Kaya & Tyson

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Re: Kaya & Tyson

Post autor: Kamila »

zdrówka dla Kayuni :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Truskawka pisze:Kasiu jesteś tak życzliwą osobą i przykro mi, że od tak dawna borykasz się z problemami gastrycznymi u Kayi. Nie wiem, czy ludzkie laboratorium może zrobić test na grzyby w kale kotka, czy są to te same grzyby, które atakują ludzki organizm. Wśród moich znajomych wiele mam robiło dzieciom testy na Candidę Aalbicans -istnieje podobno związek między tym grzybem a autyzmem.
Truskaweczko :kiss: zobaczę, bardzo chciałabym zbadać tą kupkę w ludzkim labie, może
zadzwonię i zapytam, czy jest taka możliwość. Tak jak piszesz, zagrzybienie może mieć
związek z różnymi chorobami i dawać przeróżne objawy, o związku z autyzmem tez słyszałam.
Mam książkę Janusa, pt "Candida ", który pisze właśnie, że po wyleczeniu grzybicy często mijają objawy
astmy i alergii. Zobaczymy, co dzisiaj powie lekarka, na 10.40 znowu jedziemy do lekarza.
Niestety tak naprawde to ja nie wiem, czy taki wynik testu oznacza, ze Kaya ma przerost
Candidy, czy alergie... lekarze, tez tego nie wiedza.
Wieczorem dzwonilismy do weta bo Kaya dostała ataku kaszlu , który niestety nie przechodził,
dopiero jak zasnęła odetchnelismy. Nie wiem, co będzie, boje się myśleć, strasznie mi żal Kayuni.
Na dodatek w naszej klatce remont trwa już ponad rok, no wszyscy się qrwa chyba zmówili na jakąś
zniżkę zbiorowa na materiały budowlane, te koty nie mają w ogóle spokoju :(((( :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

A może Kayunia stresuje się tym remontem biedulka :kotek:
Kayuniu :kotek: :kotek: :kotek: <serce>
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Truskawka »

Wiesz tak wchodzę na stronę Laboklin bo mi coś zaświtało a tam piszą, że zapraszają na konsultacje między innymi alergologiczne, możesz rzucić okiem:

http://laboklin.pl/konsultacje/.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Oj :((((

<ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> :kotek: :hug:
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

Jeśli ten kaszel jest na podłożu astmy/alergii, to stres może go bezpośrednio wywoływać... Zdrowiej królewno i nie stresuj się :kotek:
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Kasiu, tak strasznie mi przykro z powodu Kayci ;-( ;-( ;-( Trzymam ogromne kciuki za jej zdrówko <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Dziękuję za kciuki, Kaycia odsypia wizytę u weta, znowu dostala 4 zastrzyki, w tym drugą dawkę Zylexisu.
Na razie nic więcej nie zostało postanowione, dowiedziałam się tylko, że kot moze mieć przerost Candidy,
ale nie musi, testy świadczą tylko o uczuleniu. Dzisiaj jeszcze nie kaszlala bidula <serce> :kotek:

Truskawko, dziękuję za info o konsultacjach, muszę się temu uważnie przyjrzeć :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Awatar użytkownika
Malena

Post autor: Malena »

Kasiu co tam u Was? Jak tam Kayah po zmianie diety, widać już jakąś poprawę? bardzo Wam kibicuję <ok> i trzymam kciuki
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

No, właśnie... Kasiu, jak Kayunia?
Zablokowany