Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Re: Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości

Post autor: Truskawka »

Jasne Danusiu już lecę z centymetrem...
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Melduję 49,5 cm - najszersze miejsce jest wg mnie wyżek, w miejscu gdzie łączy się dolna część z górną.
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

Wymierzyłam samą tackę, bo Arya chodzi w kołnierzu i zdjęłam na ten czas górę. Tacka na samej górze, w najszerszym miejscu ma około 47,5 cm (50 pewnie z założoną górą), ale to na tym wystającym rancie, a nie między ściankami, jeśli wiesz, co mam na myśli. Na moje oko dolne siedem centymetrów kuwety zmieści się na styk w przestrzeni 46, ale może na wszelki wypadek wypowie sie ktoś jeszcze :-)
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

Kurczę, Truskawko, teraz zgłupiałam. Mówisz na pewno o części siedem centymetrów nad podłogą? Moja Catit Jumbo to ta największa, ale 49,5 ma w najszerszym miejscu, a nie tam, gdzie pyta Danusia.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Dziewczyny :kiss: dzięki :kwiatek: tak na czuja też mi się wydaje ,ze powinna się wcisnąć ,a Kalutka miałaby więcej miejsca no coraz większa królewienka się z niej robi <lol> jak wychodzi z kuwety nie muszę widzieć bo i tak słyszę jak wali główką w daszek <lol>
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

A tak w najszerszym miejscu 49,5cm, tam gdzie Danusia pyta czyli 7 cm nad ziemią około 46 cm.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Dzięki :kiss: mam w komodach na dole takie cokoliki które niestety w tym jednym miejscu mocno zwężają prześwit ale poniżej i powyżej już spoko :ok: no to będziemy zamawiać <mrgreen>
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

porównania catit`a i catit`a jumbo

Obrazek
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Niby tylko 8 cm jest szersza i 3 cm wyższa ale w rzeczywistości jest naprawdę dużo wygodniejsza dla naszych miśków :ok: ja mam juz 2 kuwety Catit Jumbo i naprawdę bardzo podniósł się komfort kuwetowy moich kotów :-) bardzo polecam <mrgreen>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Zastanawiałam się nad zmianą kuwety na Catit Jumbo, bo zauważyłam że obecny Catit jest trochę za mały dla Bentleya. W zasadzie nie tyle co kuweta jest za mała, ale obserwując Bentusia w kuwecie wydaje mi się, że większa byłaby dla niego bardziej komfortowa. Co prawda byłam dopiero w fazie myślenia <lol> , a wczoraj tak poglądowo mierzyłam czy większy model się u Nas zmieści. Wymieniając dziś żwirek zauważyłam, że spód kuwety jest pęknięty. Teraz przynajmniej nie mam się nad czym zastanawiać ;-))
Zablokowany