Borgia, Arabica, Fado, Gatta, Negra, Raya, Ori, Perla, Vesper, Django, Ina, Bunia, Queenie, Junior i Kokido

Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Re: Wątek dla "Starych"

Post autor: Kamiko »

aż serducho pika szybciej na takie widoki :-D
Awatar użytkownika
Magdalena
Hodowca
Hodowla: Di Dworek*PL
Kontakt:

Post autor: Magdalena »

Jak słodko <zakochana> taki duży i taki mały <zakochana> kumple są <zakochana> nawet dają sobie pionę <zakochana>
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Zaczynam od tego wątku, bo przecież należą się Wam wszystkim przeprosiny. Przepraszam, że wywołałam w Was lęk, myślałam, że jak sobie coś tam skrobnę w czasie przeszłym, to już nikt się nie przejmie. Nie chciałam Was wystraszyć, tylko pomarudzić, jak każdy, gdy go przygniecie.

Powód moich smutków na wczorajszym zdjęciu poniżej. Czekałam na pierwszy miot Vesper, która pięknie znosiła ciążę, i bardzo długo nie przyjmowała do wiadomości, że coś obcego rusza się w jej brzuchu coraz intensywniej. Miała rodzić w ten piątek, śmialiśmy się wszyscy, że na szczęście pani wet nie wyjeżdża na Wszystkich Świętych, bo jak znam swoje koty, to poród wypadnie akurat w niedzielę. Niestety, poród zaczął się o tydzień prędzej, w 58 dniu. Kotki były drobniutkie, niedowłosione, z wyraźnym użyłkowaniem na nóżkach, ale były takie żywotne, że dawały nadzieję, że może jednak... Opuszczały nas, jeden po drugim, przez dwa dni. Ostatniego zawiozłam na pożegnanie do mojej pani wet, bo chociaż płucka nie dawały rady, nie chciał odejść.

I tak Vespul został sam, zagubiony, ale na szczęście nie do końca rozumiejący, co się stało. Gdy zabrakło jej własnych dzieci, przeniosła się do kojca, i w nim stale przebywa, przytulając i wylizując wszystkich, którzy zapłaczą opuszczeni przez te prawdziwe matki. Z nimi cały czas leży, pozwala się zaczepiać, zagarnia wszystkich do brzuszka. Dzięki tym starszakom jest pogodna i spokojna, chociaż nie karmi, bo jej płaskie, "niewyrobione" sutki są zupełnie nieatrakcyjne dla kociąt. Mleko już pewnie jutro, pojutrze zaniknie zupełnie.

Jest oczywiście zabezpieczona antybiotykiem, bo bardzo długo się oczyszczała po tym przedwczesnym porodzie. Jutro mamy kolejną kontrolę, i jeszcze jedną w przyszłym tygodniu.

Na zdjęciu Vespulek, niewyraźny, bo uchwycony przez tubę, gdy przybiegła skontrolować, co robię z maluchami podczas sesji zdjęciowej. Te prawdziwe matki nawet nie drgnęły <lol>

Obrazek
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Smutno bardzo...
Awatar użytkownika
Ula
Agilisowy Rezydent

Post autor: Ula »

Biedulka :kotek:
:hug:
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Vespulku <serce> żeby można było ująć Tobie tego niespełnionego matczynego bólu ;-(

Nawet nie wiesz jakie masz szczęście w tej okrutnej tragedii ,ze mieszkasz w tak wspanialym Agilisowym domku <serce> u takiej Hodowlanej Mamy <serce> i jej kochanych pomocników <serce> , ze masz takie kochane siostrzyczki mamuśki z jej dziecinkami <serce> <serce>

Tulę bardzo mocno Vespulkę z jej najwspanialszą Służbą swoje wychlipałam juz rano :kiss: :hug: <serce>

I chyle czoła przed tak cudowną KOCIĄ MAMĄ która szuka swoich maleństw , która chce przytulać , chce się nimi zajmować i taka jest bieduleczka zagubiona bo nie może ich znależć ;-( :(((( <serce> no serce pęka ,a co potrafią robić ludzkie matki ze swoimi dziećmi ile jest niechcianych ,porzuconych ............

<diabeł> Czy Koty nie powinny być stawiane za wzór :ok:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Tak bardzo mi przykro Dorotko :((((
Przytulam z całych sił :hug:
Wytul ode mnie Vespunię, taka bidulka teraz jest :kotek: :kotek: :kotek: Dobrze, że ma jakieś kociaki, choć trochę podrośnięte, którymi może się poopiekować.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
:hug:
Awatar użytkownika
alakin

Post autor: alakin »

Przytulamy mocno :hug: :kotek: