Arya i Eddie

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Re: Iskierka

Post autor: nmin »

Oj tak, jest grzeczna... Jak na razie, odpukać, kłopotów nie ma z nią żadnych.

Je wszystko, co podamy, lubi ten swój suchy Iams, ale dojrzewam psychicznie do zmiany karmy na coś lepszego i mam nadzieję, że się uda. Chciałabym chyba podawać jej Orijen albo Applaws, ale sama nie wiem, bo im więcej czytam, tym mniej wiem, do tego dochodzi gust kota <roll> Mokre zje każde i w każdej ilości, próbowała wszystkich trzech smaków Hill's, ale skład nie powala, więc teraz testujemy Animondę Rafine i Vom Feinsten i jak na razie pycha. Mamy też w zamrażalniku kilka porcji wołowiny, ale chyba jeszcze niewystarczająco przemrożona, bo wrzuciłam dopiero w weekend :-)

Załatwia się tylko do kuwety, dała sobie obciąć pazurki, niczego nie niszczy. Miała na początku obsesję na punkcie gryzienia kabelków, ale staraliśmy się ją wtedy ignorować albo odwracać uwagę i samo przeszło. Troszkę drapie sofę, ale reagujemy tylko gdy ewidentnie robi to celowo, bo obicie można zmienić, więc nam nie żal. Jest naprawdę inteligentna, rozumie co jej wolno, a czego nie (oczywiście rozumieć a przestrzegać to dwie różne sprawy, wchodzić na stół nadal próbuje, chociaż niedobry pańcio zabrania <diabeł> ).

W ciągu dnia uwielbia spać w rozecie, odkąd umie się tam wdrapać ;-)) , ale na noc często przychodzi do łóżka, dziś spała obok mnie przytulona. Od paru dni nie zamykamy jej w sypialni + przedpokój i ma do dyspozycji również salon. Aha, rano poluje na stopy, tyle z minusów <lol>
Slonick

Post autor: Slonick »

Slodka jest :)

A pytanie prywatne, gdzie i jaka siatke kupowaliscie do okien? <gwiżdże>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Śliczna dziewczynka :kotek: :-)
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Kupowaliśmy gotową siatkę na stronie Flat Cats (http://www.flat-cats.co.uk). Szukałam czegoś na okna otwierane do zewnątrz i to jest fajne rozwiązanie, bo mocujesz to na mocnych rzepach, a jeśli chcesz, możesz po prostu zdjąć i nakładać tylko, gdy otwierasz okno. Na okno w livingu wyszło nam pioruńsko drogo, bo jest wysoookie i trzeba było brać custom, ale za to dotarło błyskawicznie, zgodne z podanymi wymiarami i działa tak, jak ma działać. Nie jest to rozwiązanie dla domów z wielkimi, licznymi oknami...

Pewnie z czasem kupimy też na okna do obu sypialni, chociaż tam okna są już standardowe, więc pół biedy, bo cena znacznie niższa - a może spapugujemy pomysł i stworzymy coś sami z siatki i rzepu, ale chyba w tak ważnych kwestiach wolę odżałować i polegać na profesjonalistach ;-)) Mamy jeszcze czas do namysłu, bo o tej porze roku okna nie są tam otwarte całymi dniami, więc możemy myśleć do wiosny <lol>
Slonick

U nas tez raczej wietrzyc nie bedziemy. Niby dzis 10 stopni rano bylo, ale tak jak piszesz, to juz nie ta pora roku. U nas okien jest sporo, ale otwieranych to jest hmmm, moze z 5, nie liczac lufcikow, bo tam zaden kot nie doskoczy, poza tym mozna uchylic i zablokowac, wiec nawet jakby, to sie nie zmieszcza. Najgorsze wlasnie, ze tu wszedzie sa okna otwierane na zewnatrz. Chyba takie sa wymogi przeciwpozarowe. My nie moglismy znalesc, wiec tylko na drzwi od tarasu zamontowalem siatke na stale i w lecie drzwi byly otwarte, ale wychodzic trzeba bylo drugimi drzwiami.
Dzieki wielkie, rozejrze sie co i jak i pewnie kupimy, a montaz na wiosne.

I na koniec, ja wiem, ze wrzucasz wzorowa ilosc zdjec, ale i tak zawsze czekamy na nowe <mrgreen>
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Jeśli dobrze pójdzie, to w tym tygodniu jedziemy oglądać te maluszki i może po Nowym Roku byłby do odbioru "braciszek" <gwiżdże>

obrazek

Aryę też przy okazji wrzucę, żeby nie bylo ;-)) Dwa dzisiejsze:

obrazek

obrazek

I wczorajszy nadzór budowlany przy składaniu szafki łazienkowej:

obrazek
Slonick

Male slodziaki, a ona taka samotna... oby sie Wam ktorys spodobal :D
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Ano samotne biedactwo, kilka razy w tygodniu siedzi sama po dwanaście godzin. Lubi być blisko nas, w nocy śpi przytulona do mnie, ale jestem pewna, że do drugiego kotka też chętnie by się przytuliła. A jeszcze chętniej z nim pobawiła, bo to mały świr, którego wszędzie pełno... Poza tym Chłopu marzy się niebieski chłopak.
Awatar użytkownika
beev

Post autor: beev »

Jaka ona malutka i słodziutka nic tylko tulic i całować <zakochana> <serce>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Piękna kiciunia <serce> <serce> <serce>
Zablokowany