Przedstawiają się Parysek i Tola

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
azar

Re: Przedstawiają się Parysek i Tola

Post autor: azar »

Ja , tak jak pisałam, jestem na forum od ok. roku. Natomiast tylko czytałam. Ponieważ Parysek jest pierwszym kotem w moim życiu , muszę się nauczyć trochę o kotach, więc zrozumiałe, że nie zabieram głosu.
A nawiązując do historii Rachelki, to ciężko mi było o tym pisać, bo o mało nie straciłam dwóch kotów. Po jej śmierci Parysek był bardzo nieszczęśliwy: nie jadł , nie pił, nie kuwetkował. Trudno mi do tej pory o tym myśleć.
Mam złe zdanie o wetach, nie mam do nich zupełnie zaufania.
A to maleńka, nieżyjąca Rachelka.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Monic

Post autor: Monic »

Ale przedstawić kotka zawsze można:-)
Długo rozmawiałyśmy z Panią Basią po śmierci Tosi i opowiadała mi waszą historię ze sterylizacją, koszmar! Nie mogłam się nadziwić co te wetki nawyprawiały! U mnie (nie)stety to był tylko pech niczyja wina, ale też już nie ufam tak lekarzom w ciemno. Rozumiem Twój ból w pełni, dwa tygodnie minęły od śmierci mojej Tosi, już tak nie boli, ale tęsknota jest ogromna. Też został w domu jedynak, który chodzi i zawodzi za siostrą i nic nie robi tylko śpi w jednym miejscu:-( Dobrze, że jest Pani Basia, która potrafi stanąć na wysokości zadania. Ty masz swoją Tolę, a ja ja czekam na swoją Zafirkę. Bez tych koteczek byłoby nam się ciężko pozbierać (i naszym jedynakom). Rachelka była ślicznym kociakiem, teraz bawi się z moją Tosią za TM - są przecież prawie rodziną:-)
Życzę Tobie i sobie żeby takie historie nam się już nie powtórzyły i żeby teraz już było długo i szczęśliwie! Masz piękne kotki:-)
Awatar użytkownika
norka
Agilisowy Rezydent

Post autor: norka »

i ja się z Wezyrkiem witam :-) :-) oczywiście wiem z kim...no bo Pani Basi mi też opowiadała....i Ewcia też :-) :-) :-)

cieszę się że mogę zobaczyć Tolusię......bo ja sobie na nią "ostrzyłam ząbki"...gdyby nie finanse ;-( ...pojechałaby do mnie razem z Wezyrem.....ale wiem że ma u Ciebie wspaniały dom i nie jest mi już tak żal <gwiżdże> <gwiżdże> :-)

no i utytułowanego Parysa mam zaszczyt zobaczyć <pokłon>
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Witam na forum :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
azar

Ja również witam. Tak myślę, że chyba jesteśmy dzięki kotkom jak rodzina. No i oczywiście znam wszystkie koty, a w narodziny niektórych byłam bardzo emocjonalnie zaangażowana.
Norka, a Tolusia to niedługo przerośnie Paryska, który jest o 9 miesięcy starszy, no i jest kocurem. Kawał kobitki z tej mojej królewny.
Jestem bardzo szczęśliwa, że je mam.
Awatar użytkownika
annussia

Post autor: annussia »

ojeje.... jakie słodziaczki !! :))))))
Dwa kotki - cudowna sprawa !
Awatar użytkownika
norka
Agilisowy Rezydent

Post autor: norka »

azar pisze:Ja również witam. Tak myślę, że chyba jesteśmy dzięki kotkom jak rodzina. No i oczywiście znam wszystkie koty, a w narodziny niektórych byłam bardzo emocjonalnie zaangażowana.
Norka, a Tolusia to niedługo przerośnie Paryska, który jest o 9 miesięcy starszy, no i jest kocurem. Kawał kobitki z tej mojej królewny.
Jestem bardzo szczęśliwa, że je mam.
ja tez się cieszę ze Tolusia jest u Ciebie a najbardziej sie cieszę że ...założyłaś kotkom wątek i mogę na nią i Paryska patrzeć :-) :-) :-) :-) :-)
niech rośnie dziewczyna jak na drożdżach i daje Wam duuużo radości :-) :-)
Awatar użytkownika
azar

Obrazek

To jest niewinny pycholek Paryska.

Obrazek

To zdjęcie nie pozostawia wątpliwości, że Parysek jest niebieski

Obrazek

A to kosmaty brzuchol, duma prawdziwego kota.
Mam mało zdjęć Toli, która zazwyczaj ucieka przed aparatem
Awatar użytkownika
Ewcia

Post autor: Ewcia »

I my z Wegunią bardzo ciepło witamy Paryska i Tolę ;) No nareszcie mają swój wątek! Już się nie mogłam doczekać. Teraz chcemy więcej, więcej, więcej zdjęć ;) Koniecznie te z wózeczkiem <diabeł>
Tola przepięknie rośnie a do tego ta jej charakterystyczna plamka przy pyszczku - cudo <serce> <serce> <serce> Parysek pewnie pęka z dumy, że ma taką ekstra siostrzyczkę.
Uwielbiam kolor oczu paryska i ten brzusio do wymiziania <zakochana> To teraz "rodzina" naprawdę przybiera na sile!
Awatar użytkownika
azar

Może niebyt dobre, ale wózeczek jest.

Obrazek

Parysek w Pradze w swoim pojeździe
Zablokowany