Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Re: Żwirek

Post autor: Kamila »

ja jestem zadowolona z kukurydzianego Benka, jest naturalny, ładnie pochłania zapachy i zbryla no i utylizuje się w kibelku <mrgreen>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Miss_Monroe pisze:
Mago pisze:Ostatnio przerzuciłam się na żwirek "Benek Super Compact" (...)
Żwirek jest super <ok> Testujemy od poniedziałku i jestem bardzo zadowolona z tego jak się zbryla i wcale tak bardzo nie pyli.
Po prawie dwóch tygodniach testowania mogę stwierdzić, że nadal jestem zachwycona, żwirek zbryla doskonale i jest o wiele lepszy niż Golden Grey. Wedlug mnie nie ma różnicy między nim, a Extreme Classic :ok: Nawet nie wiedziałam, że to takie wielkie wory są, no ale to 25 litrów.
Żwirki betonitowe pyliły, pylą i będą pylić <lol> , a dla mnie stopień pylenia nie odgrywa dużego znaczenia. W zasadzie żwirek pyli głownie przy wsypywaniu, a my mamy krytą kuwetę...

Dzięki Małgosiu :kiss: bo to dzięki Tobie zdecydowałam się na ten żwirek, bez polecenia bym go nie wzięła. Jakoś nigdy nawet na niego nie spojrzałam.
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Zakupię tego Benka następnym razem. Na szybko policzyłam, że 30 kg Benka wyjdzie mniej więcej o 1/3 taniej niż Extreme Classic (kupowałam dwupaki 2x15 kg).
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Agnieszko, ja zawsze zamawiam dwupaki żwirku, ku rozpaczy kuriera <lol> , no ale zamawiam po to, aby samej nie dźwigać, poza tym jest taniej :ok:
Awatar użytkownika
oleena

Post autor: oleena »

oleena pisze:
Aga12 pisze:A czy ktoś miał żwirek Cat's best green power z takimi zielonymi kuleczkami?
Ja go zakupiłam, ale mam jeszcze sporo obecnie używanego żwirku, więc podejrzewam, że wrzucę go do kuwety za ok. miesiąc. Dam znać jak się sprawdza.
Od kilku dni testujemy żwirek Cat's Best Green Power. Porównując go do Cat's Best Eco+ stwierdzam, że jest drobniejszy i lżejszy- wygląda jak cienkie wióry. Dzięki temu mniej roznosi się na łapkach. Zbrylanie również nie budzi większych zastrzeżeń. Co do zapachu to jeszcze za wcześnie by oceniać, ale na razie nie czuć kompletnie nic. Nawet drewniany zapach jest nieco słabszy niż w Cat'S Best Eco+, choć ja osobiście nigdy na to nie narzekałam. Dam znać jak się sprawuje za mniej więcej tydzień.
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

a czy ktos, kto testowal rozne zwirki, moze wypowiedziec sie, ktory jest najlepszy w zbrylaniu? (wazne jest tez dla mnie pochlanianie zapachow, ale to drugie miejsce)
obecnie uzywam Benek Super Compact i ogolnie jestem bardzo zadowolona, ale Fifi ma ostatnio problemy przy duzych siuskach i wychodzi zafajdany z kuwety <wsciekly> wyczytalam juz, ze to moze wynikac z tego, ze zwirek nie zdazy sie zbrylac jak kot dlugo siusia i dlatego "te miejsca" sie brudza.
Myslicie ze Golden Grey Master/ CBE+ / jakis inny jest pod tym wzgledem lepszy?
Awatar użytkownika
Sylwia2908
Hodowca
Hodowla: Vabank*PL
Kontakt:

Post autor: Sylwia2908 »

ja używam bentonitowego, zbrylającego Tigerino Canada (jest o wiele lepszy niż tańsza wersja - Tigerino Nuggies) z zooplusa i jestem zadowolona :-)
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Dzięki Sylwia, zamówię go :) jakoś nie natknęłam się wcześniej na ten żwirek, bo praktycznie nikt tu o nim nie pisze, ale widzę że w internecie ma bardzo dobre opinie, warto przetestować
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

dzieki, widzialam :) chodziło mi o to, że ogólnie postów było na jego temat niewiele, nie były też bardzo rozbudowane, więc nie zwróciłam na niego uwagi;)
Zablokowany