Oscar SRS & Gucci BRI
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Re: Oscar SRS a
Tutaj jest wątek o wadze i wielkości brytków: http://www.forum.agiliscattus.pl/viewto ... ?f=9&t=191
Brytek może mieć luźną zwisającą fałdę na brzuszku, bo taką mają urodę. Jedne mają większą inne mniejszą, zależy od rodziców, jaką mieli. Żeby ustalić czy kot jest gruby musisz na niego spojrzeć z góry jak stoi na wszystkich łapach. Jeżeli boki nie wystają i macając kota możesz wyczuć żeberka, to waga kota jest dobra. Młode koty mogą mieć też różne fazy, że raz wyglądają ciut za dobrze, a za jakiś czas to zanika, bo znowu się wyciągają na długość i wysokość. Musisz poobserwować Oscarka. On jeszcze rośnie cały czas.
Brytek może mieć luźną zwisającą fałdę na brzuszku, bo taką mają urodę. Jedne mają większą inne mniejszą, zależy od rodziców, jaką mieli. Żeby ustalić czy kot jest gruby musisz na niego spojrzeć z góry jak stoi na wszystkich łapach. Jeżeli boki nie wystają i macając kota możesz wyczuć żeberka, to waga kota jest dobra. Młode koty mogą mieć też różne fazy, że raz wyglądają ciut za dobrze, a za jakiś czas to zanika, bo znowu się wyciągają na długość i wysokość. Musisz poobserwować Oscarka. On jeszcze rośnie cały czas.
- oleena
Ślicznie dziękuję za praktyczne porady
Dziś poświęciłam trochę czasu na zagłębienie się w temat suchych karm, bo akurat kończy się nam RC Kitten i zdecydowanie nie będę kontynuowała podawania jej kociakowi, bo aż się przeraziłam <strach>
- oleena
Dziś w nocy nasz Oskarek zasygnalizował nam głośnym miauczeniem, że w kuchni leje się woda z kranu. Trzeba przyznać, że mądre z niego stworzenie. Tym bardziej, że to właśnie on odkręcił kran...
- asiak
- Agilisowy Rezydent
No nie chce Cię naciągać na koszty <lol> <lol> <lol> Mądry kotek 
- alakin
Jaki fajny misio <zakochana>
- Becia
- Agilisowy Rezydent
To dopiero artysta <lol> <lol> <lol>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Dobry agent z Oskarka <mrgreen>
Mój Tż za to jest mega-przezorny i od razu przewidział, że jak nie mamy drzwi do kuchni, to trzeba zrobić pod zlewem kraniki zamykające wodę. Teraz muszę to zakręcać za każdym razem, jak wychodzimy z domu, żeby komuś nie strzeliło do głowy majstrować przy kranie <mrgreen> U nas to by była katastrofa, bo my szambo mamy.
Mój Tż za to jest mega-przezorny i od razu przewidział, że jak nie mamy drzwi do kuchni, to trzeba zrobić pod zlewem kraniki zamykające wodę. Teraz muszę to zakręcać za każdym razem, jak wychodzimy z domu, żeby komuś nie strzeliło do głowy majstrować przy kranie <mrgreen> U nas to by była katastrofa, bo my szambo mamy.
- oleena
Przezorny zawsze ubezpieczony
Ja bym chyba nigdy nie wpadła na to, że kot może odkręcić kran, ale w sumie u nas jest to dość prosta sprawa, bo nie mamy kurków tylko taką wajchę pociąganą do dołu. Na szczęście już w tym miesiącu zmieniamy mieszkanie i w nowym wajcha podnosi się do góry, więc mniejsze szanse na kolejną taką akcję 
- oleena
Trochę chyba nas naciągnął, bo leciała gorącaasiak pisze:No nie chce Cię naciągać na koszty <lol> <lol> <lol> Mądry kotek
- oleena