Pan Kot Brytyjczyk i Pan Kotek Ragdoll
- beev
Re: Pan Kot Brytyjczyk i Pan Kotek Ragdoll
<zakochana> <zakochana> <zakochana> <zakochana> <zakochana>
- Monic
Oj tak, ragi są niesamowite, Timon był już u wszystkich sąsiadów, sam im się ładuje na chatę, a ja stoję i czekam aż pozwiedza <lol> Rób zdjęcia maluszka bo potem to taki król lew będzie Ci chodził po mieszkaniu 
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Moniko, postaram się robić jak najwięcej zdjęć. Powiedz mi jeszcze, jak czyścisz futerko Timonka na łapkach. Po dzisiejszym zwiedzaniu kątów łapki zrobiły się lekko szare.
- Monic
Ja dopiero niedawno kupiłam sobie lepszy aparat, a szkoda bo zdjęcia małego Timona wszystkie takie zamazane:-( Także Tobie zazdroszczę takich pięknych zdjęć i filmików:-)
Generalnie do futra raga będziesz się musiała zaopatrzyć niestety w więcej rzeczy niż do brysia;-) Ja do Timona mam szampon dla kotów wybielający i nim myjemy łapki, brzuszek, dupkę, kołnierz jak jest potrzeba bo białe futerko ma to do siebie, że w końcu żółknie. Także jeśli łapki brudne to takim szamponem wybielającym możesz je myć, może być też zwykły koci szampon, ale wybielający od razu zapobiegnie zażółcaniu się łaputek;-)
Raz na pół roku kąpiemy się cali bo sierści jest za dużo żeby sobie z nią sam poradził. Poza tym używam też odżywki w sprayu nawilżającej, ułatwiającej rozczesywanie, ewentualnie płyn antystatyczny. Ciebie to jeszcze nie dotyczy bo na razie Hektorek ma futro kocięcia, ale jak już będzie miał to dorosłe to lubi się puszyć, po czesaniu elektryzować i generalnie może miewać gorsze dni i się wysuszać. Ja po prostu podczas czesania używam takiego płynu czy odżywki:-) Może to strasznie brzmi, ale takie straszne nie jest:-P
Sorki za rozpisanie się, ale tak przy okazji chciałam powiedzieć co ogólnie robię z taką sierścią
P.S. No i raczej zaprzyjaźnisz się z furminatorem <mrgreen>
Generalnie do futra raga będziesz się musiała zaopatrzyć niestety w więcej rzeczy niż do brysia;-) Ja do Timona mam szampon dla kotów wybielający i nim myjemy łapki, brzuszek, dupkę, kołnierz jak jest potrzeba bo białe futerko ma to do siebie, że w końcu żółknie. Także jeśli łapki brudne to takim szamponem wybielającym możesz je myć, może być też zwykły koci szampon, ale wybielający od razu zapobiegnie zażółcaniu się łaputek;-)
Raz na pół roku kąpiemy się cali bo sierści jest za dużo żeby sobie z nią sam poradził. Poza tym używam też odżywki w sprayu nawilżającej, ułatwiającej rozczesywanie, ewentualnie płyn antystatyczny. Ciebie to jeszcze nie dotyczy bo na razie Hektorek ma futro kocięcia, ale jak już będzie miał to dorosłe to lubi się puszyć, po czesaniu elektryzować i generalnie może miewać gorsze dni i się wysuszać. Ja po prostu podczas czesania używam takiego płynu czy odżywki:-) Może to strasznie brzmi, ale takie straszne nie jest:-P
Sorki za rozpisanie się, ale tak przy okazji chciałam powiedzieć co ogólnie robię z taką sierścią
P.S. No i raczej zaprzyjaźnisz się z furminatorem <mrgreen>
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Moniko dziękuję za odpowiedź. Niedawno szukałam właśnie preparatów do pielęgnacji futerka.
Czy możesz mi podać nazwę firmy kosmetyków, których używacie?
Czy możesz mi podać nazwę firmy kosmetyków, których używacie?
- Monic
Kosmetyki Hery są dobre, ale nie wiem czy mają wybielający dla kotów. Generalnie u mnie różnie, zależy od finansów, teraz mam odżywkę do rozczesywania sierści w sprayu z Championa , bo taką miałam u mnie sklepie taniej, ale moim zdaniem trochę jednak obciąża sierść. Ale bardzo fajne kosmetyki można znaleźć w sklepie www.lavenderlove.pl. (otworzy się strona hodowli, ale niżej jest wejście do sklepu). Tam jest np. szampon o nazwie Blancheur, który zapobiega żółknięciu sierści i właśnie w niego chcę zainwestować następnym razem. No i jest baaardzo duży wybór kosmetyków, zajrzyj tam koniecznie:-) Poleciła mi je dziewczyna, która używa ich dla kotów wystawowych. Ceny są trochę droższe, ale tak naprawdę nie zużywamy ich dużo, więc na długo starczą.
- beev
Monic i ja podziękuje za strone laveder, main coon tez uzywa szamponow z tamtej firmy, chcialam tam zamowic a nie moglam sklepu znależć 
- Natashas
Podczytuję sobie wasze dokocenie, oczekuję kolejnych zdjęć, ale muszę przyznać to jest tak cudne ujęcie <serce> tylko pozostaje się zakochać <zakochana>Audrey pisze:
Razem <serce>
- Betuś
Kocham ich razem i każdego z osobna <zakochana> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce>
- Sylwia
- Hodowca
- Hodowla: Pretty Baloo*PL
- Kontakt:
Bardzo się cieszę Aniu, że takie dobre wieści u Was z frontu dokocenia <serce>
Obaj chłopcy są cudni - i Baxiu i Hektorek, tylko przytulać i całować <zakochana> <zakochana>
Obaj chłopcy są cudni - i Baxiu i Hektorek, tylko przytulać i całować <zakochana> <zakochana>