Przedstawiają się Parysek i Tola
- azar
Re: Przedstawiają się Parysek i Tola
Kochane, pucharki są dwa, Paryskowe. Ale zupełnie mnie nie cieszą. Przez dwa dni absurdalna sytuacja. W BISach Tola przegrywa ze sfinksem, Parys wygrywa z kremowym brytyjczykiem, a następnie Parysek przegrywa z tym samym sfinksem co Tola i zostaje przy BOSie. I wygłoszę to, bo gusta nie podlegają ocenie. I choć jest coś takiego jak standard rasy, to jest przykro że coś tak brzydkiego jak sfinks wygrało. Pojawia się myśl, czy właściciele brytyjczyków nie powinni poczekać z wyjazdami na wystawy do momentu, aż chude , łyse i wielkouche koty przestaną być w klasie III.
Jak się ogarnę, to może jakieś zdjęcie wstawię.
A poza tym , wystawa w Żorach była super. Naprawdę dobra organizacja, wszystko sprawnie i sympatycznie. No i gdyby nie łysole drażniące moje poczucie estetyki , to bym była bardzo zadowolona.
Bardzo dziekuję za kciuki, Newtonkowe baranki najsympatyczniejsze na świecie i za wszystko.
No i na zakończenie nawiedziła mnie myśl, coś co mi zupełnie z głowy wyleciało.
Moja Tola jest od dzisiaj PREMIOREM. Ze sfinksem w tle.
A poza tym , wystawa w Żorach była super. Naprawdę dobra organizacja, wszystko sprawnie i sympatycznie. No i gdyby nie łysole drażniące moje poczucie estetyki , to bym była bardzo zadowolona.
Bardzo dziekuję za kciuki, Newtonkowe baranki najsympatyczniejsze na świecie i za wszystko.
- dagusia
No, no, no jaka to ładna gablotka u Ciebie już jest <shock>
Z tymi sfinksami tak to juz jest- sama tego nie rozumie ale pewnie tez bede sie o to denerwowac w kwietniu na naszej wsytawie
Tak czy siak, ciesz się z tego co już osiągnięte, za co gratuluję
a dla Ciebie Parysek i Tola to przecież i tak najpiękniejsze kociaki na ziemi <zakochana>
Z tymi sfinksami tak to juz jest- sama tego nie rozumie ale pewnie tez bede sie o to denerwowac w kwietniu na naszej wsytawie
- Monic
Haha to już wiem skąd ten wpis u mnie;-) To może dobrze, że nie jeżdżę na wystawy bo jakby Timon przegrał z gremlinem to też bym się załamała
Nie mam nic przeciwko sphinxom, wiem że mają fajny charakter i są miłe w dotyku, ale masz rację nie możemy twierdzić, że cos co przypomina ufoludka może być ładniejsze niż koty
Ale to jest rasa i muszą również dostawać tytuły, sędziowie nie patrzą na to co im się podoba tylko to co jest zgodne ze standardem. A Toli gratuluję, zasłużyła na ten tytuł bo jest piękna i duża, jestem nią zachwycona!! A Parys ma oczy jak marzenie, dla mnie idealne :-)
- azar
Tak już jest, że niekiedy się przegrywa i zawsze wtedy trzeba pomyśleć, że takie jest życie. Porażka nie musi boleć, czasem po prostu ktoś inny zasługuje na to żeby wygrać i trzeba mu pogratulować. Natomiast porównywanie niektórych ras jest dla mnie absurdalne. A w tym przypadku bardzo cierpi moje poczucie estetyki, bez względu na wady jakie niewątpliwie każdy kot posiada (ideałów nie ma).
Mój najukochańszy

Moje maleństwo.

Kochająca się rodzinka w czasie, kiedy przyzwoite koty śpią/

Mój najukochańszy

Moje maleństwo.

Kochająca się rodzinka w czasie, kiedy przyzwoite koty śpią/

- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Gratuluję sukcesu Paryskowi ale przykro czytać że sfinksy to takie okropne są a szczególnie sposób w jaki to napisałaśazar pisze:Kochane, pucharki są dwa, Paryskowe. Ale zupełnie mnie nie cieszą. Przez dwa dni absurdalna sytuacja. W BISach Tola przegrywa ze sfinksem, Parys wygrywa z kremowym brytyjczykiem, a następnie Parysek przegrywa z tym samym sfinksem co Tola i zostaje przy BOSie. I wygłoszę to, bo gusta nie podlegają ocenie. I choć jest coś takiego jak standard rasy, to jest przykro że coś tak brzydkiego jak sfinks wygrało. Pojawia się myśl, czy właściciele brytyjczyków nie powinni poczekać z wyjazdami na wystawy do momentu, aż chude , łyse i wielkouche koty przestaną być w klasie III.
- azar
Jeśli kogoś uraziłam - przepraszam. Ja mam brytyjczyki, ponieważ uważam tę rasę za jedną z najbardziej sympatycznych. Takie poczciwe miśki. I jest mi przykro z ich powodu, bo nie tylko moje koty przegrywają z patyczakami. Na tym forum jest ta sprawa wytłumaczona, przyjęłam to do wiadomości. Nie zmienia to faktu, że brytyjczyki to koty skrzywdzone z definicji. I stojąc w tłumie w czasie BISów zauważyłam, że nie jest to tylko moje zdanie. Wiele osób postronnych ma takie same odczucia.
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Przykro to jest, że tak piszesz i to bardzo przykro...azar pisze: to jest przykro że coś tak brzydkiego jak sfinks wygrało
- azar
Wyraźnie wyjaśniłam dlaczego pozwoliłam sobie na taki wpis. Natomiast jeśli ktoś napisze, ze brytyjczyk jest brzydki mnie przykro nie będzie. Oczywiście rzecz nie dotyczy konkretnego kota, tylko spraw ogólnych.
- cheshire
A mnie sfinksy się podobają, mniej niż brytki, ale uważam, że są fajne. Nie ma się co irytować - zasady wystaw są jakie są, każdy wie na co się pisze i trzeba się cieszyć z sukcesu, bo BOS to przecież bardzo dobre osiągnięcie. Mnie np. bardzo zdziwiło w wystawach, że organizatorzy wystawiają swoje koty, co w żadnych konkursach, zawodach itp. z zasady nigdy nie ma miejsca. A na wystawach jest wszystko OK
Gratulacje podwójne - bo i za niedzielę 8-)
Gratulacje podwójne - bo i za niedzielę 8-)
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
A może jest tak, że brytyjczyki w ostatnich latach stały się bardzo popularne (jest obecnie ogrom hodowli) co niekorzystnie przełożyło się na "jakość" kotów prezentowanych na wystawach. Może hodowcy patyczaków bardziej dbają o standard w swoich hodowlach i stąd zdecydowane wygrywanie na wystawach.azar pisze:(...)Nie zmienia to faktu, że brytyjczyki to koty skrzywdzone z definicji. I stojąc w tłumie w czasie BISów zauważyłam, że nie jest to tylko moje zdanie. Wiele osób postronnych ma takie same odczucia.
Tak sobie głośno myślę...