Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Post autor: Miss_Monroe »

gustaw pisze:(...)- dlaczego link do modeli odkurzaczy Zelmera, radzącymi sobie wyśmienicie z sierścią kota jest "reklamą" odkurzaczy, a linki innych osób, kierujące do odkurzaczy Electroluxa, nimi (reklamami) nie są ?? (...)
Dokładnie z tego powodu co napisała Yamaha :-) Podawanie linku z odnośnikiem do sklepu, czy jakiegoś towaru po jednym, kilku postach nowego użytkownika najcześciej niestety jest spamem. Takich przypadków było bardzo wiele na forum ;-)) Jeśli nie była to reklama to super <mrgreen>
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Truskawka »

Czy ktos mógłby wreszcie ujawnić ten odkurzacz który poleca Gustaw na litość boską, bardzo bym chciała zobaczyć. Swoją drogą przecież na okrągło są tu polecane poidła, karmy ect. co złego jest w odkurzaczu? <mrgreen>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Truskaweczko, serio ?? ?? ?? <strach>

Jesli nie zrozumialas, ze nie o link tu chodzi, ani o odkurzacz, tylko o fakt, ze zupelnie nowy uzytkownik forum bardzo mocno cos poleca (co MOZE oznaczac, ze robi reklame swojemu produktowi/firmie/sklepowi.... a wcale niekoniecznie produkt jest dobry) to ja Ci jeszcze raz wytlumacze <mrgreen>
Nawet w jezyku Moliera, jesli trzeba <mrgreen> :kiss:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

gustaw pisze:Na ile się orientuję, to był mój ... trzeci post.
<lol> Nie no, jasne, to ZUPELNIE ZMIENIA POSTAC RZECZY <lol>

Gustawie, nie gniewaj sie, po prostu sprobuj zrozumiec MM = Moderatora ;-))
Pobadz z nami troszke, wtedy na pewno nilt zadnych Twoich linkow nie bedzie podejrzewal o reklame <mrgreen>
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Yam, chyba wyjaśniło się w innym wątku, że Gustav to nie jest tajemniczy producent odkurzaczy ;-)) .
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Szukam właśnie jakiegoś sprzętu, bo stary Zelmer już siada powoli. Wiem, że Yam polecała Dyson'a, ale martwię się, że będzie ciężko z dostępnością części zamiennych w Polsce i serwisem. Mąż alergik, syn także. Macie jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Truskawko, ja niedawno byłam zmuszona kupić odkurzacz, bo stary się "skończył". Kupiliśmy takiego Zelmera. Jestem bardzo zadowolona z niego i szczerze polecam :ok:
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Dziękuję Beciu, już kiedyś oglądałam te odkurzacze, jest też wersja dla alergików. Potem zaczęłam przeglądać coraz droższe modele i zastanawiałam się nad niemieckimi Miele czy Thomas. Jeszcze przewinęły się wersje wodne, bezworkowe i jakoś z pokorą wróciłam do mojego staruszka, który niestety niedługo pewnie wyda ostatnie tchnienie. Wydawać by się mogło, że to prosta decyzja, ale obecnie jest taki wybór w sklepach i taki duży przedział cenowy w zależności od funkcji, że człowiek zaczyna się zastanawiać co ten odkrzacz tak naprawdę powinien robić.
Awatar użytkownika
agniecha
Agilisowy Rezydent

Post autor: agniecha »

Jak to co ? Obiad ugotować <mrgreen> niektóre to mają taką cenę , że pewnie i pozmywają po tym obiedzie <gwiżdże>
Awatar użytkownika
gustaw

Post autor: gustaw »

Truskawka pisze:Czy ktos mógłby wreszcie ujawnić ten odkurzacz który poleca Gustaw
(...)
O polecaniu konkretnego modelu - bez własnego doświadczenia - trudno jest mi mówić ...
Co najwyżej można poczytać opinie użytkowników i na ich podstawie, samemu podjąć ostateczną decyzję - dlatego też próbowałem linkować, jedynie do grupy takich odkurzaczy.

Na co jednak warto zwracać uwagę, przy zakupie odkurzacza, skutecznie czyszczącego dywany z sierści (?)
1 - bez turbo-szczotki, możemy zapomnieć o (przynajmniej) średnim jej zebraniu.
2 - niewątpliwie istotnym czynnikiem jest duża siła ssania (wartość wytwarzanego podciśnienia) odkurzacza, gdyż ona ma za zadanie napędzanie samej turbo-szczotki + wciąganie wszelkich zanieczyszczeń.
Jako, że ostatnimi czasy producenci nie kwapią się do podawania tego parametru, pozostaje kierowanie się mocą odkurzacza - najczęściej im większa moc, tym i większe podciśnienie.
3 - wszelakie dodatkowe filtry, są jak najbardziej wskazane - zatrzymują część pyłków, bakterii, czy nawet roztoczy.
Tyle byłoby w skrócie.

Jak wspominałem zakupiłem odkurzacz i już po pierwszym jego użyciu nie zawiodłem się.
W kilka minut, dywanik 2x3m z wzorkami (o nierównej powierzchni) wyczyściłem w takim stopniu, jak nigdy dotąd tradycyjnym odkurzaczem o nawet sporej sile ssania i w pozycji na kolanach - jak przed małżonką Obrazek
Nie kierowałem się głównie ceną, ani nowością modelu a ... ocenami użytkowników - w tym wypadku nawet z kilku lat.
Tym samym mam nadzieję, że powinien posłużyć dość długo.

Jeśli ktoś chciałby zapoznać się z tym sprzętem, to jak już tylko będę mógł, podlinkuję.
Zablokowany