Wszystko o zabawkach dla kotów!
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Re: Wszystko o zabawkach dla kotów!
A czy któryś z Waszych kotów pobije Eddiego, który niedawno wyszedł spod suszarki na pranie, niosąc dumnie w pysku moje majtki? Nie wiem, gdzie się z nimi wybierał, bo zostały mu skonfiskowane dwa metry od suszarki...
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
<rotfl> <rotfl> <lol> <lol>
- yamaha
- Genius Loci
Ale JAKIE te majtki, bo teraz nie wiem, ktore Missy pokazac
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Yamaha pytanie, czy Missy się zainteresuje damskimi majtkami? Może to domena kocurków <lol>
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
A to fetyszysta z tego Twojego Eddiego <mrgreen> <mrgreen>
Ja z kolei dziś kupiłam Liluszce laserek i powiem Wam, że nie mam serca się nim z nią bawić
Ona biega za nim, nie może uchwycić a potem jak już przestaje świecić to biedna szuka światełka przez 15 min. Jak Wy się bawicie tym laserkiem, co zrobić żeby na koniec nie była sfrustrowana, że się naganiała a nic nie złapała?
Ja z kolei dziś kupiłam Liluszce laserek i powiem Wam, że nie mam serca się nim z nią bawić
- yamaha
- Genius Loci
Kup myszke w zoologicznym
Juz mnie tu nie ma, zartowalam sobie <mrgreen>
Juz mnie tu nie ma, zartowalam sobie <mrgreen>
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Początkowo robiłam tak, że Chłop podrzucał w międzyczasie ciasteczka i gdy kończyłam zabawę, wyłączałam światełko w miejscu ciastek, by koty po jego zniknięciu poczuły, że coś upolowały
Teraz czasem odpuszczam te smaczki, ale to już doświadczeni łowcy i wiedzą, że światełko pochodzi z półeczki nad sofą i wychodzi z mojej ręki
, zwłaszcza Arya błyskawicznie to załapała, więc gdy nie ma światełka, patrzą mi na ręce i wiedzą, że to koniec zabawy i nie ma czego szukać.
Teraz czasem odpuszczam te smaczki, ale to już doświadczeni łowcy i wiedzą, że światełko pochodzi z półeczki nad sofą i wychodzi z mojej ręki
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
wypróbuję pomysł z ciasteczkiem, z myszką z zoologicznego raczej nie <diabeł> , dzięki <mrgreen>
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Zawsze po zabawie powinno się rzucić kotu coś do "zjedzenia", także będzie miał poczucie, że wypatrzył, złapał, zabił i zjadł zdobycz <ok>
To zapewni dobre samopoczucie kiciambra
To zapewni dobre samopoczucie kiciambra
- paquerette
ja laserka używam do wybiegania pakretki, jak widze, że ma mnóstwo energii a my już mamy ochotę iść spać.
Bawimy się maks 3 minuty, na koniec laserek ląduje na myszce, a potem mała dostaję z palca ulubioną pastę witaminową i git.
Bawimy się maks 3 minuty, na koniec laserek ląduje na myszce, a potem mała dostaję z palca ulubioną pastę witaminową i git.