Bolek i Lolek i ich domek
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
Re: Luty miesiącem Loleczka i trojaczków <3
spokojnie rondelków też nakupujemy jak już na prostą wyjdzie!!
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Mam tu Danusię, Agę, Panią Dorotkę i wszystkie mądre głowy. Więc pozwolę sobie o pytanie.
Co z probiotykiem? Poprosiłam weta o przepisanie jakiegoś, ale może można by podać jakiś ludzki odpowiednik, tańszy? A może tu nadal nie trzeba probiotyku?
Dodam tylko, że praktycznie od 21 lutego Farcik jest na antybiotykach podawanych zastrzykami (na tkankę miękką). Teraz przez okres około miesiąca będzie dostawał dwa razy dziennie (co 12 h) antybiotyk do pysia (działający na kości). Jak go zabezpieczyć? Podawać probiotyki jak myślałam, czy nie?
Środek przeciwbólowy jest w syropie.
Proszę o radę. To są już zbyt poważne sprawy abym decydowała sama. A wiecie, że nie umiem zaufać żadnemu wetowi bez waszej konsultacji
Co z probiotykiem? Poprosiłam weta o przepisanie jakiegoś, ale może można by podać jakiś ludzki odpowiednik, tańszy? A może tu nadal nie trzeba probiotyku?
Dodam tylko, że praktycznie od 21 lutego Farcik jest na antybiotykach podawanych zastrzykami (na tkankę miękką). Teraz przez okres około miesiąca będzie dostawał dwa razy dziennie (co 12 h) antybiotyk do pysia (działający na kości). Jak go zabezpieczyć? Podawać probiotyki jak myślałam, czy nie?
Środek przeciwbólowy jest w syropie.
Proszę o radę. To są już zbyt poważne sprawy abym decydowała sama. A wiecie, że nie umiem zaufać żadnemu wetowi bez waszej konsultacji
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Asiu może zobacz sobie środki Voigt - u nas dostępne w sklepach medycznych i makro.
http://www.voigt.pl/pl/produkt/linia_pr ... _vc_400,38
nie są drogie.
Do pryskania jest też Incidur
http://www.voigt.pl/pl/produkt/linia_pr ... _vc_400,38
nie są drogie.
Do pryskania jest też Incidur
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Możesz podawać probiotyk ludzki.
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Ja dawałam Acidolac, duo-lacil, inerbiotyk
wszystkie kapsułki jedzone chętnie.
Patrzyłam tylko żeby działay się nawet po otwarciu kapsułki - czyli mozna je np rozpuscić w wodzie
wszystkie kapsułki jedzone chętnie.
Patrzyłam tylko żeby działay się nawet po otwarciu kapsułki - czyli mozna je np rozpuscić w wodzie
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
no i pamiętajcie dziewczyny żeby dawać w odstępie czasowym do antybiotyku
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Asiu kochana wypraktykowałam na Kolorusiu bo on kilka razy po 6 tygodni antybiotyk dostawał :
Lakcid ten najprostszy w fiolkach , 1 fioleczkę dziennie tak jak małym dzieciom , trochę wody do fiolki i igłą i strzykaweczką wyciągnąć ,a potem strzykawką do pysia za kiełkiem podawać .
Gdyby z kupką zaczęły się problemy ( biegunkowato) Enterol kapsułkę rozpuszczam w łyżce wody w strzykawkę i podobnie jak Lakcid , 1 kapsułke dziennie gdyby to nie pomagało do tego Smecta rozpuszczona w małej ilości wody i podzielona na 3-4 razy w ciągu dnia ( 1 saszetke dziennie).
Nie ma bata to musi pomóc.
Lakcid jest bardzo dobry koty go lubią mozna go wylać na talerzyk to kot wychlipie , ja to już Kale tak nauczyłam ,ze jak poczuje to sama leci i pyszczek nastawia żeby jej podać.
Nasza dr Agnieszka twierdzi ,że jest to probiotyk najbardziej lubiany przez koty i naprawde pomagający :-)
Lakcid ten najprostszy w fiolkach , 1 fioleczkę dziennie tak jak małym dzieciom , trochę wody do fiolki i igłą i strzykaweczką wyciągnąć ,a potem strzykawką do pysia za kiełkiem podawać .
Gdyby z kupką zaczęły się problemy ( biegunkowato) Enterol kapsułkę rozpuszczam w łyżce wody w strzykawkę i podobnie jak Lakcid , 1 kapsułke dziennie gdyby to nie pomagało do tego Smecta rozpuszczona w małej ilości wody i podzielona na 3-4 razy w ciągu dnia ( 1 saszetke dziennie).
Nie ma bata to musi pomóc.
Lakcid jest bardzo dobry koty go lubią mozna go wylać na talerzyk to kot wychlipie , ja to już Kale tak nauczyłam ,ze jak poczuje to sama leci i pyszczek nastawia żeby jej podać.
Nasza dr Agnieszka twierdzi ,że jest to probiotyk najbardziej lubiany przez koty i naprawde pomagający :-)
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
A i od antybiotyku zachować co najmniej 2 godziny przerwy <roll>
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Danusiu <pokłon> <pokłon> <pokłon>
Bierzemy się do roboty
Elwirko <pokłon> dziękuję, już zamawiam
Bierzemy się do roboty
Elwirko <pokłon> dziękuję, już zamawiam
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Biedactwo
Trzymam ogromne kciuki za jutrzejszą operację, no musi się już teraz udać i łapka musi wyzdrowieć <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Przesyłam też ciepłe myśli dla dziewczynek i pani Teresy, to dla nich naprawdę ciężki czas. Trzymajcie się dziewczyny

Przesyłam też ciepłe myśli dla dziewczynek i pani Teresy, to dla nich naprawdę ciężki czas. Trzymajcie się dziewczyny