System półek na ścianie dla kotów

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Re: System półek na ścianie dla kotów

Post autor: Becia »

Może tuż nad witryną powiesić półkę? Może nie będzie pięknie, ale na pewno bezpieczniej ;-))
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Koty, jesli tylko beda juz "na wysokosci" beda wskakiwac na witryne, to PEWNE.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Bardzo dobry pomysł, żeby nad witryną zrobić porządną półkę :-)
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

W takim razie pomyślimy chyba o jakieś półce, żeby można było skoczyć na nią zamiast na witrynkę... Skok z góry nie jest problemem, bo obok stoi kanapa. Z drapaka też Arya skacze na kanapę, a nie na niższe półki.

Te konkretne kabelki od początku mają spokój. Owszem, była faza na podgryzanie kabli, ale w zupełnie innym miejscu. Przeszło ;-)) Zresztą zwykle wyłączamy takie rzeczy z prądu, gdy wychodzimy na dłużej.
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

nmin pisze: Czy ktoś z Was ma takie półki? http://t.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_be ... bed/366967 Widziałam podobne w tym wątku, ale w większości były od Rufiego, a te są inne. Myślałam, żeby kupić ze dwie.
To mi wygląda na to samo legowisko, które mam na słupku z zooplus. U nas paletka też ma średnicę 45 cm. Puszek jest dużym kocurkiem (prawie 8kg) i jest mu ciasnawo w tej oponce, ale i tak często się w niej wyleguje, koty zresztą lubią ciasne koszyki i legowiska, przynajmniej moje ;-)) Dla Bajzelka (6kg) jest w sam raz. Dla Kituni (3,8kg) legowiska są chyba za duże <mrgreen> Wcale z nich nie korzysta.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Dziś zamontowałam dodatkowy stopień :-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Truskawka »

No Lenko, ktoś tu się zarzekał, że Bentley już wyczerpał limit prezentów na ten rok, ale chyba był bardzo grzeczny. Nowy stopień, przysmaki <rotfl> Szczęściarz z tego faceta...
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Truskawka pisze:No Lenko, ktoś tu się zarzekał, że Bentley już wyczerpał limit prezentów na ten rok (...)
Na swoją obronę mogę powiedzieć tylko tyle, że jestem bardzo niesłowna <lol>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Lenka SUPER :ok: <serce> to jest <diabeł> ulubiona półka klucha Kolorusia wypływa z niej na wszystkie strony <lol>

Bentulka kochany chłopaczek <serce> jakie mądre kocie :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Re: Zooplus kto zamawiał tam?

Post autor: Dorszka »

U mnie są dwa takie legowiska, na słupie obok mojego stanowiska pracy. Dziewczyny mieszczą się bez problemu, a Vesper nie jest jakoś bardzo mała. Django też lubił, ale on "wyprowadził się", jak był trochę mniejszy, niż teraz, chociaż nie była to duża różnica. Fado nie wchodzi do tych akurat legowisk, myślę jednak, że to chwilowe, bo wszyscy dorośli wycofali się chwilowo z tej okolicy, jest za bardzo okupowana przez dzieciaki. Ale same legowiska nie są takie malutkie:

Obrazek

Obrazek

Wielkość jest akceptowalna według mnie, zwłaszcza, że koty lubią zwinięte pozycje, ten środek nie jest chyba mniejszy od Reniowych legowisk. U Reni mamy szersze, grubsze brzegi, i to daje dodatkową powierzchnię. Większym problemem jest, według mnie, materiał, z którego zrobione jest legowisko, jest taki sztuczny, śliski, i koty za nim nie przepadają. Ja rozwiązałam to w ten sposób, że włożyłam na dno wykładzinę, którą koty bardzo lubią, i legowiska natychmiast zostały zaakceptowane. Gdy wyjmuję tę wykładzinę do prania, do czasu ich powrotu legowiska są porzucane.
Zablokowany