Kąpiel kota
-
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Trzeba 2 osób,jedna w kąpielówkach i koszuli z długim rękawem
do trzymania kota ,druga w tym czasie zwilża i spienia delikwenta i przemawia do niego jaki to kotek biedny jest
ja tylko raz kąpałam moje koty po remoncie mieszkania ponieważ dużo kurzu było i wydawało mi się że i koty z zaprawy są
chciałam jeszcze dodać że jak kąpie psa (co tydzień)to oba koty siedzą w łazience i patrzą ,a potem latają razem z nim po mieszkaniu jak się wyciera z wody we wszystkie łóżka <lol>

-
- Hodowca
- Hodowla: Emerald Mist*PL
- Kontakt:
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Może jakąś alternatywą będzie dla Was stosowanie rękawicy Econetti.
Ja ją mam i stosuję na Luniaku gdzieś od ponad 2 lat. Jestem zadowolona. Rękawicę moczę pod kranem, odciskam i przecieram futro z włosem i pod włos. Rękawica zawsze jest wilgotna a nie bardzo mokra. Naprawdę jest efekt. Futro jest czyste. Czuć to pod ręką jak się później kota głaszcze
Mydełka używam tylko do wyprania rękawicy już „po wszystkim”.
Luniak mój nie ma dobrego futra (za długie jest i zbyt miękkie chyba) ale podszerstka nigdy jej nie brakowało po tych zabiegach.
Nie kąpałam Luny więc nie mogę opisać różnicy między jednym (rękawica) a drugim (kąpiel) sposobem czyszczenia futra.
Rękawica na pewno jest mniej stresująca :-)
Ja ją mam i stosuję na Luniaku gdzieś od ponad 2 lat. Jestem zadowolona. Rękawicę moczę pod kranem, odciskam i przecieram futro z włosem i pod włos. Rękawica zawsze jest wilgotna a nie bardzo mokra. Naprawdę jest efekt. Futro jest czyste. Czuć to pod ręką jak się później kota głaszcze

Mydełka używam tylko do wyprania rękawicy już „po wszystkim”.
Luniak mój nie ma dobrego futra (za długie jest i zbyt miękkie chyba) ale podszerstka nigdy jej nie brakowało po tych zabiegach.
Nie kąpałam Luny więc nie mogę opisać różnicy między jednym (rękawica) a drugim (kąpiel) sposobem czyszczenia futra.
Rękawica na pewno jest mniej stresująca :-)
-
- Hodowca
- Hodowla: Bri-Misie*PL
- Kontakt:
- Agnieszka7714
-
- Hodowca
- Hodowla: Emerald Mist*PL
- Kontakt:
- Yola
- Kontakt:
- Brunhilda00
Czy kąpać kota? i jak często?
Witam wszystkich. Jak w temacie: Czy kąpać kota? i jak często?