Bolek i Lolek i ich domek
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Re: Luty miesiącem Loleczka i trojaczków <3
Jest duża szansa, że Farcik potraktuje Lakcid jak przysmak. Moje oba ogony uwielbiają go 
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Ja też kiedyś dawałam Lakcid na talerzyku, to migiem był wylizany :-)
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Potwierdzam za dziewczynami, u mnie Lakcid ze spodka znika i jest jednym z lepszych probiotykow,nie lubię tylko otwierania tych ampulek szklanych i robie to przez kuchenną scierke. .. Cena spora, ale warto.
Przy tak długim podawaniu antybiotyku probiotyk to chyba konieczność. ..
Asiu, dorzucę z chęcią do leczenia, bardzo trzymam kciuki i się martwię, ale też
cieszę się, ze w tym nieszczęściu Teresa i dziewczynki wspaniale opiekują się Farcikiem,
po takiej zaprawie nic już ich nie rozdzieli <serce>
P.s. ten spray z zooplusa ma dla mnie b. ładny, ale bardzo intensywny zapach, który się długo utrzymuje,
ja po nim dodatkowo przemywam powierzchnię żeby się pozbyć właśnie zapachu. ..
Przy tak długim podawaniu antybiotyku probiotyk to chyba konieczność. ..
Asiu, dorzucę z chęcią do leczenia, bardzo trzymam kciuki i się martwię, ale też
cieszę się, ze w tym nieszczęściu Teresa i dziewczynki wspaniale opiekują się Farcikiem,
po takiej zaprawie nic już ich nie rozdzieli <serce>
P.s. ten spray z zooplusa ma dla mnie b. ładny, ale bardzo intensywny zapach, który się długo utrzymuje,
ja po nim dodatkowo przemywam powierzchnię żeby się pozbyć właśnie zapachu. ..
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
- yamaha
- Genius Loci
Misiaczku, trzymaj sie ! <ok>
Teraz masz dla kogo zyc

Teraz masz dla kogo zyc
-
Aga L.
- Agilisowy Rezydent
Taki kochany i taki dzielny 
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Kciuki wielkie za operację <ok>
Asiu, kotuś na zdjęciu nad miseczkami <oops> to mi się skojarzyło, on będzie na czczo do tej operacji, tak?

Asiu, kotuś na zdjęciu nad miseczkami <oops> to mi się skojarzyło, on będzie na czczo do tej operacji, tak?
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Misiaczek kochany 
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Dopiero wróciłam z pracy . Po kolei : operacja prawdopodobnie będzie polegała na nacięciu skóry i tkanek miękkich na łapce, dojściu do kości , oczyszczeniu jej , są do tego specjalne łyżeczki które zeskrobują chore tkanki i oczyszczają je , trzeba też wyciąć zmienione zapalnie fragmenty mięśni , tkanki podskórnej i skórę wokół rany . To wszystko jest zniszczone przez ropę i musi być usunięte . Ranę zostawia się otwartą żeby się oczyszczała , nie szyje się " brudnych " ran , u ludzi zakłada się szynę gipsową żeby unieruchomić kończynę myślę ,że Rudy będzie miał coś podobnego . Nie potrafię określić ryzyka jakie niesie zabieg , myślę , że nikt nie potrafi , ale to jest jedyny ratunek dla Rudego i tak trzeba o tym myśleć . Ryzyko jest duże , efekt trudny do przewidzenia , ale nie ma wyjścia . Bez operacji Rudy umrze . Podkłady higieniczne kupisz w każdej aptece w różnych rozmiarach , w paczkach po kilka sztuk . Rondelek jeśli jest pobrudzony ropą nadaje się do wyrzucenia , tego nie da się zdezynfekować , to jest źródło zakażenia . O probiotykach wszystko powiedziały dziewczyny , jeśli leki idą przez układ pokarmowy , czyli doustnie, trzeba je podawać. Przeczytam posty z dzisiaj jeszcze raz i jak coś mi przyjdzie do głowy to napiszę za chwilę.
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Mago pisze:Kciuki wielkie za operację <ok>
Asiu, kotuś na zdjęciu nad miseczkami <oops> to mi się skojarzyło, on będzie na czczo do tej operacji, tak?![]()
tak, tak.. zabieg będzie o 10.30 więc to raczej ostatni posiłek. Teresa wie o odstawieniu jedzenia. Ale jeszcze jej teraz przypomnę.
Agnieszko