Kaya & Tyson
- elsa
Re: Kaya & Tyson
Kasiu, czy aby zrobić testy na alergię kot musi być na tych specjalistycznych chrupkach, czy nie? No wiesz, na diecie eliminacyjnej? <oops> Zauważyłam, że po kurczaku jest fontanna w kuwecie, o suchych karmach nie wspominając...
Tak myślę, czy nie zrobić Kostkowi, bo coś jest nie tak z tymi jego kupami.
Tak myślę, czy nie zrobić Kostkowi, bo coś jest nie tak z tymi jego kupami.
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Elsa
u nas nie bylo wymogu bycia nas karmie specjalistycznej,
ja pewnie dopiero za jakis czas bede wiedziala, czy dieta pod te wyniki da pozytywne rezultaty,
musze pomyslec jak sie do tego zabrac...
ja pewnie dopiero za jakis czas bede wiedziala, czy dieta pod te wyniki da pozytywne rezultaty,
musze pomyslec jak sie do tego zabrac...
- Limonka
- Agilisowy Rezydent
GranataPet ma suche z kaczką, ale kurcze drożdże sąKasik pisze:musze poszukac karmy moze na kaczce,
bez pszenicy, kukurydzy, a np z ryzem.
Skład:
mięso z kaczki (44%, suche i drobno zmielone), płatki ziemniaczane (otwarte), tłuszcz z kurczaka, nasiona z granatu (5%), olej z łososia (1,5%), drożdże piwne, pulpa burczana (pozbawiona cukru), proszek z białka jajka, kwasowęglowe wapno żywieniowe, linioceluloza, F.O.S. (fruktooligosacharydy), nowozelandzki omułek zielonowargowy (drobno mielony, naturalnie bogaty w glukozaminę i chondroitynę), juka schidigera.
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Limonko
ogladalam ta karme dzisiaj na zooplusie i tak sie wlasnie zastanawialam, czy dodatek tych
drozdzy moze miec znaczenie <gwiżdże> Jeszcze jej nie skreslam z listy
- elsa
Kasiu, a ile taki panel kosztuje?
Ja zaczęłabym od testów, a później zastanawiała się co dalej.
3mam kciuki za Kaycię i za wypracowanie zdrowego dla niej kompromisu żywieniowego!

Ja zaczęłabym od testów, a później zastanawiała się co dalej.
3mam kciuki za Kaycię i za wypracowanie zdrowego dla niej kompromisu żywieniowego!
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Elsa, placilismy ok 750 zł, ponoć w Polsce te testy są jeszcze droższe <hm>
- elsa
O kurde, a jednak! Gdzieś mi się rzuciło w oczy, bo dziewczyna wyliczała według cennika, że 900 zł i sobie pomyślałam: nie, no bez jaj, córce robiłam i tyle nie płaciłam, więc chyba o jedno zero za dużo wrzuciła, a tu masz <roll>
czyli co, Ideex?
czyli co, Ideex?
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
tutaj też jest z kaczką karmaKasik pisze:Limonkoogladalam ta karme dzisiaj na zooplusie i tak sie wlasnie zastanawialam, czy dodatek tych
http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu ... .1323.html
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Elwirko
super, wielkie dzięki, chyba wypróbuję tą karmę :-)
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Kasiku, a może Trovet królik i ryż? Myślę, że Yola też by Ci ją poleciła.
Tak się zastanawiam nad wysokim mianem w przypadku candida albicans, to drożdżak, który u człowieka (może u kota też) jest fizjologicznym i prawidłowym mieszkańcem jelit (o ile nie jest przerośnięty). Kaya widać ma na niego uczulenie?... Może ma to związek z antybiotykami, które ostatnio kilka razy przyjmowała, co mogło spowodować jego przerost?... Ciekawe co na to wet.
Ale może ten drożdżak jest przyczyną jej ciągłych problemów jelitowych? Może warto by było zafundować Kayuni kurację probiotykową (ale typowo kocim probiotykiem), która przywróciłaby równowagę i przetrzebiła paskudnika?
Tak się zastanawiam nad wysokim mianem w przypadku candida albicans, to drożdżak, który u człowieka (może u kota też) jest fizjologicznym i prawidłowym mieszkańcem jelit (o ile nie jest przerośnięty). Kaya widać ma na niego uczulenie?... Może ma to związek z antybiotykami, które ostatnio kilka razy przyjmowała, co mogło spowodować jego przerost?... Ciekawe co na to wet.
Ale może ten drożdżak jest przyczyną jej ciągłych problemów jelitowych? Może warto by było zafundować Kayuni kurację probiotykową (ale typowo kocim probiotykiem), która przywróciłaby równowagę i przetrzebiła paskudnika?