Żwirek
- Aga12
Ja zaczynałam od Hiltona compact.Taki mój kociak miał w hodowli.Potem kupiłam też Hilton ale grubszy nieco.Przetestowałam też żwirek z Lidla.Myślałam,że żwirek to tylko żwirek,więc może być najtańszy.Bzdura.Wszystkie wyżej wymienione to lipa.Słabo zbrylały,nie pochłaniały zapachów.Zapytałam na forum co polecają wytrawni kociarze i większośc polecała CBE+.Ja bardzo nieufnie do tego podchodziłam ze względu na cenę.Do czasu jak mój znajomy wet dał mi go w prezencie i teraz nie zamieniłabym go na nic innego.
Świetnie się zbryla,jest bardzo wydajny.Ja sprzątam kuwety min.3 razy dziennie.10 litrów żwirku starcza mi na bardzo długo ok.miesiąca spokojnie.Jedyny minus to trochę się roznosi
Obecnie kupuję go albo w Kauflandzie albo podczas wizyty lekarskiej u znajomego.
Zdecydowanie lepiej nieco dołozyc pieniędzy i miec coś porządnego na dłużej niż kupować taniej a częściej byle co.
Mój kot nie jest zbyt wymagający w tej kwestii.Jemu wszystko jedno czy to Benek czy Hilton,czy CBE+.Najważniejsze żeby coś do grzebania w kuwecie było
Dlatego ja kupuję CBE+ dla własnej wygody sprzątania.
Świetnie się zbryla,jest bardzo wydajny.Ja sprzątam kuwety min.3 razy dziennie.10 litrów żwirku starcza mi na bardzo długo ok.miesiąca spokojnie.Jedyny minus to trochę się roznosi
Obecnie kupuję go albo w Kauflandzie albo podczas wizyty lekarskiej u znajomego.
Zdecydowanie lepiej nieco dołozyc pieniędzy i miec coś porządnego na dłużej niż kupować taniej a częściej byle co.
Mój kot nie jest zbyt wymagający w tej kwestii.Jemu wszystko jedno czy to Benek czy Hilton,czy CBE+.Najważniejsze żeby coś do grzebania w kuwecie było
Dlatego ja kupuję CBE+ dla własnej wygody sprzątania.
- MoonyCat
- Kontakt:
CB Eko jest żwirkiem o dużym rozdrobnieniu a Nature Gold jest przeznaczony dla kotów długowłosych- czyli ma większe 'grudki' (takie jaky pałeczki o długości od ok 0.5 cm ? nie pamiętam dokładnie).Narin pisze:A czym się różni CB Eko+ od Nature Gold? Ktoś używał obu i ma porównanie?
Używałam obu i jestem zdecydowanie za Nature Gold! (mam brytyjczyka)
Nature Gold miałam na samym początku, zużyłam dwa opakowania i kot wogóle go nie wynosił z kuwety. Potem kupiłam Eko Plus i jest tak drobny że znajduje go w całym domu. Po prostu te pałeczki z NG są rozdrobnione w Eko. Wydajność wg mnie jest taka sama. Oba można spuszczać w toalecie.
Jak wykorzystam zapas Eko Plus wracam do Nature Gold- uważam że warto wydać kilka złotych więcej i mieć ułatwione sprzątanie, np z dywanów.
- Aga12
- MoonyCat
- Kontakt:
Ten żwirek czasem zostaje na dnie jak wsypie się za dużo czystego. Ja używam łopatki z dużymi oczkami i nie mam takiego problemu.
U mnie nawet odkurzacz nie radzi sobie z wciągnięciem eko plus, muszę wciągać samą rurą bez szczotki. Z nature gold nie ma takiego problemu, jest o wiele cięższy i łatwiej go zmieść i nie wchodzi w żadne szczeliny
U mnie nawet odkurzacz nie radzi sobie z wciągnięciem eko plus, muszę wciągać samą rurą bez szczotki. Z nature gold nie ma takiego problemu, jest o wiele cięższy i łatwiej go zmieść i nie wchodzi w żadne szczeliny
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Ja stosuję i u mnie wszystko jest ok.Sonia pisze:Mam pytanie do tych, którzy używają CBE+
Czy ten żwirek ostatnio nie pogorszył się jakościowo? Ja zakupiłam jakieś 2 miesiące temu, na wystawie w bardzo promocyjnej cenie 20 zł/szt. i muszę stwierdzić, że jest okropny. Nie da się wyrzucać zbrylonych kulek, bo jak przesiewam to mi się wszystko rozsypuje na drobny mak. Zrobiłam chyba niezły interes na tej promocji <diabeł>
Może wilgoć załapał. Jeżeli masz możliwość to postaw torbę ze żwirkiem dość blisko kaloryfera (tylko nie blisko kominka czy innego łatwo zapalnego ogrzewania) i niech tak postoi z kilka dni. Może jak podeschnie to lepiej będzie chłonąć kocie siusiu :-)
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
- Aga12
U mnie też,a kupowałam 2 dni temu w promocji w Kakadu.Póki co wszystko OK.
Aczkolwiek jak kupiłam a właściwie jak dostałam od znajomego weta ten żwirek po raz pierwszy,to pięknie pachniał drewnem,jak w lesie.Teraz kupuję ten żwirek w Kauflandzie i nie czuję tego ładnego zapachu,nie wiem czy to na nasz rynek gorsza wersja idzie czy ja już się przyzwyczaiłam.Jednak właściwości zbrylające ma nadal takie same czyli bardzo dobre.
Aczkolwiek jak kupiłam a właściwie jak dostałam od znajomego weta ten żwirek po raz pierwszy,to pięknie pachniał drewnem,jak w lesie.Teraz kupuję ten żwirek w Kauflandzie i nie czuję tego ładnego zapachu,nie wiem czy to na nasz rynek gorsza wersja idzie czy ja już się przyzwyczaiłam.Jednak właściwości zbrylające ma nadal takie same czyli bardzo dobre.