Wszystko o zabawkach dla kotów!
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
Re: Wszystko o zabawkach dla kotów!
no niestety ale u mnie przysmak nie działa. Liluszek jest tak nakręcona zabawą i łapaniem światełka, że jak nakieruję laserek na przysmak to tylko w niego patrzy i czeka aż światełko znów ucieknie. Podtykałam jej smakołyk do pysia, ale w ogóle nie zainteresowana. Ona ten laser tak przeżywa jeszcze przez 10 min jak już przestanę nim świecić i szkoda mi jej wtedy
ale muszę przyznać, ze do wybiegania laserek nadaje się świetnie <mrgreen>
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Może Rzuć przysmak np w korytarzu aby biegła za nim jak za zdobyczą.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Ja kupuję z Cosmy takie przysmaki: http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysma ... bny/366876
Jak tylko zagrzechoczę tubką to miśki w sekundę są już przy mnie, a potem i rzucam, jednemu w jedną stronę, drugiemu w drugą i lecą migiem za tym.
Spróbuj takie coś po laserku rzucić, może też jej zasmakuje.
Jak tylko zagrzechoczę tubką to miśki w sekundę są już przy mnie, a potem i rzucam, jednemu w jedną stronę, drugiemu w drugą i lecą migiem za tym.
Spróbuj takie coś po laserku rzucić, może też jej zasmakuje.
- paquerette
a jak długo się nim bawisz? może 2-3 min wystarczy wtedy kot się tak nie nakręci.Kamila pisze:no niestety ale u mnie przysmak nie działa. Liluszek jest tak nakręcona zabawą i łapaniem światełka, że jak nakieruję laserek na przysmak to tylko w niego patrzy i czeka aż światełko znów ucieknie. Podtykałam jej smakołyk do pysia, ale w ogóle nie zainteresowana. Ona ten laser tak przeżywa jeszcze przez 10 min jak już przestanę nim świecić i szkoda mi jej wtedyale muszę przyznać, ze do wybiegania laserek nadaje się świetnie <mrgreen>
Ja na początku cieszyłam się z laserka a potem naczytałam się negatywnych aspektach tej zabawy. Skoro Liluszka az tak mocno reaguje na laser to lepiej odstawić i bawić się innymi zabawkami
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
Dziewczyny dziękuję za rady. Przysmaczki mam ok, takie które Liluszka lubi bardzo, tylko laser tak ją nakręca, że nie zwraca na nie uwagi ani jak rzucam po pokoju i nakierowuję laserek ani jak poddtykam jej do pyszczka. Dziś spróbowałam z masełkiem bo jak jej smyrnełam po pysiu to zaczeła lizać i zjadła (a masło uwielbia zupełni jak ja <lol> ). Laserkiem migam jej krótko góra, 2 min, ale chyba odpuszcze albo będę się nim bawiła tylko sporadycznie, nie chcę żeby mi się kicia sfrustrowała <lol>
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Przyniosłam dzisiaj do domu fantastyczną zabawkę dla moich dziewczyn <mrgreen> szara, duża , szeleszcząca , papierowa torba z napisem IKEA <lol> drugą godzinę szaleją w torbie , na torbie , ciągnąc za uchwyt po domu ( jedna siedzi w środku druga wlecze ) kosztowała 0,99 zł , a radość bezcenna :-)
- mocca6
Oj, potwierdzam. Torebeczka z IKEA u nas również robi furorę i to nie tylko w przypadku Gabiego, ale również wśród psowatych. Kiedy tylko pojawi się w domu to odbywa się istna walka, kto pierwszy wyląduje w środku <lol>
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent

polecam nowa wędkę z zooplusa
- Miss_Monroe
- Moderator
Mi się właśnie ta wędka wczoraj rozpadła 
- Natashas
Miss_Monroe pisze:Mi się właśnie ta wędka wczoraj rozpadła
I u nas wczoraj taka sama sytuacja po 3 dniach zabawy <gwiżdże> Długie piórko odpadło, ale mały dalej szalał za tym co pozostało.