Kolorado Amazing Aisha*PL i Kala Agilis Cattus*PL

Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Kolorado Amazing Aisha*PL i Kala Agilis Cattus*PL

Post autor: Miss_Monroe »

elwiska3 pisze:Karmelek Co by nie narzekać na RC :-///// to działają <ok>
i zawsze smakują (...)
Nie do końca tak jest, bo mój kot nie zje nic od RC. Karma Gastro wielu kotom pomogła i jest bardzo skuteczna :ok:
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Miss_Monroe pisze:
elwiska3 pisze:Karmelek Co by nie narzekać na RC :-///// to działają <ok>
i zawsze smakują (...)
Nie do końca tak jest, bo mój kot nie zje nic od RC. Karma Gastro wielu kotom pomogła i jest bardzo skuteczna :ok:
Oj Lenka to Bentuś jest wyjątkiem od reguły <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen>
to jak z Mc Donaldem jest ...
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Danusiu, cieszę się, ze Kalutek okazał się chrupkozerca <mrgreen>
Niech już tylko nie choruje koteczka, tylko jak tu sprawdzić, czy to co kupiliśmy nadaje się do spożycia :-/////

Ze wszystkich rzeczy kupionych w necie wątpliwa dla mnie była karma Trovet jagniecina z ryżem (kupiona chyba w Zookraku). Kaya po kilku dosłownie chrupkach miała potworna biegunkę , już po godzinie od zjedzenia. Tysonowi na szczęście nie smakowala. Karmę sypalam bezdomniaczkom i nawet one wiecznie głodne się nie skusily, wysypywalam do śmieci. Zapach karmy tez był zastanawiajacy bo przypominał skwarki, dosłownie jakby ktoś zapakowal stare skwarki w torbę. Od tego czasu, również po historiach, które usłyszałam u weta, poza zooplusem korzystam z internetowego sklepu weterynaryjnego (sklep przy lecznicy weterynaryjnej prowadzi sprzedaż wysyłkową) i tam kupuję specyfiki jak pasty. Nie są to zbyt korzystne ceny, ale wybór duży, wole zapłacić więcej niż się potem martwić.

Danusiu, czy wyrzucilas juz to opakowanie pasty? Myślę, że jest wielce prawdopodobne, że pasta nie jest oryginalna. Można porównać opakowanie z tą od weta. Wg mnie pasta o takiej konsystencji z tak długim terminem przydatności, nie powinna się absolutnie zepsuć. Niedawno byłam u weta, inni państwo z bardzo chorym psem po zatrucia suplementem zakupionym w necie. Pokazano mi opakowanie, niczym poza jednym malutkim detalem się nie roznilo od tego sprzedawanego w klinice. Producent również potwierdził, że nie miał tak oznakowanej partii. Smutne, ale prawdziwe. Wg naszego weta bardzo często mają takie przypadki. Nawet jeśli sklep miał pastę z legalnego źródła zadzwonilabym żeby sprawdzili partię.

P. S. U nas RC gastro intestinal tez smakuje, Tyson niestety podjada czasem Kayi, a wtedy kupka aż za twarda <hm>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Kasiu ja ten Uropet tez kupiłam :hidden: w Zookraku , kupowałam tam systematycznie od dawna i w dużych ilościach i nigdy nie było problemów.
Natomiast żaden z 3 weterynarzy którzy leczyli Kalutka w Święta nie negowali zatrucia pastą wręcz potwierdzali ,ze bywają takie sytuacje.
Ja oczywiście juz teraz poza sprawdzonymi miejscami gdzie mogę sama sprawdzić , obejrzeć i pomacać nic nie kupię .
Strasznie przeżyłam zatrucie Kaluni wygladało to koszmarnie naprawdę ,a kota jeszcze w tym szukała pomocy u mnie no serce mi pękało i oczywiście winnego własnymi rękami udusiłabym <zły> .

Obejrzałam teraz dokładnie i opakowania różnią się tylko datą ważności i numerem partii ; 11.2016 data ważnosci i partia 484142.

Wczoraj Kala dostała juz Uropet kupiony u weta z datą 04.2017 i wszystko jest OK.

Ja myślę ,ze tu nie tyle sklep internetowy co hurtownie i Ci którzy sprowadzają suplementy i karmy kręcą lody na boku :-///// no i jak widac lepiej zapłacic więcej i spokojnie spać niż mieć więcej pieniążków w kieszeni i ciężko chorego kota :((((
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Danusiu, a nie myślałaś, żeby zadzwonić do Zookraka? Ja bym reklamowała zepsuty produkt. Poza tym warto ich uprzedzić, że sprzedają niebezpieczny lek.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Aguś dzwoniłam nikt nie odbiera ale napisze do nich co myślę o tym :((((
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Napisz, tyle tam lekartw kupujemy, trzeba wzmocnić ich czujność :ok:
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Obrazek

Gdy Nowy Rok Staremu cyfrę zmienia, wszyscy wszystkim ślą życzenia, a ja przy tej pięknej sposobności, życzę WAM dużo szczęścia i radości!
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Danusiu, bardzo bym chciała, zeby w Nowym Roku wszystko Ci sie ułożyło. Żebyście nie mieli żadnych zmartwień a koteczki zeby były zdrowe. Zycze Wam tego z całego serca :hug: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
PyzowePany
Agilisowy Rezydent

Post autor: PyzowePany »

My też składamy życzenia samych pomyślnych dni oraz zdrowia w Nowym Roku, dla kociej i ludzkiej rodzinki :) :) :)
:kwiatek: :kwiatek:
ODPOWIEDZ