Żwirek
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Re: Żwirek
No właśnie tego się troszkę obawiam, że zapaszek mi będzie przeszkadzał mimo wszystko.
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Jeżeli zapach moczu kota kastrowanego jest wyrazisty i ostry to bym profilaktycznie złapała siuśki na badanie ogólne. Oczywiście mocz swój normalny zapach ma, ale nie powinien być aż tak mocno wyczuwalny.
Benek niebieski nie ma zapachu, jest neutralny, wg mojej oceny pochłania zapachy z kuwety tak samo jak poprzednie żwirki. Zakopanej kupy nie czuć, siuśki zakopywane czy nie (różne koty, różne techniki
) nie są wyczuwalne.
Ale oczywiście sam każdy sobie sprawdzi o ile zdecyduje się na zakup.
Benek niebieski nie ma zapachu, jest neutralny, wg mojej oceny pochłania zapachy z kuwety tak samo jak poprzednie żwirki. Zakopanej kupy nie czuć, siuśki zakopywane czy nie (różne koty, różne techniki

Ale oczywiście sam każdy sobie sprawdzi o ile zdecyduje się na zakup.
-
- Agilisowy Rezydent
Ja też, za Waszą radą, kupiłam tego Benka i jest ok,sprawdza się dobrze. Ale ja kupiłam też benkowy Neutralizator zapachów, nie wiem, jak byłoby bez niego bo wolałam nie eksperymentować.W jednej kuwecie EC, w drugiej Benek, obie odwiedzane po równo
- yamaha
- Genius Loci
Ktos kiedys gdzies pisal, ale jak sie ma litr do kilograma przy zwirku ?
Czy 1l=mniej wiecej 1kg ?
Czy 1l=mniej wiecej 1kg ?
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Wklejam, co kiedyś napisałam o Benku 

Dorszka pisze:Benek jest żwirkiem, którego z bentonitów używałam na początku, właśnie ten drobniutki. Bardzo ładnie się zbryla, ale wszystkie zalety ma tylko na początku, klejenie się do kuwety pod koniec było dla mnie nie do przejścia, GG był pod tym względem wyzwoleniem.
Zważyłam żwirek Benek Compact, 8,2 kg z opakowaniem, wychodzi przy 10 l worku 2,80 zł za kilogram. Porównywalna cena do GG w zestawie 2*14 kg, i wyższa od Professional w zestawie 2*15 kg. Niższa jest dopiero przy tym największym, 25 kg worku, bo 2,34 zł za kg.
To tak dla porównania, i ja wzięłam pod uwagę Benek Compact, który czasami dokupuję do zapasów, ten drobniutki, bo innego nie kupuję.
- Natashas
Tak jak wspomniałam w jednej kuwecie (Catit jumbo) czuć, a w drugiej mniejszej Catit już nic nie czuć, a Pajton korzysta z obu. Jest to wyczuwalne, ale ostrym bym tego nie nazwała, a że cała reszta jest w normie to będę Pajtona obserwować.Mago pisze:Jeżeli zapach moczu kota kastrowanego jest wyrazisty i ostry to bym profilaktycznie złapała siuśki na badanie ogólne. Oczywiście mocz swój normalny zapach ma, ale nie powinien być aż tak mocno wyczuwalny.

Myślę, że każdy ma inną wrażliwość na zapachy. Ja czuje, a mój chłop już nie, temu na spróbowanie zamówiłam zapachowy.Mago pisze: Benek niebieski nie ma zapachu, jest neutralny, wg mojej oceny pochłania zapachy z kuwety tak samo jak poprzednie żwirki. Zakopanej kupy nie czuć, siuśki zakopywane czy nie (różne koty, różne techniki) nie są wyczuwalne..
Wydaje mi się, że Benek + neutralizator wyjdzie podobnie cenowo jak GG.
Zobaczymy jak ten Benek będzie się zachowywać przy końcówce używania. Dużym jego plusem jest dostępność, bo widziałam w Maxizoo i w Tesco

- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Oczywiście że tak :-)Natashas pisze:Myślę, że każdy ma inną wrażliwość na zapachy. (...)
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Ja też przychylę się do pozytywnych opinii o benku niebieskim. Odkąd jest w zooplusie kupuje i jestem bardzo zadowolona. Właściwie to mam wrażenie, że pyli zdecydowanie mniej od GG ...
Zapach ok, a jestem na to szczególnie wrażliwa.
Zapach ok, a jestem na to szczególnie wrażliwa.
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
Ja kupiłam ostatnio Benka zapachowego http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... act/460202
przez pomyłkę zamiast niebieskiego
i ma dziwną "konsystencję". Lekki, chrzęszcząco-szeleszczący. Zapach niewyczuwalny, dobrze się zbryla, bardzo dobrze odchodzi od kuwety (Misza czasami sika pościanach), pylenie podobne jak GG. Koty korzystają bez problemu (druga kuweta z GG). Ale więcej go nie zamówię.
przez pomyłkę zamiast niebieskiego

- paquerette
Czy używacie Cat's best eco plus? Ja z pierwszej partii byłam bardzo zadowolona, potem zamówiłam większe opakowania z zooplus i już nie jest tak fajnie, gorzej się zbryla, kulki się rozpadają i nosi się o wiele bardziej...