To co pokazałaś jako wejście na górną półę dla kotka na pewno będzie ok gdyby miał na nich spać mogłoby być problematyczne chociaż jak patrzę na swojego kocurka -zbója nic nie jest regułą ,więc z pomysłu nie rezygnujmalab pisze:Z tym, ze gora moglaby byc wieksza docelowo bo po remoncie nie bedzie tej "wstawki" nad drzwiami i moglabym ja przedluzyc spokojnie na druga sciane. Bardziej chodzi mi o to "wejscie" bo na gorze miejsca sporo, ale od innej strony nie mam za bardzo jakby mialy wejsc na gore, nie mam gdzie umiejscowic schodkow, taki uklad pomieszczenia, ktorego wolalabym nie zmieniac.Danusia pisze:Malab ,a takie rozwiazanie jak pokazałas na fotce bardzo mi sie podoba moje łobuzy byłyby z niego zadowolone tylko tam jest porządna kocia górasolidne póły <mrgreen>
Najwyzej bedzie musial sie zadowolic polkami w salonie.
System półek na ścianie dla kotów
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Re: System półek na ścianie dla kotów
- Miss_Monroe
- Moderator
Dziewczyny, czy orientujecie się czy jakaś firma (oprócz Rufiego) robi porządne rozety? Chodzi mi o samą rozetę na ścianę. Ja od dawna jestem nie w temacie w tej kwestii.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Forumowa Rmonia robi drapaki i rozety. Moja jest właśnie od niej i jest super wykonana.Miss_Monroe pisze:Dziewczyny, czy orientujecie się czy jakaś firma (oprócz Rufiego) robi porządne rozety? Chodzi mi o samą rozetę na ścianę. Ja od dawna jestem nie w temacie w tej kwestii.
- Miss_Monroe
- Moderator
Dziękuję Soniu :-) !
- Miss_Monroe
- Moderator
Mam pomysł, tylko albo ktoś mi go wybije z głowy, albo przyzna mi rację <lol> i pomoże. Jakiś czas temu w Zooplusie kupiłam za ok. 50 złotych legowisko montowane do ściany o takie-

Bentley ani razu w tym nie spał, kilka razy wskoczył i to by było na tyle. Jemu takie miękkie podłoże nie odpowiada. Wpadłam na pomysł, aby kupić samą rozetę od Rufiego >>> i jakoś ją (na coś?) solidnie przymocować do tej drewnianej podstawy. Tylko nie wiem jak by to zrobić.
Szkoda mi tego legowiska, bo wiem, że gdyby to była rozeta to byłaby chętnie wykorzystywana, a tak tylko się marnuje. Nowa rozeta montowana do ściany u Rufigo to koszt ok. 250 złotych z wysyłką, a sama rozeta kosztowałaby mnie ok. 100 złotych.

Bentley ani razu w tym nie spał, kilka razy wskoczył i to by było na tyle. Jemu takie miękkie podłoże nie odpowiada. Wpadłam na pomysł, aby kupić samą rozetę od Rufiego >>> i jakoś ją (na coś?) solidnie przymocować do tej drewnianej podstawy. Tylko nie wiem jak by to zrobić.
Szkoda mi tego legowiska, bo wiem, że gdyby to była rozeta to byłaby chętnie wykorzystywana, a tak tylko się marnuje. Nowa rozeta montowana do ściany u Rufigo to koszt ok. 250 złotych z wysyłką, a sama rozeta kosztowałaby mnie ok. 100 złotych.
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Lenko, czy legowisko ma wygodne podejście?
Druga rzecz - zrób eksperyment, i zarzuć je, razem z brzegami, ręcznikiem frotte. Tak po prostu wyściel ręcznikiem.
Druga rzecz - zrób eksperyment, i zarzuć je, razem z brzegami, ręcznikiem frotte. Tak po prostu wyściel ręcznikiem.
- Miss_Monroe
- Moderator
Dorotko, u Nas to wygląda tak:

Jak zdejmę legowisko tj. tą poduszkę to Bentley wskakuje na górę, posiedzi chwilę i zeskakuje. Od półki gdzie siedzi Bentley w prawą stronę jest kolejna półka, taka zakrzywiona w łuk i kolejna długa półka z Ikea. Wszystkie są wykorzystywane, oprócz tej z promocji <lol>
edit:
Dorotko, nie wiem jak to powiedzieć, ale zostałaś zaklinaczką Bentleya. Nie wierzę <shock> !

Ja bym docelowo chciała, żeby to posłanie było dodatkową tj. drugą rozetą.

Jak zdejmę legowisko tj. tą poduszkę to Bentley wskakuje na górę, posiedzi chwilę i zeskakuje. Od półki gdzie siedzi Bentley w prawą stronę jest kolejna półka, taka zakrzywiona w łuk i kolejna długa półka z Ikea. Wszystkie są wykorzystywane, oprócz tej z promocji <lol>
edit:
Dorotko, nie wiem jak to powiedzieć, ale zostałaś zaklinaczką Bentleya. Nie wierzę <shock> !

Ja bym docelowo chciała, żeby to posłanie było dodatkową tj. drugą rozetą.
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Moje koty też kochają ręczniki <lol>
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Bentley ma minę, jakby sam nie wierzył <lol>Miss_Monroe pisze:Nie wierzę <shock> !
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Lenko, na poduszce też może nie chcieć leżeć - kup w Ikea dywanik łazienkowy za 4 zł, taki biały, są zawsze przy wyjściu, i połóż w tym legowisku. Ja mam resztki wykładziny dywanowej, której kiedyś do czegoś nie zużyliśmy, i teraz wycinam z niej kółka i kładę na dno. Koty kochają te legowiska, pod warunkiem odpowiedniej "wkładki" w środku. Te oryginalne uszyte są z jakiegoś dziwnego, najwyraźniej nie odpowiadającego kotom materiału. Ręcznik miał jedynie sprawdzić, czy miejsce jest ok, czy Bentley wejdzie. Jak wyłożysz dno np. dywanikiem, albo kawałkiem wykładziny, będzie bardzo dobrze.