Kąpiel kota
- MaciekMasu
Re: Kąpiel kota
Tak też odbędzie się pierwsza pseudo kąpiel. Dzięki.
-
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
Tyle, że woda tłuszczu nie zmyje. Ja bym kota przepudrowała.
Kiedyś był świetny puder Gimpet, ale tym też można spróbować
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... pon/407336
Kiedyś był świetny puder Gimpet, ale tym też można spróbować
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... pon/407336
- MaciekMasu
Będę coś działał jak kocięciu przejdzie nawracające ucho. Póki co, nie przeszkadza mu trochę ulizana sierść. "Paćki" z lizyny są wycierane na bieżąco, żeby mu się nie zrobiły kołtuny.
- Aga12
Ja nie do końca o kąpieli,ale chciałam zapytać czy ktoś z Was używał do czyszczenia kociego tyłka nawilżanych chusteczek?Widziałam takie ostatnio w zooplusie,są antybakteryjne itd.,ale nie wiem czy warto toto kupić czy wystarczą zwykłe chusteczki nawilżane dla niemowląt względnie nawilżany papier toaletowy.
Po ostatniej akcji,kiedy to Jeff wybrudził sobie pupę w kuwecie i musiałam mu ją umyć pod prysznicem,przeszła mi zupełnie ochota na łączenie kota i wody (dłoń jeszcze mi się goi)
Po ostatniej akcji,kiedy to Jeff wybrudził sobie pupę w kuwecie i musiałam mu ją umyć pod prysznicem,przeszła mi zupełnie ochota na łączenie kota i wody (dłoń jeszcze mi się goi)
- yamaha
- Genius Loci
Ja uzywam zwyklej bialej jednorazowej szmatki kuchennej, takiej z rolki. Mocze, wycieram, mozna ja latwo splukac i na koniec wyrzucic.
- MaciekMasu
Wreszcie zdecydowaliśmy się na pierwszą kąpiel. Kocurek super grzeczny, podobnie jak freciszon.
- Monic
Mam takie chusteczki właśnie do podcierania tyłka (kotu oczywiście:-P), ale sprawdzą się jedynie jak jest jakieś małe zabrudzenie, większej ilości jakiegokolwiek brudu nie usuną. Próbowałam nimi umyć łapki po spacerze i tak średnio, ale do wytarcia pupy po kuwecie się sprawdzają. A jeśli chodzi o to czy warto, to ja kupiłam je w promocji, normalnie używam chusteczek nawilżanych dla dzieci, myślę że bez różnicyAga12 pisze:Ja nie do końca o kąpieli,ale chciałam zapytać czy ktoś z Was używał do czyszczenia kociego tyłka nawilżanych chusteczek?Widziałam takie ostatnio w zooplusie,są antybakteryjne itd.,ale nie wiem czy warto toto kupić czy wystarczą zwykłe chusteczki nawilżane dla niemowląt względnie nawilżany papier toaletowy.
- Miss_Monroe
- Moderator
Ja bym się zastanowiła czy chusteczki dla dzieci nie będą toksyczne dla zwierzaka. Jeśli kot wyliże miejsce, które zostało wytarte chusteczką czy jest to na pewno bezpieczne. Jakaś "chemia" w takich chusteczkach się znajduje, a często są przecież dodatkowo perfumowane.
Ja namaczam wacik w ciepłej wodzie i sprawdza się on bardzo dobrze.
Ja namaczam wacik w ciepłej wodzie i sprawdza się on bardzo dobrze.
- Monic
No nie wiem, te do dzieci muszą być bardzo delikatne, skóra dziecka jest mega wrażliwa, więc wątpię żeby tam była jakaś chemia, a te dla zwierząt też pachną więc też są perfumowane:-) Podejrzewam, że skład mają podobny. Ja myłam dosyć długo tymi dla dzieci (ale tylko pupę, nie całego kota) i nic się nie działo:-) Ale oczywiście, że wacik z ciepłą wodą też daje radę;-) A jeśli chcemy wyczyścić całego kota bo jest brudny to nic nam tak nie pomoże jak woda i szampon:-)
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Lenie chodzi o to, że po takim przetarciu chusteczką, żadne dziecko nie wyliże sobie pupiszona, w przeciwieństwie do kota.Monic pisze:No nie wiem, te do dzieci muszą być bardzo delikatne, skóra dziecka jest mega wrażliwa...