beev pisze:Mam do Was pytanie bo znalazłam siostrzyczke dla Morisa. Czy brytyjczyk zgodzi się z Maine Coonem? Dziewczynka pochodzi z hodowli Perla Annaru z Gorzowa.
jest piękna ruda i bardzo spokojna mruczaca i w końcu nakolankowa.
Mam dac odpowiedz i wpłacić zaliczkę żeby malutka poszła na sterylke przed odbiorem ale mam obawy czy dobrze robie
Będę wdzięczna za sugestie i porady
<shock> <shock> Beev <shock> <shock>
Większa wersja Ragdolla?
Nie pomogę Ci pewnie bardzo, ale mój wet ma właśnie tą rasę. Twierdzi, że ten kot jest bardzo związany z właścicielem. I że dobrze się czuje w domu z dziećmi i innymi zwierzętami. Ale to była tylko taka pogawędka z nim.. Bardzo powierzchowna.
Fusiu <lol> <lol> <lol>
ja już od tygodnia rozmawiam z panią Anią i oglądam fotki, czytam info i jestem cała głupia <strach>
miał być drugi brytek (oczywiście Jadwinia) ale nie ma takiej drugiej. Potem rozważałam ragdola, ale nie ten kolor. I jak zobaczyłam na fb rudego kota MC to zgłupiałam <diabeł> okazało się że kotek zostaje w hodowli, a inne mi nie przypadły do serca. Aż okazało się że jest jeszcze jedna kotka którą może mi sprzedać bo po tych rodzicach będą jeszcze dzieci i tak zobaczyłam Fidonie:
i wpadłam po uszy <zakochana>
mam nadzieje że mogę pokazać zdjęcie z podpisem hodowli skoro dostałam to zdjecie od hodowcy?
o rany Sylwia..... ...ale nam tu wystrzeliłaś z wiadomością..... :-) .....jak pewnie się domyślasz ja Ci nie pomogę.....mam co prawda znajomych którzy mają dwa MC.....świetnie się dogadują :-) ale to chłopcy jednej rasy......
a teraz se idę popłakać w kąciku.....z zazdrości....
beev pisze:Mam do Was pytanie bo znalazłam siostrzyczke dla Morisa. Czy brytyjczyk zgodzi się z Maine Coonem? (...)
Nie da się jednoznacznie stwierdzić jak będą wyglądały relacje kotów. Dużo, a w zasadzie większość tego czy koty się "dogadają" zależy od Was, waszego postępowania i tego jak przygotujecie mieszkanie na przybycie drugiego kota. Myślę, że warto przeczytać wątek o dokoceniu, aby wiedzieć na jakie aspekty zwrócić uwagę przy podejmowaniu tak ważnej decyzji.
beev pisze:Mam do Was pytanie bo znalazłam siostrzyczke dla Morisa. Czy brytyjczyk zgodzi się z Maine Coonem? (...)
Nie da się jednoznacznie stwierdzić jak będą wyglądały relacje kotów. Dużo, a w zasadzie większość tego czy koty się "dogadają" zależy od Was, waszego postępowania i tego jak przygotujecie mieszkanie na przybycie drugiego kota. Myślę, że warto przeczytać wątek o dokoceniu, aby wiedzieć na jakie aspekty zwrócić uwagę przy podejmowaniu tak ważnej decyzji.
Mam że 2 tygodnie czasu na przygotowanie mam nadzieje ze dam rade oczywiście wątek przestudiuje dla dobra obu kotkow
Tak! Zaliczka wypłacona. Klamka zapadła. A Moris jakby coś czuł bo się lasi i leży kolo mnie hihi to kolejny kpt będzie w szoku za jakieś 2 tygodnie
<serce>