Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Agunia001

Re: Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Post autor: Agunia001 »

Od marca mam Dyson DC62 Animal Pro i bardzo go polecam wszystkim właścicielom zwierzaków :)
Nie kojarzę jakie inne odkurzacze bezprzewodowe mają elektro-szczotkę ale to właśnie ta część sprawia że ten odkurzacz wciąga wszystkie włosy,sierść, kurz, paprochy itd. - obracając się zasysa wszystko.
Na prawdę można dostać zawału ile futra jest w zbiorniku po odkurzaniu!
Znajomi kupili zelmera chyba i niestety to nie jest to samo :(
Agunia001

dodam jeszcze, że zostawiliśmy sobie zwykły odkurzacz na wszelki wypadek i od czasu zakupu dysona ANI RAZU nie użyliśmy starego odkurzacza! <mrgreen>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Aguniu, Dyson Animal jest super, ja tez go mam (w wersji z kablem).
Ale Sonia prosi o rady o tansze odkurzacze.
W dodatku nie ma dywanow, wiec tak naprawde turboszczotka "animal" z dyson'a jest jej nie tylko niepotrzebna, ale wprost zupelnie niewskazana ;-))
Ta szczotka nie nadaje sie na parkiety ani plytki :nie:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

To nawet nie wiedziałam, że te turboszczotki, to nie można nimi po kafelkach jeździć.
A co jak w zestawie będzie taka szczotka, to co, takiego mam nie kupować?
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Mozna, Soniu, tylko po pierwsze nie ma to zadnego sensu (to sztywna szczotka, ktora szybko sie kreci i szoruje po podlodze, jej zadanie to "wyczesac" z dywanow siersc zwierzat, wiec mozesz sobie wyobrazic, co to daje na plytkach), po drugie, z tego co u nas pisza uzytkownicy, uzywanie jej na plytkach powoduje unoszenie sie w domu pylkow (sama nie sprawdzalam, bo jej na parkiecie nie stosuje). ;-))

Jesli sa w zestawie dwie szczotki (albo wiecej), to nie ma sprawy ;-)) (tak wlasnie jest w dyson animal, w mojej wersji sa nawet 3 szczotki, z czego dwie takie turbo: duza i mala)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

No to muszę w takim razie szukać takich, co by były jakieś porządne szczotki zwykłe, a nie te turbo.
Chyba, że będę koty nią czesać i będą się mniej sypać <rotfl>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

<lol> Tak, moim zdaniem dobra moc wciagania na podlogach gladkich, tego szukaj ;-))
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Ja sobie swego czasu bardzo chwaliłam Boscha, ale teraz już leży zapomniany w piwnicy...
A co do szczotek to nie wiem czy wszystkie z tych bezprzewodowych nie mają takich kręcących się?
Agunia001

Yamaha widziałam, że pyta o tańsze odkurzacze ale jak napisałam znajomi kupili zwykły bezprzewodowy i są rozczarowani że nie zbiera tak jak nasz
Także nie posiadam dywanów, dc62 ma turboszczotkę którą można stosować na każdej nawierzchni (informuje o tym producent:Nowy sposób umieszczenia włókien węglowych i nylonowego włosia usuwa kurz i brud z wszystkich rodzajów podłóg) nie zauważyłam unoszenia się pyłków a w domu mam jednego alergika ani zniszczeń płytek czy paneli :-)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Marzenko, ja mam Elektroluxa Ergorapido 2 w 1. Dokładnie ten model. Jestem z niego bardzo zadowolona. Oczywiście, tak jak pisze Yamaha, nadaje się on jako podręczny odkurzacz (idealny do zbierania kłaków, żwirku), nie do generalnych porządków :-)
Zablokowany