Bolek i Lolek i ich domek
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Re: Luty miesiącem Loleczka i trojaczków <3
Tak, Agnieszko, oczywiście wszystko przekazuję. Dziękuję Ci bardzo, że jesteś z nami w tych ciężkich chwilach. Człowiek się miota, zamiast po prostu oddać się w ręce weterynarza.
Właściciel mojej przychodni to specjalista chorób psów i kotów oraz chirurgii weterynaryjnej.
Tylko czy ja się tam mogę jeszcze pokazać? Co prawda jego tam nie było gdy "rozmawiałam" z wetem prowadzącym Farcika...
Musze poczekać na szersze info po konsultacji z radiologiem
Rana przebita. Ropy wypłynęło tyle, że koleżanka sobie z nią nie radzi..
Właściciel mojej przychodni to specjalista chorób psów i kotów oraz chirurgii weterynaryjnej.
Tylko czy ja się tam mogę jeszcze pokazać? Co prawda jego tam nie było gdy "rozmawiałam" z wetem prowadzącym Farcika...
Musze poczekać na szersze info po konsultacji z radiologiem
Rana przebita. Ropy wypłynęło tyle, że koleżanka sobie z nią nie radzi..
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Na pewno kotusiowi trochę ulży, skoro tyle tej ropy wyszło 
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Ja to bym przebiła nawet taki mały, mam obsesję na punkcie czystości ran, uważam, że to podstawa gojenia, i żadne antybiotyki nieczego nie wskórają, jeśli ropy, a co za tym idzie, bakterii i toksyn w niej zawartych, jest za dużo. Nie mam zbyt wielkich doświadczeń w tym względzie, jedynie cukrzycowe ogromne rany na nogach u teścia, i pomogły mu najbardziej właśnie nie leki najnowszych generacji, a sprawny chirurg, który uparcie wycinał chore tkanki i oczyszczał ranę. Ale tak, jak mówię, ja nie lekarz, może sobie w sumie krzywdę robię, bo ja, jak tylko coś mi się stanie i powikła, nie wiem, po skaleczeniach, tego typu wypadkach, masochistycznie nakłuwam bądź rozcinam wszystko, jeśli pod spodem coś się tli, i usuwam co się da. Tyle, że tutaj kość na wierzchu, i to jest zapewne ogromne ograniczenie i przeszkoda.
Za Farcika ogromne kciuki!
Za Farcika ogromne kciuki!
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Oj dopiero przeczytałam, super, że udało się ranę odbarczyć!
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Zuch dziewczyny :-) to trzeba odbarczać , bo samo nie zniknie ,a zatruwa organizm . Te tkanki wkoło są zniszczone i nie ma w nich czucia , więc się nie martwcie , że nakłucie boli , a myślę , że Rudy szybko skojarzy igłę i ukłucie z uczuciem ulgi jaka po tym nastaje :-) Z tą poprzednią przychodnią to nie wiem , czy powinnaś iść do tego chirurga , bo z jednej strony spieprzyli sprawę to powinni się teraz zrehabilitować , a z drugiej jesli będą leczyć bez serca , a tylko z poczucia obowiązku to chyba nie ... nie wystarczy tytuł trzeba jeszcze mnóstwo mądrości i pokory żeby leczyć ... Asiu jeśli tylko potrafię zawsze pomogę , to wszystko co podpowiadam mówię z doświadczeń z ludźmi, jak widać nie różnimy się wiele od naszych " mniejszych braci " :-)
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Pani Doroto :-) ja też oczyszczam , wycinam i grzebię w wszystkim , a dzieci wolą mnie niż lekarza , ale ja mam dostęp do sterylnych narzędzi , opatrunków , leków i taki zawód ( kocham go <oops> ) A poza tym nie wszyscy są tacy " niewrażliwi " jak my dwie :-) Czekam na wieści od radiologa .
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Serce pęka
Ile się bidulek nacierpi.
Ja nie wiem co sobie ten matoł wet myślał <wsciekly> Dobrze, że powiedziałaś mu co o nim myślisz, sama bym mu chętnie nawciskała
Żeby tylko już było dobrze <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Ja nie wiem co sobie ten matoł wet myślał <wsciekly> Dobrze, że powiedziałaś mu co o nim myślisz, sama bym mu chętnie nawciskała
Żeby tylko już było dobrze <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Boże czytałam z zapartym tchem i przerażeniem , no i cholera jasna dlatego ja nie ufam wetom <wsciekly>
Pokroiłabym na kawałki tego kretyńskiego weta no kolejny idiota ,jeżeli wet nie urodził się do tego zawodu to tylko możliwa jest porażka na każdy kontakt z takim palantem szkoda zwierzaka <zły>
Farciku kochany brzuch mnie boli jak o Tobie myślę musisz być dzielny <serce> dla dziewczynek dla nowej Panci dla naszej , jedynej i niepowtarzalnej Asi . Kciuki z całych sił i całym sercem jestem z Wami <ok> <serce>
Asiu jakby co pisz jak stoicie z pieniążkami .
Pokroiłabym na kawałki tego kretyńskiego weta no kolejny idiota ,jeżeli wet nie urodził się do tego zawodu to tylko możliwa jest porażka na każdy kontakt z takim palantem szkoda zwierzaka <zły>
Farciku kochany brzuch mnie boli jak o Tobie myślę musisz być dzielny <serce> dla dziewczynek dla nowej Panci dla naszej , jedynej i niepowtarzalnej Asi . Kciuki z całych sił i całym sercem jestem z Wami <ok> <serce>
Asiu jakby co pisz jak stoicie z pieniążkami .
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Dziś usłyszałam od ludzi z pracy, że dręczę Farcika i skazuję go na ciągły ból ratując na silę... że gdybym miała sumienie to bym go uspała
nie mam sił do ludzi, no nie mam
nie mam sił do ludzi, no nie mam
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
No i czym się przejmujesz ? Olej to i już 8-)