Nie wiedziałam, że Rufi ma słupy 18 cm <shock>Flakonik pisze:Wybaczcie ale totalnie sie nie znam na drapakach. Chodzi mi o to zeby byl jak najbardziej wytrzymaly. Wyslalam juz wiadomosc do nich o to czy byla by jeszcze mozliwa mala modyfikacja drapaku ex 4b. bo chcialabym zeby te. sluby mialy po 18cm srednicy i zeby podstawa drapaka byla jeszcze obita mata sizalowa i zeby srednice rozet byly wieksze niz te 45cm. nie wiem po ile sa najwieksze ...50cm? Gdzies wyczytalam tutaj ze szybko koty wyrosly z akiej rozety 40cm. Wiec zalezy mi zeby byla wieksza.
Jeszcze sie zastanawiam nad tymi poduszkami ale. chyba sie przekonam do tej kostki skoro tak polecacie![]()
Moze mi jeszcze ktos wytlumaczyc co to jest dekiel ? Bo przy opcji zmian przy zamowieniu drapaku jest opcja wybrania zamknietego lub otwartego gornego dekielu a ja nie wiem o o co chodzi.
Mam w domu spory drapak ze słupami 12-stkami i mały drapak ze słupem 14-stką. Słup 14' jest naprawdę bardzo stabilny i ciężki, nie wiem czy 18' jest tu potrzebna, nawet przy dwóch kotach (też mam dwa).
Ja dziś zdecydowałabym się na kostkę, bo jakiś czas temu Rufi zmienił obicie dywanowe, niestety na gorsze. Kiedyś dywan był rewelacyjny (mój drapak w tym obiciu, kupiony w 2011 r., wygląda jak nowy). Ale dziś to już nie to <kciukwdół>
Na sztruks sporo osób narzeka (że się zaciąga, brudzi), ale kostka jest zachwalana
Ja w drapaku zamieniłam rozetę na większą (na 50 cm, to jest największy rozmiar u Rufiego) i jestem bardzo zadowolona, ale mam duże koty (7 i 8 kg).
Te zmiany, większe słupy i rozety, na pewno będą wymagały powiększenia podstawy.