Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
azar

Re: Drapaki

Post autor: azar »

Z podziwem patrzę na takie rękodzieła i dojrzewa we mnie myśl, żeby się podjąć czegoś takiego. Super ten drapak, bo po pierwsze ładny i funkcjonalny, a po drugie to dopasowany do wnętrza. Mało który z "kupnych" tak ładnie się wkomponuje. Poza tym wg mnie drapaki z zooplusa "taki mam" są zbyt delikatne dla dorosłych brytków. I mam taki od 1,5 roku i już widzę, że czeka mnie wydatek.
W każdym razie gratuluję tego dzieła z całego serca
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

A ja też mam takie schody i pod spodem nic... hmmm
Może i ja <gwiżdże>

:mimbla: :mimbla:

Drapak genialny!
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

świetny drapak :) przemyślany, no i odpowiednia wielkość <pokłon>
Awatar użytkownika
Monika
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Monika »

Dziewczyny dziękuję <oops>

miło mi się bardzo zrobiło, że tak chwalicie <oops>

Oby Arminowi się spodobał <roll>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Zamówiłam dziś u Rufiego nową rozetę i środkową półkę do drapaka P-8A z kotki szarej. Nigdy więcej nie wezmę niczego co jest w kolorze jasnego beżu, nawet gdyby mi dopłacano <lol> Te dwa elementy wyglądały już tak nieestetycznie (mimo prania mopem parowym) i były bardzo zniszczone tj. przetarty sztruks. Szczególnie rozeta po trzech latach intensywnego użytkowania wolała o szybką wymianę ;-)) Podstawa wygląda w miarę dobrze, choć drugi raz na sztruks bym się nie zdecydowała.
Awatar użytkownika
Monika
Hodowca
Kontakt:

Własnie te materiały obiciowe stosowane powszechnie w drapakach skutecznie odstraszały nas od zaopatrzenia się w "gotowy" mebel. Stwierdziliśmy, że wolimy sami zrobić i wybrać sobie taki materiał na obicie, który "się nie czepia, nie wyciera za szybko, nie wsiąka wilgoć tak łatwo i jest łatwy w utrzymaniu czystości". Inaczej, tez nie pokusiłabym się na taki jasny kolor... o nie. Więc Ci się nie dziwię <mrgreen>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Monika super Wam wyszedł drapak. Jak mogę coś tylko dodać, to te przednie słupki bym jeszcze ciasno owinęła sznurem sizalowym, żeby było więcej miejsc do drapania, ale tak to wygląda ekstra i taki mocno stabilny :ok:
Ja już też bym w życiu nie wzięła drapaka ze sztruksu, nawet dywanowy też nie jest za ładny po latach, bo takie jasne obicia ciężko doprać czymś. Mi to się marzy drapak zrobiony własnoręcznie, ale z lakierowanej grubej sklejki, żeby nie było już materiału, a półki to bym wyłożyła np. taką kostką, ale tylko w taki sposób przyczepiany na rzepach, żeby wszystko można było ściągnąć i normalnie wyprać w pralce, to ma jakiś sens, bo taki sztruks na stałe przytwierdzony to masakra. Niestety na razie mogę pomarzyć, bo funduszy brak :-/////
Awatar użytkownika
Monika
Hodowca
Kontakt:

Soniu, właśnie też tak myśleliśmy czy gdzieś jeszcze tego sizalu nie dodać, ale to zawsze jest realne w "tym modelu" ;-)) Zobaczymy co Armin będzie z nim wyprawiał i gdzie najbardziej będzie mu to drapanie odpowiadało, trochę słupków do owijania jeszcze zostało <mrgreen>

A finansowo to przy takich gabarytach drapaka to kolosalna różnica. Jak tak oglądałam różne duże drapaki, solidne itp itd, to ich koszt zakupu to co najmniej z 5 albo i 6 razy większy, niż to co wydaliśmy na materiały na nasze dzieło. Czasu nie liczę, ale to w sumie przyjemność coś tworzyć.
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

Miss_Monroe pisze:Zamówiłam dziś u Rufiego nową rozetę i środkową półkę do drapaka P-8A z kotki szarej. Nigdy więcej nie wezmę niczego co jest w kolorze jasnego beżu, nawet gdyby mi dopłacano <lol> Te dwa elementy wyglądały już tak nieestetycznie (mimo prania mopem parowym) i były bardzo zniszczone tj. przetarty sztruks. Szczególnie rozeta po trzech latach intensywnego użytkowania wolała o szybką wymianę ;-)) Podstawa wygląda w miarę dobrze, choć drugi raz na sztruks bym się nie zdecydowała.

cena dużo niższa od nowego drapaka???
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Tak, za rozetę i półkę zapłaciłam 160 złotych.
Zablokowany