykłego wiem że firmy BENEK