Truskawko, to chyba musicie pójść w L-kę żeby mieć jakiś zapas <mrgreen>agi777_aa pisze:Dziewczyny my mamy rozmiar S. (To jest przedział od 2 do 5 kg). Alvin teraz waży 3,7 kg.
Potem jest M ( 5-7 kg) i L ( powyżej 7 kg).
Mam nadzieję że się przyzwyczai :-)
Na razie nie umie w nich chodzić tzn umie ale do tyłu <lol>
Ale wczoraj wieczorem już był mały postęp bo nawet wskoczył w nich na kanapę <ok>
Alvin jest strasznie ciekawski i odważny, z balkonu to tak wygląda tak wchodzi na wszystko co się da, że będziemy dla bezpieczeństwa zakładać siatkę na balkonie :-)
Alvin Montegri*PL
- Limonka
- Agilisowy Rezydent
Re: Alvin Montegri*PL
- paquerette
ależ pięknie mu w tych szelkach....no a że nie są super wygodne? kobiety, a które szpilki na 10 cm obcasie są wygodne, takie życie 
My teraz też jesteśmy w temacie szelkowym (balkon). Może jak pakretka dała radę chodzić w kubraczku po sterylce to w szelkach da radę. Liczę że atrakcje balkonu ją zmotywują, że bedzie zbyt ciekawa tego co tam na zewnątrz, że zapomni o szelkach. Może Alvin nauczy się manewru do przodu jak tylko zobaczy zieloną trawkę na działce?
My teraz też jesteśmy w temacie szelkowym (balkon). Może jak pakretka dała radę chodzić w kubraczku po sterylce to w szelkach da radę. Liczę że atrakcje balkonu ją zmotywują, że bedzie zbyt ciekawa tego co tam na zewnątrz, że zapomni o szelkach. Może Alvin nauczy się manewru do przodu jak tylko zobaczy zieloną trawkę na działce?
-
agi777_aa
Madzia serdecznie Was zapraszamyMontegri pisze:Alvin bardzo ładnie się rozwija, jak tak dalej pójdzie wprosimy się do was na kawusię i ogląd syna
Myślę że powinnaś kupić LTruskawka pisze:Jaki rozmiar wybrałaś? Pytam bo gdybym kiedykolwiek rozważała to mam 7 kg kota do ubrania .
Dziewczyny dziękujemy za miłe komplementy :-)
W temacie szelkowym są niewielkie postępy, wczoraj zamiast raka było chodzenie do przodu i brzuchem zamiatanie całego mieszkania <lol> wysprzątane mam elegancko <rotfl>
Po czym szybki sprint przez cały dom :-)
Dziś był Pan wymierzył balkon zakładamy jednak siatkę. Alvin jak z nim wychodze na balkon na smyczce to po 3 minutach od razu łepek i pół tułowia wystawia za barierkę, ogląda rozgląda się, wskakuje na taki rant ławeczki - za odważny jest żeby nie było siatki :-)
A szeleczki przetestujemy pewnie przez dłużej na działce na majówce. Aż się boję czy tyle w nich wytrzyma-ale nie będzie miał wyjścia... bo inaczej zostanie mu siedzenie w domku zamiast na świeżym powietrzu. Ciekawe co wybierze <oops>
- nistra
Witam i o szelki pytamagi777_aa pisze: A szeleczki przetestujemy pewnie przez dłużej na działce na majówce. Aż się boję czy tyle w nich wytrzyma-ale nie będzie miał wyjścia... bo inaczej zostanie mu siedzenie w domku zamiast na świeżym powietrzu. Ciekawe co wybierze <oops>
Limonka mnie tu przekierowała z wątku o szelkach i smyczkach. Prześledziłam dziś całe 21 stron o Alvinku i muszę przyznać, że kawał z niego "chłopa"
No i właśnie o te szelki i o działkę się rozchodzi...
Alvin wygląda w nich bosko! Naprawdę gustowne te szeleczki i też chcę takie, koniecznie
Z Alvinkowego wątku już wiem, że musi być S i to będzie nawet z zapasem - za co dziękuję.
A jak jest w tą częścią na szyję/barki? Czy ta część szelek ma również jakąś regulację? Bo ze zdjęć wnioskuję, że nie. I tu się boję, że zanim moją Kotę w to przyodzieję, to ona "przelezie na wylot" ?
Pozdrawiam
-
agi777_aa
Nistra
Myślę że dla Twojego kociaka to póki co nadawałby się rozmiar XS ( a taki też jest <mrgreen> <mrgreen> )
wtedy to jest tak przy tej XS:
dł szelek na plecach 8 cm
obwód klatki 24-34 cm
obwód szyi 22
a przy S
9cm
34-48 cm
26 cm
Regulacja w tych szelkach jest jedynie na tą część na klatce piersiowej
Ale bardziej chodzi o szyję żeby tu w tym miejscu kociak się nie "wyplątał" a tu regulacji nie ma.
Myślę że jak zainwestujesz w XS to będzie ok <ok>
Ta XS to w opisie ma koty bardzo małe.
Centymetr do łapki i dziś się mierzcie wzdłuż i wszerz
Myślę że dla Twojego kociaka to póki co nadawałby się rozmiar XS ( a taki też jest <mrgreen> <mrgreen> )
wtedy to jest tak przy tej XS:
dł szelek na plecach 8 cm
obwód klatki 24-34 cm
obwód szyi 22
a przy S
9cm
34-48 cm
26 cm
Regulacja w tych szelkach jest jedynie na tą część na klatce piersiowej
Ale bardziej chodzi o szyję żeby tu w tym miejscu kociak się nie "wyplątał" a tu regulacji nie ma.
Myślę że jak zainwestujesz w XS to będzie ok <ok>
Ta XS to w opisie ma koty bardzo małe.
Centymetr do łapki i dziś się mierzcie wzdłuż i wszerz
-
agi777_aa
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Ale ma tronik
Na tym ostatnim zdjęciu ma minkę, jakby poczuł się osobiście urażony brakiem poduchy na tym siedzisku <lol>
- Limonka
- Agilisowy Rezydent
albo korony <lol>Luinloth pisze:Ale ma tronikNa tym ostatnim zdjęciu ma minkę, jakby poczuł się osobiście urażony brakiem poduchy na tym siedzisku <lol>
ale on ma to futro genialne <serce>
- elsa
Albo jednego i drugiego! <mrgreen>
Widzę, że Alvinkowi we wszystkim pięknie, w niebieskich szelkach, w czerwieni, pewnie i w różu byłoby znakomicie <mrgreen> Śliczniochowaty przystojniak i tyle! <zakochana> <serce> <zakochana>
Widzę, że Alvinkowi we wszystkim pięknie, w niebieskich szelkach, w czerwieni, pewnie i w różu byłoby znakomicie <mrgreen> Śliczniochowaty przystojniak i tyle! <zakochana> <serce> <zakochana>
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Iście królewski tron dla małego księciunia <zakochana>