Wielkość i waga brytyjczyków
- Agnieszka7714
Witam wszystkich. Dołączyłam do forum wczoraj i od pewnego czasu nurtuje mnie waga mojego brytka. Pytając weterynarza widzę, że nie bardzo możemy się dogadać. Mój Frodo ma posturę niedźwiedzia. Od początku był na karmie biomil dla kociaków, od jakiegoś miesiąca, dwóch mieszałam mu z royalem dla brytyjczyków lub o smaku ryby (nie pamiętam teraz nazwy). Na obiad dostawał 1/2 saszetki royala lub animondy, lub trochę tuńczyka w wodzie ewentualnie gotowaną pierś z kurczaka. Wagowo wszystkiego razem wychodziło około 100 g - 120 g na dobę. Wydaje mi się, że nie był przekarmiany. Ale od pewnego czasu jego budowa stała się dosyć "obszerna"
, ma kształt gruszki, urósł mu brzuszek, a fałdki pod nim są większe. Waży 6,6 kg. Nie potrafię wkleić zdjęcia aby go pokazać. Postaram się jeszcze powalczyć. Nadmienię, że odebrałam go od hodowcy już wykastrowanego, a jego ojciec i bracia to bardzo duuuże kocury ważące nawet do 8 kg.
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Tak, to OKkulka951 pisze:Moja kota ma 13 tygodni i waży 1,5 kg i z tego co czytam to ok:) ( tak?)
Do Agnieszka7714 - trudno cokolwiek powiedzieć bez zdjęcia, taka waga u jednego kota będzie jak najbardziej w porządku, a u innego już niekoniecznie. Słowo "gruszka" brzmi niepokojąco <lol> Poczekamy na zdjęcia, ale najlepiej w wątku przeznaczonym w wątku do prezentacji kotów. Z samej wagi nic nie uradzimy.
- Agnieszka7714
- Mały Lew
- Hodowca
- Hodowla: MAŁY LEW*PL (zamknięta)
- Kontakt:
- Monika
- Hodowca
- Kontakt:
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt: