Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Re: Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Post autor: Mago »

Soniu, a Ty nie masz przypadkiem w domu ogrzewania podłogowego? :-)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Mago pisze:Soniu, a Ty nie masz przypadkiem w domu ogrzewania podłogowego? :-)
Tak. W dwóch pokojach mam zwykłe kaloryfery, a na całej reszcie mam podłogowe. Chyba właśnie przez te podłogowe ogrzewanie te kłaki jakoś mnożą się w ekspresowym tempie.
Awatar użytkownika
Yolla
Agilisowy Rezydent

Post autor: Yolla »

Sonia pisze:Chyba właśnie przez te podłogowe ogrzewanie te kłaki jakoś mnożą się w ekspresowym tempie.
Widocznie lubią ciepło <mrgreen>
A ja mam chyba odmianę zimnolubną <lol> wyłażą zewsząd kanalie.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Sonia pisze:Kupiliśmy dzisiaj to cudo na baterie i moje pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne.
Odkurzacz jest bardzo zgrabny i zwrotny. Jeżdżąc po kafelkach i panelach wszystkie kłaczki bez problemu wciągnął, pokruszone przy rozgryzaniu chrupki też wciągnął i żwirek Extreme Classic rozsiany po drodze z łapek też wciągnął. Na drapaku mam położony kocyk, który był już dzisiaj dosyć okłaczony i też fajnie pozbierał. Bateria padła dosyć szybko, ale to może dlatego, że to była bateria prosto ze sklepu jeszcze nie ładowana. Teraz pierwszy raz go ładowaliśmy, to trwało to 3,5 godziny. Ciekawe jak długo pociągnie na jednym ładowaniu. Jak na razie to jestem bardzo zadowolona. Jeszcze ma fajny bajerek, że z przodu na szczotce jest ledowe oświetlenie, tak że można nawet po ciemku odkurzać <mrgreen> Miśki nowego "domownika" śledzą i oglądają co robi, a jak za blisko podjedzie, to się rakiem wycofują do tyłu <lol>
Znowu naszło mnie na zakup odkurzacza bezprzewodowego :-)
Zastanawiam się czy taki jak Ty kupiłaś Soniu, nie jest dla mnie za drogi? Ja potrzebuję tylko do przedpokoju, a nie do całego mieszkania, bo mam dywany :-)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Sonia pisze:Kupiliśmy dzisiaj to cudo na baterie i moje pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne.
Odkurzacz jest bardzo zgrabny i zwrotny. Jeżdżąc po kafelkach i panelach wszystkie kłaczki bez problemu wciągnął, pokruszone przy rozgryzaniu chrupki też wciągnął i żwirek Extreme Classic rozsiany po drodze z łapek też wciągnął. Na drapaku mam położony kocyk, który był już dzisiaj dosyć okłaczony i też fajnie pozbierał. Bateria padła dosyć szybko, ale to może dlatego, że to była bateria prosto ze sklepu jeszcze nie ładowana. Teraz pierwszy raz go ładowaliśmy, to trwało to 3,5 godziny. Ciekawe jak długo pociągnie na jednym ładowaniu. Jak na razie to jestem bardzo zadowolona. Jeszcze ma fajny bajerek, że z przodu na szczotce jest ledowe oświetlenie, tak że można nawet po ciemku odkurzać <mrgreen> Miśki nowego "domownika" śledzą i oglądają co robi, a jak za blisko podjedzie, to się rakiem wycofują do tyłu <lol>
Soniu, pierwsze wrażenia pozytywne, a jak z drugimi i trzecimi wrażeniami?
Podoba mnie sie... <mrgreen>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Asiu jak na razie jestem zadowolona. Ładuje się 3,5 godziny, więc w miarę szybko. Te tańsze wersje to w sklepie babka mówiła, że 12 godzin się ładują, więc trochę się trzeba naczekać.
Odkurzacz ma dwa tryby pracy, szybszy i wolniejszy. Na wolniejszym bateria starcza na dłużej. Na szybszym trybie wystarcza mi dwa razy przelecieć całe podłogi (75 m2). Przy czym ja nie mam nigdzie dywanów tylko po kafelkach i panelach jeżdżę, więc opór na szczotce jest minimalny. Na dywanie na pewno bardziej trzeba pojeździć, żeby dobrze odkurzyć, a tym samym na pewno szybciej się będzie rozładowywał. Tak mi się wydaje przynajmniej.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Sonia pisze:Asiu jak na razie jestem zadowolona. Ładuje się 3,5 godziny, więc w miarę szybko. Te tańsze wersje to w sklepie babka mówiła, że 12 godzin się ładują, więc trochę się trzeba naczekać.
Odkurzacz ma dwa tryby pracy, szybszy i wolniejszy. Na wolniejszym bateria starcza na dłużej. Na szybszym trybie wystarcza mi dwa razy przelecieć całe podłogi (75 m2). Przy czym ja nie mam nigdzie dywanów tylko po kafelkach i panelach jeżdżę, więc opór na szczotce jest minimalny. Na dywanie na pewno bardziej trzeba pojeździć, żeby dobrze odkurzyć, a tym samym na pewno szybciej się będzie rozładowywał. Tak mi się wydaje przynajmniej.
Dziękuję Soniu :-)
Awatar użytkownika
elsa

Post autor: elsa »

Ja również jestem posiadaczką Elektroluxa Ergorapido ZB13ER i bez tego odkurzacza, to jak bez ręki! Kupiłam go zaraz jak zapadła decyzja o Sonii i Romci i teraz nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego urządzenia. Jest zawsze pod ręką, uprzątnięcie bałaganu po kocich kuwetowaniach to chwila moment, a gdybym tak miała za każdym razem wyciągać tradycyjny odkurzacz, dużo cięższy jednak, z kablami, ciągnącymi się rurami, to <wsciekly> Sierść i włosy zbiera doskonale, jest poręczny, zwrotny, a to odczepiane cudo świetnie czyści kanapy, drapaki, czy rozsypany cukier bądź piasek, i to w ułamku sekundy, nooo może w 2-3 minuty :) Więc mamy oszczędzony czas i wysiłek ;-)) Czysci się go banalnie łatwo, ładnie wygląda na zewnątrz, jak dla mnie wyłącznie same plusy. Tak jak Sonia, dywanów nie posiadam.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

A czy z niewielkim chodniczkiem sobie poradzi? Chodzi mi o grubsze paprochy, nie jakieś dokładne odkurzenie :-)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Myślę, że sobie poradzi.
Zablokowany