Kaspian Krabrika :)
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Kaspian Krabrika :)
Za zdrowe oczka <ok> <ok> <ok>
- yamaha
- Genius Loci
Niestety, nie pomoge z oczkami
Ale rybke bym zjadla <mrgreen>
Ale rybke bym zjadla <mrgreen>
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Śliczny biały misiu za twoje oczka <ok> <ok> <ok>
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Ale jestem wielkolud
co do oczkow, kurczę bylo tak pięknie
. Zadzwonię pogadamy.
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Za skuteczne leczenie tych pięknych oczek <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Wielkie kciuki za oczka. Nie ma nic gorszego jak długotrwały i nawracający problem.
Dużo sil i wytrwałości. Na pewno będzie dobrze <ok>
Piękny Kaspianek <zakochana> <zakochana>
Dużo sil i wytrwałości. Na pewno będzie dobrze <ok>
Piękny Kaspianek <zakochana> <zakochana>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Kocurek cudny <zakochana> taki czyściutki biały miś
<serce>
Mam nadzieję ,że Magda mnie nie pogoni
<lol> ale dzięki dolegliwościom i chorobom naszych skarbusiów stajemy sie siłą rzeczy ekspertami <roll> <mrgreen>
Mój Koloruś ma od zawsze delikatne oczki liczne posiewy i leczenia za nami aż trafilismy do okulisty i to naprawdę dobrego.
Kilka razy Kolorek miał wykonane dokładne wszystkie badania okulistyczne , Kolorek niestety ma niedrożny kanalik łzowy w lewym oczku ale z uwagi na chore nereczki i serduszko nie może mieć żadnych zabiegów w narkozie natomiast pan dr powiedział ,ze te brązowe łezki to normalka bo utlenia sie sól z łez .
Oczki są chore gdy pojawia się ropa ,gdy gałki oczne są czerwone ,gdy ta rameczka dookoła oczka jest bardzo czerwona ,a gdy tego nie ma tylko takie łezki brązowe należy sprawdzic oczki u okulisty ( drożność kanalików ) ,a potem dbać o higienę oczu .
Mamy specjalne krople jodowe zrobione przez dr gdyby było cos nie tak ,a tak zaparzam świetlik i raz dziennie przemywam łobuzowi oczy i jest OK.
Oczywiście wczesniej gdy z posiewu wyszła bakteria , w aptece prof. Szaflika zrobiono nam na zamowienie krople do oczu dla Kolorka z antybiotykiem wrażliwym na jego patogen ( z antybiogramu) a leczenie typowo okulistyczne to po 1 kropli do każdego oka co 3 godziny przez 3 tygodnie z przerwą 5 godzin w nocy - było ciężko momentami ale we dwie z córką wyznaczałysmy sobie dyżury i zakraplałysmy oczki i efekt był piorunujacy :-)
A niestety taki wet ogólny z reguły zaleca 2-3 razy dziennie po kropli w sytuacji gdy lek w oku jest i działa maksymalnie 2 godziny .
Życzę zdróweczka kocurkowi
<serce> <ok> <ok>
Mam nadzieję ,że Magda mnie nie pogoni
Mój Koloruś ma od zawsze delikatne oczki liczne posiewy i leczenia za nami aż trafilismy do okulisty i to naprawdę dobrego.
Kilka razy Kolorek miał wykonane dokładne wszystkie badania okulistyczne , Kolorek niestety ma niedrożny kanalik łzowy w lewym oczku ale z uwagi na chore nereczki i serduszko nie może mieć żadnych zabiegów w narkozie natomiast pan dr powiedział ,ze te brązowe łezki to normalka bo utlenia sie sól z łez .
Oczki są chore gdy pojawia się ropa ,gdy gałki oczne są czerwone ,gdy ta rameczka dookoła oczka jest bardzo czerwona ,a gdy tego nie ma tylko takie łezki brązowe należy sprawdzic oczki u okulisty ( drożność kanalików ) ,a potem dbać o higienę oczu .
Mamy specjalne krople jodowe zrobione przez dr gdyby było cos nie tak ,a tak zaparzam świetlik i raz dziennie przemywam łobuzowi oczy i jest OK.
Oczywiście wczesniej gdy z posiewu wyszła bakteria , w aptece prof. Szaflika zrobiono nam na zamowienie krople do oczu dla Kolorka z antybiotykiem wrażliwym na jego patogen ( z antybiogramu) a leczenie typowo okulistyczne to po 1 kropli do każdego oka co 3 godziny przez 3 tygodnie z przerwą 5 godzin w nocy - było ciężko momentami ale we dwie z córką wyznaczałysmy sobie dyżury i zakraplałysmy oczki i efekt był piorunujacy :-)
A niestety taki wet ogólny z reguły zaleca 2-3 razy dziennie po kropli w sytuacji gdy lek w oku jest i działa maksymalnie 2 godziny .
Życzę zdróweczka kocurkowi
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Danusiu byliśmy u okulisty. Mamy krople betadynowe . Mamy też info jak postępować. Będziemy robić wymaz. Mam nadzieję że wszystko się wkrótce uspokoi 
- alakin
Dziękujemy wszystkim za miłe słowa!
Dziekuje Danusiu za cenną podpowiedź
Przez weekend zakrapiam misia bardzo intensywnie + przemywamy oczka świetlikiem i jest już lepiej ...tylko martwi mnie ze ten problem powraca
Musze oczywiście wspomnieć tutaj o intensywnym wsparciu Magdy :-)
Zapłaciłam za jednego przyjaciela a zyskałam podwójnie <tańczy>
Kurcze!!!!!! Magda <shock> Nie odprowadziłam od Ciebie podatku <lol> <rotfl>
Dziekuje Danusiu za cenną podpowiedź
Przez weekend zakrapiam misia bardzo intensywnie + przemywamy oczka świetlikiem i jest już lepiej ...tylko martwi mnie ze ten problem powraca
Musze oczywiście wspomnieć tutaj o intensywnym wsparciu Magdy :-)
Zapłaciłam za jednego przyjaciela a zyskałam podwójnie <tańczy>
Kurcze!!!!!! Magda <shock> Nie odprowadziłam od Ciebie podatku <lol> <rotfl>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Kaspianku nie ma co płakać, oczka muszą być zdrowe <ok> <ok> <ok> Trzymam mocno kciuki