Leon <3

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
karmeloo

Re: Leon <3

Post autor: karmeloo »

Miss_Monroe pisze:
karmeloo pisze:Kilka dni temu pojawił się problem...kiciuś zaczął sikać na fotel poza kuwetą :-///// zdarzyło mu się to dopiero dwa razy, ale kurczę martwię się, bo dzisiaj udaremniłam 3 próbę sikania. (...)
Proszę wykonać kotu badanie moczu, posikiwanie często wskazuje na problemy z układem moczowym. Czy kocurek jest wykastrowany?
Jeszcze nie jest kastrowany...będzie na początku grudnia. Sika wielką plamą moczu nie posikuje po kątach, choć czytałam, że niektóre koty właśnie tak znaczą teren. W jaki sposób pobrać mocz do badania?
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

karmeloo pisze:(...)W jaki sposób pobrać mocz do badania?
Tutaj >>> jest odpowiedni wątek. Proszę poczytać :-)
karmeloo

Miss_Monroe pisze:
karmeloo pisze:(...)W jaki sposób pobrać mocz do badania?
Tutaj >>> jest odpowiedni wątek. Proszę poczytać :-)
dziękuję :-)
Awatar użytkownika
Sylwia
Hodowca
Hodowla: Pretty Baloo*PL
Kontakt:

Post autor: Sylwia »

Zaryzykowałabym twierdzenie, że kociak nie tyle "manifestuje niezadowolenie" co dzieje się to wskutek dużego stresu...
Jeśli pies zupełnie nie akceptuje kota, i przejawia wobec niego agresywne zachowania jak wspominasz, obawiałabym się, że problem jest poważny.
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Leon jest przepiękny. Bardzo bym chciała, zeby był zdrowy i zeby sie nie stresował :kotek:
karmeloo

Betuś pisze:Leon jest przepiękny. Bardzo bym chciała, zeby był zdrowy i zeby sie nie stresował :kotek:
Eh robię wszystko aby tak było - na ten czas(póki jeszcze mieszkam z psem) robię wszystko aby był szczęśliwy :kotek: minimalizuje u niego stres jak tylko mogę. Wszystko jest dobrze dopóki pies kota widzi przechadzającego się w oddali po domu, najgorsze kiedy kot "znika" w jednym z pokoi wtedy pies puszcza się w pogoń za Leonkiem - musimy bardzo uważać <suchy>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Zrezygnowałabym kompletnie z tych wizyt kota w pozostałej części domu. Jeżeli jak piszesz masz możliwość zapewnić mu tylko do jego dyspozycji duży pokój, w dodatku dwupoziomowy to ja zupełnie nie widzę potrzeby ani sensu wypuszczania go poza ten obszar. Zwłaszcza, że po drugiej stronie drzwi biega wrogo nastawiony pies.
To jest na chwilę obecna jedyne sensowne rozwiązanie. Trzeba jak najszybciej zlikwidować możliwość kontaktu miedzy zwierzętami. Nikt by nie chciał żyć w ciągłym strachu.
Dostosuj pomieszczenie do potrzeb kota, poczytaj na forum o półkach dla kotów.
Można też pomyśleć nad pracą specjalisty z psem, który ukróci jego zapędy napadania na kota, ale tu jest potrzeba olbrzymia praca właścicieli zwierzęcia.

Trzeba też zadbać o to, aby pies nie miał możliwości drapania w drzwi i niuchania w szparach pod drzwiami, do pomieszczenia z kotem.
karmeloo

Chciałam poinformować naszych szanownych forumowiczów, że po kocie pozostała mi tylko głowa <mrgreen>
Obrazek
Obrazek
karmeloo

Leo <zakochana> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce>
Obrazek <serce>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »