Drapaki
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Re: Drapaki
Oj obawiam się, że z tą naziemnością brytków to pomału będzie mit <lol>
Albo wyjątek od reguły.
Albo wyjątek od reguły.
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Moja Arya zdecydowanie nie jest naziemna. Zdarzało jej się zasnąć na prawie najwyższej półce drapaka, ale regularnie sypia tam dopiero, odkąd nauczyła się wdrapywać do rozety.
-
Flakonik
A czy wystarczy budka sizalowa o srednicy 45cm dla duzego brytka?
Bo wmodelu ktory mi sie spodobal nie robia wiekszych niz 45cm bo sa te budki laczone z polkami ktore umozliwiaja wejscie
Bo wmodelu ktory mi sie spodobal nie robia wiekszych niz 45cm bo sa te budki laczone z polkami ktore umozliwiaja wejscie
- *Basia
Ja uważam ze takFlakonik pisze:A czy wystarczy budka sizalowa o srednicy 45cm dla duzego brytka?
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Kiedy zamawiałam pierwszy drapak u Rufiego dla mojego jeszcze wtedy przyszłego kocurka były tylko budki 40 cm zresztą pojęcia wtedy nie miałam ,że powinny być większe <mrgreen>Flakonik pisze:A czy wystarczy budka sizalowa o srednicy 45cm dla duzego brytka?
Dzisiaj mój kocurek ma 4 lata z hakiem i 6500 waży i uwielbia swój stary drapak i bardzo często śpi w tej budce
Także myślę ,ze 45 cm spokojnie wystarczy chyba ,ze kotek ma być mega ogromny <lol>
- *Basia
Ja postanowiłam zamówić bardzo podstawowy model u rufiego. Wybórł padł na P-3. Zastanawiam się czy słusznie... ale chcę coś właściwie na chwilę, żeby nauka korzystania z drapaka w hodowli nie poszła w las. Obecne mieszkanie jest dosłownie przejściowe i nie bardzo mam tu gdzie postawić coś większego. Kolejna rzecz że łapiąc oddech po przeprowadzce w tępie ekspesowym twierdzę, że im mniej gratów i składania mebli tym lepiej, prościej i szybciek a sami wiecie ile miejsca zajmują drapaki rufiego i że wagę swoją też mają... Jak już wprowadzimy się na swoje wtedy zainwestuję w coś co będzie pasowało wielkością i kolorem do miejsca docelowego a ten drapak zostanie jako dodatkowy dla kota i ulokuje go np w kcuhni czy gdzie tam kot będzie chciał...
Co myślicie o takim rozwiązaniu?
Zdecydowałam się na beżową kostkę.
Co myślicie o takim rozwiązaniu?
Zdecydowałam się na beżową kostkę.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Basiu gdybym ponownie meblowała koty postawiłabym na półki różne ( łącznie z rozetami ala półkami) i właśnie podstawowy drapak z porządnym słupem do drapania
Ja mam D-5 i przekombinowany i poprzerabiany D0A z 2 półkami i hamakiem i 2 rozetami i jeszcze pałac kotki razem z nim stoi na jednej podstawie no bydle <lol> i jak patrze jak koty z nich korzystają to ten duży służy przede wszystkim jako wejście do rozety pod sufitem <lol> ,a jest naprawdę duży :-)
Ja mam D-5 i przekombinowany i poprzerabiany D0A z 2 półkami i hamakiem i 2 rozetami i jeszcze pałac kotki razem z nim stoi na jednej podstawie no bydle <lol> i jak patrze jak koty z nich korzystają to ten duży służy przede wszystkim jako wejście do rozety pod sufitem <lol> ,a jest naprawdę duży :-)
- *Basia
Danusiu podziwiałam kilkukrotnie jak wypasione miejscówki mają Twoje koty
Nic tylko zazdrościć i się inspirować.
Ja właśnie będę miała jedną całkowicie wolną ścianę w salonie i ją chciałabym przeznaczyć na drapak, półki i inne kocie rozrywki. Ale to temat na trochę później ;)
Ja właśnie będę miała jedną całkowicie wolną ścianę w salonie i ją chciałabym przeznaczyć na drapak, półki i inne kocie rozrywki. Ale to temat na trochę później ;)
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
<tańczy> <tańczy> <tańczy> Dzisiaj przyjdzie drapak <tańczy> <tańczy> <tańczy>
w związku z czym szukam mieszkania dla kobiety z kotem bo chyba dostanę z Karmelkiem eksmisje od TZ <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen> Tosię sobie pewnie zostawi
w związku z czym szukam mieszkania dla kobiety z kotem bo chyba dostanę z Karmelkiem eksmisje od TZ <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen> Tosię sobie pewnie zostawi
- yamaha
- Genius Loci
Ale "za punkty" ten drapak, nie ?