Przystojniak Pajton z bratem Nandusiem

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hann

Re: Przystojniak Pajton z bratem Nandusiem

Post autor: Hann »

Oj tak... Ale ma oko! Ale nie ma wyjścia, jest z britabby, co mu innego pozostaje niż świetnie wyglądać <lol>

Mały... matko! Chwyta za serce! Co za cudeńko! Jak piękne futerko! I też się zapowiada na puciatego miśka <mrgreen> <zakochana>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Ale udane chłopaki, oczu nie mogę oderwać <mrgreen> <zakochana> <zakochana> :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Natashas

Post autor: Natashas »

:roza: :roza: I ja się rumienię za chłopaków <oops>

obrazek

obrazek obrazek

A tak z innej beczki to zastanawiam się nad pewną sytuacją. W tym tygodniu byliśmy na odrobaczaniu u weterynarz bliżej naszego mieszkania, (bo naszej dalszej wetki nie było akurat tego dnia) i pozwoliłam sobie nie zgodzić się z tym co ta weterynarz do nas powiedziała. A chodziło o wagę Pajtona.. Kazała mi złapać go pod brzuch i mnie pyta czy wiem co to jest. No to jej odpowiedziałam, że tak to worek, który jest typowy dla brytyjczyka. A Pani weterynarz omal nie wykrzyczała, że to jest WOREK TŁUSZCZOWY i z uwagi na to że Pajton waży 5,5 kg powinien na tej wadze się zatrzymać.. A ja na to, że on jeszcze trochę czasu będzie rósł i na wadze też raczej powoli przybierze, tym bardziej że się nie objada i porzucił mokre na rzecz suchego.

Prawda że przesadziła z takim stwierdzeniem <?> Przecież to moja mała chudzinka..

obrazek

Poszło o ten futrzasty woreczek
obrazek

obrazek

Zabawy ogonkiem
obrazek

obrazek
:kotek: :kotek:
obrazek

A też jeszcze inna weterynarz, która przyjmuje jako druga w naszej stałej przychodni przy wizycie z Pajtonem powiedziała, że to bardzo ładny rosyjski kotek ehh.. <gwiżdże>
Awatar użytkownika
dagusia

Post autor: dagusia »

Pani weterynarz się nie zna :hammer: Przecież to taka chudzinka <mrgreen> Nie widać boczków jak się patrzy od góry. Nie jest otyły na pewno, a ten worek- tak jak mowisz- "wada" brytków. Kastrowane brytki maja do niego większą skłonność i przyznam się szczerze, że moja niunia ma troszkę większy <lol>
ps pajtonik ma na chłoapaka 5,5 kg a Eufi 5,2 - ona to dopiero musi być otyła jak na dziewczynke <lol> A przecież między nimi jest tylko 1 dzień różnicy :-)
Awatar użytkownika
Natashas

No właśnie ja też jej to powiedziałam, że z taką wagą to i są piękne koteczki brytyjskie <mrgreen> Boczków nie ma, kosteczki to ma wszystkie do wymacania, a tu grubaskiem został nazwany.. Plus tak jak mówię, nie je dużo. Może poszedł w szczupłą mamę, albo jest z tych co wolniej rosną. W każdym bądź razie nam się nie śpieszy, niech tylko rośnie zdrowo <serce>

Jedną rzecz dobrze, że ta weterynarz dojrzała to początki kamienia na tyłach w paszczy i z tym na razie walczymy pastą orozyme i szczoteczką lub gazikiem.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<shock>
Toc to jest calkiem SZCZUPLY brytyjczyk !

Pajtoniku, nie sluchaj tej Pani co tabletki wrzuca do gardla, w ogole nie sluchaj, koteczku cudny :kotek: :kotek: :kotek:

P.S. Z innej beczki <mrgreen> Nat : kociaste Ci nie drapia takich krzesel ? W sam raz na kocie pazurki mi sie ten material wydaje :haha:
Awatar użytkownika
Natashas

yamaha pisze:...
P.S. Z innej beczki <mrgreen> Nat : kociaste Ci nie drapia takich krzesel ? W sam raz na kocie pazurki mi sie ten material wydaje :haha:
Pajton nie ma już takich pomysłów, ale jak był mały tak jak teraz Nanduś to i owszem zdarzało się. Konsekwentne przenoszenie na np. Lui pomogło i już nie kojarzy tego materiału z drapaniem, za to teraz małego uczymy właściwego obycia z tymi krzesłami <diabeł>
Awatar użytkownika
Yolla
Agilisowy Rezydent

Post autor: Yolla »

słodkie te Twoje puchate klębki <zakochana> <zakochana>
super, że tak fajnie się dogadują :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
elsa

Post autor: elsa »

Są bardzo, bardzo piękniaste! <zakochana> <zakochana> <zakochana> Wspaniale się uzupełniają, a razem wyglądają nieziemsko! Masz cudny męski duet <serce> A pani weterynarz się nie zna, zarówno ani na rasie, ani na fałdzie! Ten się wykształca anatomicznie i jeżeli nie wyczuwa się w nim a'la galarety, czyli tłuszczu, to jest wszystko w porządku. Dodatkowo wyczuwalne żebra i widoczna talia świadczą o tym, że waga jest w normie :) Kostkowi też zwisa, czasami wygląda jakby ciągnął brzuch po ziemi, bo to jeszcze długą sierścią porośnięte <mrgreen> no ale fakt, BARFujemy, bo na innym jedzonku za dużo przybierał, a teraz waga się ustabilizowała i jest prawidłowa (waży około 6 kg, ale męskie osobniki w tej rasie mogą ważyć do 9 kg).
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

A wetce to czasem worek tłuszczowy nie zwisał <?> <diabeł>
Pajtoniku, zgrabniutki jestes, taki koci Ken z Ciebie <serce> <serce> <serce>
I z braciszkiem pięknie pozujesz <zakochana> <zakochana> Sliczne oba kociszonki :kotek: :kotek:
Zablokowany