Wielkość i waga brytyjczyków
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Oj do wzoru to stanowczo mu jeszcze brakuje <lol>
Fado przybiera sobie powolutku, ale stale - waży w tej chwili 6,5 kg, ciągle jeszcze wystają mu łopatki, kości biodrowe już nie tak dramatycznie, jak dawniej - jeszcze pół kilograma, i dla mnie wagowo będzie w sam raz
Potem już trzeba będzie uważać <diabeł>
Fado przybiera sobie powolutku, ale stale - waży w tej chwili 6,5 kg, ciągle jeszcze wystają mu łopatki, kości biodrowe już nie tak dramatycznie, jak dawniej - jeszcze pół kilograma, i dla mnie wagowo będzie w sam raz
- koteczek555
- Kontakt:
- Motka
nasza kotka ostatnio miała 3 ruje w odstępie 2-3 dni...wiem że takie długie ruje wyniszczają kota..w sobotę wykastrowaliśmy naszą Tolę i w sumie wszystko jest ok oprócz jednej rzeczy....przy ważeniu okazało się że Tolka waży tylko 2800g
kotka ma 15 miesięcy i wiem że to bardzo mało
kiedyś pisałm już w tym temacie że martwię się o jej wagę (kupiłam Tolę jak miała pół roku i była strasznie zaniedbana) ale teraz to chyba osiwieję ze zmartwienia
co robić?? czym karmić?? wiem że są drobne koty brytyjskie ale jej waga jest przerażająca...martwię się...
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
- Motka
mama Toli jest mała więc może to po niej odzidziczyła wagę? jutro zrobię jej fotki i wkleję, na chwilę obecną Tola jest chudziutka i ma zapadnięte boki
przed rujami wydawało mi się że jest całkiem ładnie i proporcjonalnie zbudowana ale po ważeniu u weta trochę się przestraszyłam
choć wet nie widział nic niepokojącego..
- kesja
- Hodowca
Motka, moja ruda kotka po zabiegu kastracji schudła aż kilogram - z 4200 do 3200, długo to odrabiała ale teraz jej waga jest znowu dobra. W takim przypadku nie ma potrzeby przechodzenia na karmy dla kastratów. odbuduje się zobaczysz, daj jej sporo czasu, w końcu miała operację i zmienia się jej cały układ wydzielania hormonów