Wielkość i waga brytyjczyków
-
Aga L.
- Agilisowy Rezydent
Re: Wielkość i waga brytyjczyków
Waga wagą ale zobacz jakie ma oczka. Jeśli pomarańczowe to brytyjczyk, jeśli zielone - rusek.
-
karmeloo
Mi się wydaje, że jemu bardziej do Rosyjskiego jest...A czy jest to kiciuś z rodowodem?Aga L. pisze:Waga wagą ale zobacz jakie ma oczka. Jeśli pomarańczowe to brytyjczyk, jeśli zielone - rusek.
- BlueSpring
Snusia tak.
Gdyby to bylo takie latwe, ze same oczka powiedza wszystko. Oczy juz tez przerabialismy - poczatkowo mial zielone, teraz sa zloto/zolte. Pare dni temu wet zgodzil sie ze wszystkimi moimi watpliwosciami i niestety nie jest to "czysty" BSH. Wbrew pozorom kotek mial byc rodowodowy <wsciekly>
Gdyby to bylo takie latwe, ze same oczka powiedza wszystko. Oczy juz tez przerabialismy - poczatkowo mial zielone, teraz sa zloto/zolte. Pare dni temu wet zgodzil sie ze wszystkimi moimi watpliwosciami i niestety nie jest to "czysty" BSH. Wbrew pozorom kotek mial byc rodowodowy <wsciekly>
- Snusia
- Hodowca
- Hodowla: Miziaki*PL
- Kontakt:
Przykro mi ale nie wygląda na brytyjczyka.
A masz rodowód ?
A masz rodowód ?
- BlueSpring
Snusia wiem. Rodowod mam i juz konsultowalam to z weterynarzem, ktory postanowil nam pomoc w tej sprawie. Zapraszam do naszego watku, zeby nie dublowac wiadomosci 
-
KleoKoleopatra
Witajcie, moja Kleo skończyła właśnie 7 miesięcy i waży 3,5 kg. Karmię ją suchym taste of the wild do woli, co drugi dzien porcja świeżego mięsko, do picia woda, czasem z domieszką sproszkowanego tłuszczu wołowego Grau.BlueSpring pisze:Snusia wiem. Rodowod mam i juz konsultowalam to z weterynarzem, ktory postanowil nam pomoc w tej sprawie. Zapraszam do naszego watku, zeby nie dublowac wiadomosci
Wydaje mi się, że karmię ją dobrze, ale w porównaniu z waszymi kotami waży niewiele.
Napiszcie ile ważyły wasze kociątka w wieku 7 miesięcy.
Aha, Kleo nie jest jeszcze wysterylizowana.
- yamaha
- Genius Loci
Kleo, kotki (jak i ludzie
) moga byc roznej budowy - jedne z tych "duzych", inne z tych "mniejszych", nawet w obrebie tej samej rasy.
Popatrz (jesli mozesz) na rodzicow i dziadkow Twojego kota - jesli sa budowy "sredniej", prawdopodobnie Twoje zwierzatko nie bedzie nigdy wazyc 6kg.
Sa (nawet tutaj n a forum) dorosle kocice wazace ok. 4kg.
Nic w tym "niepokojacego".
Popatrz (jesli mozesz) na rodzicow i dziadkow Twojego kota - jesli sa budowy "sredniej", prawdopodobnie Twoje zwierzatko nie bedzie nigdy wazyc 6kg.
Sa (nawet tutaj n a forum) dorosle kocice wazace ok. 4kg.
Nic w tym "niepokojacego".
-
KleoKoleopatra
Serdeczne dzięki za szybka odpowiedz.
Szkoda, ze Kleosia nie będzie dużym tłusciutkim brytkiem, takie misie podobały mi sie zawsze najbardziej.
Jej tata był dość spory, mama dość drobna.
Nic to, i tak nie wyobrażamy już sobie naszej rodziny bez niej. Aż sama nie moge uwierzyć w to, co pisze (to mój pierwszy kot), ale bardzo kocham moją Kleosie.
Szkoda, ze Kleosia nie będzie dużym tłusciutkim brytkiem, takie misie podobały mi sie zawsze najbardziej.
Jej tata był dość spory, mama dość drobna.
Nic to, i tak nie wyobrażamy już sobie naszej rodziny bez niej. Aż sama nie moge uwierzyć w to, co pisze (to mój pierwszy kot), ale bardzo kocham moją Kleosie.
- Szopi
- Hodowca
- Hodowla: Mikołówka*Pl
Raz, że większe i takie bardziej "brysiowate" są samce (zazwyczaj), a dwa, że to nie jest jeszcze rzecz przesądzona, to nie chodzi o wagę, ale także o proporcje, długość łapek, tułowia, futerko itd.
Bywają duże Brytyjczyki, ponad 8kg, które są długie, mają duży brzuch, maleńką główkę, długie łapki i w gruncie rzeczy te 8kg rozkłada się tak, że kotek niekoniecznie wygląda na bardzo puchatego i są takie, które jako dorosłe ważą 4kg, ale są króciutkie, mają masywne łapki, dużą (proporcjonalnie do ciała) głowę, mięsiste, grube futro i mimo teoretycznie niezbyt wysokiej wagi wyglądają super.
Kocia ma dopiero 7 miesięcy i jeszcze sporo czasu na nabranie właściwych kształtów, poza tym kotki kochane -zawsze są najpiękniejsze na świecie <oops>
KleoKoleopatra - odchodząc od tematu warto byłoby ToTW dodatkowo suplementować i podawać częściej mięsko, o ile kotka lubi.
Bywają duże Brytyjczyki, ponad 8kg, które są długie, mają duży brzuch, maleńką główkę, długie łapki i w gruncie rzeczy te 8kg rozkłada się tak, że kotek niekoniecznie wygląda na bardzo puchatego i są takie, które jako dorosłe ważą 4kg, ale są króciutkie, mają masywne łapki, dużą (proporcjonalnie do ciała) głowę, mięsiste, grube futro i mimo teoretycznie niezbyt wysokiej wagi wyglądają super.
Kocia ma dopiero 7 miesięcy i jeszcze sporo czasu na nabranie właściwych kształtów, poza tym kotki kochane -zawsze są najpiękniejsze na świecie <oops>
KleoKoleopatra - odchodząc od tematu warto byłoby ToTW dodatkowo suplementować i podawać częściej mięsko, o ile kotka lubi.
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Sprawdziłam, moja wtedy ważyła 2,8 kgKleoKoleopatra pisze: Napiszcie ile ważyły wasze kociątka w wieku 7 miesięcy.
Aha, Kleo nie jest jeszcze wysterylizowana.